Artek82 Napisano 23 Czerwca 2010 Share Napisano 23 Czerwca 2010 Witam. Czy takie kaleczki, ale w 1/100 do Plasticardowskiej Tutki da radę zakupić u Kolegów Producentów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławko Napisano 23 Czerwca 2010 Share Napisano 23 Czerwca 2010 Witam.Czy takie kaleczki, ale w 1/100 do Plasticardowskiej Tutki da radę zakupić u Kolegów Producentów Myślę, że coś by się dało zrobić. Jeśli chodzi o kalki to nie mam pewności jak by po przeskalowaniu to pasowało do modelu ale można jakieś próby z wydrukiem papierowym poczynić i poprzymierzać jeśli dysponujesz modelem. W temacie masek to Lucas HS niech się wypowie bo to też może wymagać jakiegoś dopasowania do modelu Plastikardu. Wysłałem PW do kolegi mydlo w sprawie przesyłki, która nie dotarła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 23 Czerwca 2010 Share Napisano 23 Czerwca 2010 Oczywiście że dysponuję modelem, nawet mam już częściowo zrobionego: kadłub, skrzydła, silniki. Zastanawiam się czy nie dołączyć do Waszego projektu Tylko nie wiem czy reprezentuję taką klasę co Wy koledzy. Za kaleczki byłbym wdzięczny. Mam co prawda trochę kalek i coś tam bym do kupy zmontował, ale wiadomo, trzeba sobie ułatwiać Chwilowo się wstrzymałem z pracami, bo sesja i obrona niebawem, więc wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławko Napisano 23 Czerwca 2010 Share Napisano 23 Czerwca 2010 Oczywiście że dysponuję modelem, nawet mam już częściowo zrobionego: kadłub, skrzydła, silniki. Zastanawiam się czy nie dołączyć do Waszego projektu Tylko nie wiem czy reprezentuję taką klasę co Wy koledzy. Za kaleczki byłbym wdzięczny. Mam co prawda trochę kalek i coś tam bym do kupy zmontował, ale wiadomo, trzeba sobie ułatwiać Chwilowo się wstrzymałem z pracami, bo sesja i obrona niebawem, więc wiadomo Nie zastanawiaj się tylko dołącz Każdy warsztat pomaga doskonaleniu pracy, poprawianiu i unikaniu części błędów jakie można popełnić przy budowie. W wolnych chwilach spróbuję kalki rozsądnie przeskalować, skorygować niedoskonałości takiej operacji i jak prześlesz mi swój e-mail na PW to prześlę Ci plik. Przymierzysz wydruk papierowy i jeśli wszystko będzie Ci pasowało to wtedy wydrukuję na czysto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 23 Czerwca 2010 Share Napisano 23 Czerwca 2010 Dzięki Sławko Wysłałem maila na PW. Jak znajdę czas porobię foty i może zagoszczę tu na forum. Mam tylko nadzieję że nic nie namieszam. To będą moje pierwsze kroki z zakładaniem tematu i w ogóle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 27 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2010 W temacie masek to Lucas HS niech się wypowie bo to też może wymagać jakiegoś dopasowania do modelu Plastikardu. Ja już nawet na Allegro sprzedałem 6 zestawów w 1:100 Jestem przekonany, że tak jak do tutki w 1:144 pasować to nie będzie, ale taki zestaw, to było bardzo mało roboty dla mnie, a ogromne ułatwienie dla osoby, która ma taki model. Jak chcecie, to mogę zrobić takie kalki i maski w ilości powiedzmy 5 kpl, pod warunkiem, że znajdę chętnych. Powiedzmy sobie dwóch na forum, a resztę puszczę na Alledrogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławko Napisano 27 Czerwca 2010 Share Napisano 27 Czerwca 2010 W temacie masek to Lucas HS niech się wypowie bo to też może wymagać jakiegoś dopasowania do modelu Plastikardu. Ja już nawet na Allegro sprzedałem 6 zestawów w 1:100 Jestem przekonany, że tak jak do tutki w 1:144 pasować to nie będzie, ale taki zestaw, to było bardzo mało roboty dla mnie, a ogromne ułatwienie dla osoby, która ma taki model. Jak chcecie, to mogę zrobić takie kalki i maski w ilości powiedzmy 5 kpl, pod warunkiem, że znajdę chętnych. Powiedzmy sobie dwóch na forum, a resztę puszczę na Alledrogo. Popracuj nad maskami. Ja już pracuję nad poprawą kalek. Artek82 przymierzył raz przeskalowane kalki i do poprawy są tyko ... ramki na okienka awaryjne Tak więc lada moment kalki będą już gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławko Napisano 11 Lipca 2010 Share Napisano 11 Lipca 2010 Prośba do użytkownika Ritter. Kilka dni temu wysłałem PW, na którą nie dostałem odpowiedzi. Sprawa dotyczy przelewu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 13 Kwietnia 2011 Share Napisano 13 Kwietnia 2011 Mam pytanie skąd wziąść kalki do rządowego Tu-154 z numerem 101 w skali 1/144. W razie co odkupie lub moge sie wymienić na kalki do trzech rosyjskich linii lotniczych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi