czak45 Napisano 17 Kwietnia 2010 Share Napisano 17 Kwietnia 2010 Model sklejony czeka na malowanie, a raczej testy zimowego camo. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 17 Kwietnia 2010 Share Napisano 17 Kwietnia 2010 A co to znaczy "winter camo"? Od jakiego producenta ten załogant? Dawno Cię nie było widać. Pozdrówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 17 Kwietnia 2010 Share Napisano 17 Kwietnia 2010 winter camo Zimowy kamuflaż. czak45 fajnie, że wróciłeś z modelem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 17 Kwietnia 2010 Share Napisano 17 Kwietnia 2010 Witaj czak45! Będziesz "łinter kamo" robił na lakier do włosów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 17 Kwietnia 2010 Share Napisano 17 Kwietnia 2010 winter camo Zimowy kamuflaż. Aha, te zagraniczne wyrazy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 17 Kwietnia 2010 Share Napisano 17 Kwietnia 2010 ja też z przyjemnością popatrzę. miło znów widzieć coś twojego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 17 Kwietnia 2010 Share Napisano 17 Kwietnia 2010 Ten modelik to Italerii? czekamy na malowanko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 18 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2010 Test pierwszy. A ztym winter camo to chodzilo mi wlasnie o zimowy kamuflaz czy to dobrze napisalem to nie wiem, nie chce mi sie w to wnikac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 22 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 22 Kwietnia 2010 Share Napisano 22 Kwietnia 2010 Ładnie wychodzi, jakiego koloru używałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 23 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2010 kolor dobierany na oko oliwkowy + zółty + biały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel90 Napisano 23 Kwietnia 2010 Share Napisano 23 Kwietnia 2010 Śliczne to to będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 25 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2010 Wash pigmentowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 3 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2011 Projekt 7TP czeka już na etap malowania. Aby się do niego zdystansowac postanowiłem dokończyć tą oto BESTIE. Czołg pomalowany plus zrobiony wash z czarnego pigmentu. Na wszystko sidolux. Teraz czeka mnie wykonanie zimowego kamuflażu. Bede robił go pierwszy raz więc jestem pełen obaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 3 Kwietnia 2011 Share Napisano 3 Kwietnia 2011 ja robiłem kamuflaż zimowy ze sproszkowanej kredy - wyszło jak wyszło robiłem to w 1:72 i trochę wyszedł przy gruboziarnisty ale prezentuje się jak maskowanie wapnem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 3 Kwietnia 2011 Share Napisano 3 Kwietnia 2011 A uchwyty ze zszywaczy ?? Mogles podciac troche "grzybek" wentylatora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 4 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2011 Uchwyty tzw. prosto z pudła. Mogłem podciąć grzybek. Ale nie podciełem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
big buba Napisano 4 Kwietnia 2011 Share Napisano 4 Kwietnia 2011 Czesc! Nie potrzebnie robiles wash na tym etapie, mozesz z tym poczekac prawie do samego konca. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 4 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2011 Specjalnie dałem ten wash, żeby model ściemniał wtedy kolor zielony bedzie fajnie kontrastował z białym kolorem kamuflażu. Zreszta na biały dam tylko delikatny wash. Zobaczymy jak to bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 5 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2011 Trochę potestowałem tą technike na lakier do włosów i mam kiepskie spostrzeżenia. Chodzi o to, że lakier wchodzi w reakcje z farbą bazowa i zmywa ją jak zmywacz wamodu do farb akrylowych. Lakier nakładałem pedzelkiem. Może jak lakier psikne aero to będzie lepiej. Może lakier musi podeschnąc? Dodam, że model pomalowalem Vallejo color a na to sidolux. Nie stosuje farb podkładowych. Nie wiem już sam o co chodzi??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
big buba Napisano 6 Kwietnia 2011 Share Napisano 6 Kwietnia 2011 Ja osobiscie jestem zwolennikiem podkladu, czasami tylko w wyjatkowych sytuacjach maluje bezposrednio farba Tamiya. Zrob DOKLADNIE tak jak napisalem w galerii ISa a bedzie dobrze. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 7 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2011 Dzięki za podpowiedź. Moje pierwsze zimowe kamo: Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 7 Kwietnia 2011 Share Napisano 7 Kwietnia 2011 wygląda jakby Ci do gipsu wpadł ale pierwsze koty za płoty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 7 Kwietnia 2011 Share Napisano 7 Kwietnia 2011 kamo jest późnowiosenne :-) czy na pewno o to Ci chodziło? wygląda nieźle, chociaz na lewej burcie niewiele go zostało. ale po kolejnych zabiegach bedzie na pewno ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 7 Kwietnia 2011 Share Napisano 7 Kwietnia 2011 Gdyby cały pojazd miał nałożone kamo w taki sam sposób jak na lufie i jarzmie, to powiedziałbym, że wyszło świetnie. Teraz jak dla mnie jest zbyt mocno pozdzierane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi