Sandi Napisano 5 Maja 2010 Share Napisano 5 Maja 2010 Ja mam z akcesoriów italki jak się nie myle, tylko nie wiem co tamy była za firma. Ale coś co robi na pewno głośniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 9 Maja 2010 Autor Share Napisano 9 Maja 2010 To ja też mam. Zanim napiszesz zorientuj się co i jak - firma to JVC. Jakoś sobie poradze. Wybrałem malowanie - klasyka inspirowana holenderską 3ką Chciałbym aby to wyglądało podobnie jak na tej 143M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Byku Napisano 10 Maja 2010 Share Napisano 10 Maja 2010 Prawie jak autko z P.B Andersen ;) fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 10 Maja 2010 Share Napisano 10 Maja 2010 Będzie wyglądać ciekawie. A jak w twoim wykonaniu to już miodzio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 25 Maja 2010 Autor Share Napisano 25 Maja 2010 Pomału do przodu, troche podziałałem z tylnym zawieszeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 25 Maja 2010 Share Napisano 25 Maja 2010 Ładne przeróbki. Temat będę śledził cały czas może czegoś się nauczę. Korzystałeś z jakiś fotek tylnego zawieszenia? Śrubki skąd za kupiłeś? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 4 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2010 Już któryś raz piszemy na tym forum - nakrętki są kupione w sklepie internetowym Paper - Hobby Mam kilka zdjęć tylnego zawieszenia Scanii. Chwila wolna od deszczy została przeze mnie wykorzystana Dziś prawie 5 godzin męczyłem się z dokładkami na narożniki. Zainspirowała mnie pewna Scania, której zdjęcia znalazłem w necie. Od razu mówie, że nie miało to być dokładnie to samo, ale podobne. Wciąż zastanawiam się nad jakimś ciekawszym malowaniem... Wyjdzie w praniu Całość będzie jeszcze poprawiana - szlifowanie, gdzieniegdzie szpachla. Kolejny update zapewne z zapodkładowanym i gotowym do malowania bazą zderzakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 5 Czerwca 2010 Share Napisano 5 Czerwca 2010 Piknie panie.nic juz bym tu nie robił- chodzi mi o te dodatkowe swiatla w tych dokladkach na dole.Dzialaj, dzialaj bo cie zima zastanie....tak jak mnie.Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 5 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2010 Dzięki Chyba już nic nie będzie dodawane, bo w zderzaku będą soczewki, to już by było za dużo Zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 5 Czerwca 2010 Share Napisano 5 Czerwca 2010 To co zrobiles do tej pory wyglada naprawde super. Powodzenia w dalszych pracach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 5 Czerwca 2010 Share Napisano 5 Czerwca 2010 Ciężarówka w wykonaniu Wojtka, nic więcej nie trzeba dodawać będzie miodzio jak zwykle. Projekt na MTM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 5 Czerwca 2010 Share Napisano 5 Czerwca 2010 Nieźle ,nieźle Jest na co popatrzeć. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 18 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2010 Dzięki Nie marnuje czasu i w każdej wolnej chwili robie przy modelu. Dziś zrobiłem zabudowę ramy, wyszlifowałem jeszcze raz cały dół kostką na wodę, przykleiłem nadkola do boków zderzaka i na koniec prysnąłem podkładem, ale łączenie nadkoli z bokami jest mega wyzwaniem - Italeri zrobiło wielką lipę. Jest tak krzywy odlew tych nadkoli, że trzeba będzie coś samemu wymyślić W weekend chce się zabrać za poprawki przy całym przodzie (nadkola), okablowanie ramy i wnętrze. Zabudowa idzie do poprawy - boczne ściany będą niższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 18 Czerwca 2010 Share Napisano 18 Czerwca 2010 Szkoda, że okablowania nie będzie całęgo widać. Ale jest satysfakcja. Wojtku jutro ci podrzuce fotki kominów i jak coś (jak ci będzie pasić) to materiały na nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 18 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2010 Może zrobię zabudowę zdejmowaną... jeszcze nie wiem, ale myśle nad tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 20 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2010 Witam W pracowity weekend zamontowałem stabilizator z przodu, zmodyfikowałem tarcze Italeri - zrobiłem z nich wewnętrzne osłony tarcz hamulcowych, skleiłem tarcze, zaciski i piasty - przednia oś gotowa. Poprawiłem zabudowę ramy - przedłużyłem boki, dokończyłem skrzynie audio i tylną ścianę w skórze, zmieniłem szyberdach, zacząłem sklejać tą ****** kabinę, która w 4 i R jest tragiczna. Nikomu nie polecam takiej roboty Dorobiłem jeszcze pare dodatków - obrysówki od serii 2 i zagłębienia nad listwą na globie. W przyszłym tygodniu musze ruszyć z okablowaniem, bo już zaczynam 3 tydzień Przymiarka całości: I na koniec próba z blendą - to tylko część zrobiona do przymiarki z resztą aby sprawdzić jak pasuje do całości: Dziękuje za uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 20 Czerwca 2010 Share Napisano 20 Czerwca 2010 Wszystkie Twoje modele są profesjonalnie wykonane, więc nie mam żadnych wątpliwości że z tą Scanią będzie inaczej. Pozdrawiam i czekam na dalsze postępy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 20 Czerwca 2010 Share Napisano 20 Czerwca 2010 A jakby do scani założyć anti-splashe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 20 Czerwca 2010 Share Napisano 20 Czerwca 2010 Wygląda tak śmiesznie, ale wiadomo, że będzie co podziwiać na MTM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 20 Czerwca 2010 Share Napisano 20 Czerwca 2010 Co tu komentować pełna profesja ,zwłaszcza tarcze.Sorka za głupie pytanie,ale kiedy jest MTM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 26 Czerwca 2010 Share Napisano 26 Czerwca 2010 Niezły potwór, ładnie wszystko wyglada. Widze ze niedoróbki widzisz sam i poprawiasz. Mialem sie dzis przyczepic do czegos i juz dłuzszy czas sie przygladam no ale nic nie widze. Pozdrowionka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 27 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2010 Dzięki Dzięki za pozytywne opinie Po kolejnym pracowitym weekendzie % prac poszedł w góre i zatrzymał się na podkładzie na kabinie Popularne w Holandii lusterko "martwego pola". Wygładziłem narożniki - zrobiłem z nich jedną część. I po podkładzie to co każdy najbardziej lubi - przymiarka Coraz bardziej mi się podoba z blendą tego rodzaju (to co na zdjęciach to tylko do próby, będzie nowa): Cała kabina będzie jeszcze poprawiona w kilku miejscach, poszpachlowana tam gdzie trzeba, wyszlifowana i jeszcze raz zapodkładowana przed bazą. Dzięki za uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 28 Czerwca 2010 Share Napisano 28 Czerwca 2010 Coraz ciekawiej to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michuXCZ Napisano 28 Czerwca 2010 Share Napisano 28 Czerwca 2010 Spojlery za kabinowe są nie równo, poza tym - klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 28 Czerwca 2010 Share Napisano 28 Czerwca 2010 Bardzo fajnie, tylko ta blenda mi się nie widzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi