kajtiii Napisano 4 Maja 2010 Napisano 4 Maja 2010 Od razu przepraszam że tu zadaję takie pytanie ale jakoś nigdzie indziej mi nie pasowało go wrzucić. Mianowicie czy ktoś z szanownego koleżeństwa się orientuje czy jakakolwiek firma produkuje modele Su-22 w wersji szkolnej w skali 1:48? Wersje jednoosobowe są (np. Kopro) ale dwumiejscowej wersji w tej skali nie mogę dopaść a chciałbym zrobić "pastowanego kabana" z Mirosławca zaprezentowanego na radomskim airshow rok temu. Z góry dzięki za wskazówki Cytuj
tees Napisano 4 Maja 2010 Napisano 4 Maja 2010 Z tego co się orientuje to w czteryósemce nikt nie robi dwumiejscowej suczki. Kopro wypuściło zestaw z oznaczeniem SU-22M3 ale jest to mylne oznaczenie gdyż ten zestaw to tez wersja jednomiejscowa. Cytuj
Cinekf1 Napisano 4 Maja 2010 Napisano 4 Maja 2010 (edytowane) Na rynku istnieje żywiczna konwersja do modelu KoPro M3, która pozwala przebudować model na UM3. Producentem jest czeski Ciro Models. Zestaw składa się z przedniej części kadłuba, kopletnego kokpitu, vacu oszklenia, właściwego zbiornik za kabiną oraz kilku innych drobioazgów. Dodatkowo zestaw zawiera dwie dość pokaźne blachy fototrawione. Sam zamówiłem zestaw bezpośrednio u producenta, ale z powodu problemów zdrowotnych realizacja się nieco opóźnia. Koszt tego cacka niemały, bo 62$. tak to wygląda: A na marginesie, Tees wersja M3(jednomiejscowa) to nie UM3 - dwuster pozdrawiam Edytowane 4 Maja 2010 przez Gość Cytuj
qalimar Napisano 4 Maja 2010 Napisano 4 Maja 2010 Tu masz zestaw do konwersji KP na szparkę, ale jeśli chodzi o dostępność, nie wiem. http://www.ciromodels.com/eshop.htm Najlepiej wyślij do nich maila. Cytuj
young Napisano 4 Maja 2010 Napisano 4 Maja 2010 zestaw z oznaczeniem SU-22M3 ale jest to mylne oznaczenie gdyż ten zestaw to tez wersja jednomiejscowa. Bo wersja M3 to wersja jednomiejscowa. UM3(K) to szparka. Cytuj
Piotrek.S. Napisano 4 Maja 2010 Napisano 4 Maja 2010 Na rynku istnieje żywiczna konwersja do modelu KoPro M3, która pozwala przebudować model na UM3. Producentem jest czeski Ciro Models. Zestaw składa się z przedniej części kadłuba, kopletnego kokpitu, vacu oszklenia, właściwego zbiornik za kabiną oraz kilku innych drobioazgów. Dodatkowo zestaw zawiera dwie dość pokaźne blachy fototrawione. Sam zamówiłem zestaw bezpośrednio u producenta, ale z powodu problemów zdrowotnych realizacja się nieco opóźnia. Koszt tego cacka niemały, bo 62$. tak to wygląda: Płaciłeś już? Bo w większości czeskich sklepów towarów z CiroModels już nie mają i nie przyjmują zamówień właśnie z powodów o których pisałeś. Podobno nie chodzi o miesiąc czy dwa. Cytuj
Cinekf1 Napisano 5 Maja 2010 Napisano 5 Maja 2010 Płaciłeś już? Bo w większości czeskich sklepów towarów z CiroModels już nie mają i nie przyjmują zamówień właśnie z powodów o których pisałeś. Podobno nie chodzi o miesiąc czy dwa Gościu napiał mi, że odezwie się do mnie gdy zamówienie będzie gotowe. Wówczas przeleję pieniądze Pay pal-em Cytuj
kajtiii Napisano 5 Maja 2010 Autor Napisano 5 Maja 2010 Dzięki chłopacy za informacje. Trochę lipa że nikt się nie pokusił o szparkę w 1:48... moim zdaniem jest równie ładna co jednomiejscówka. Zestaw do konwersji fajny, ale cena jest jak dla mnie conajmniej śmieszna, no chyba że jest z platyny ;) Chyba trzeba będzie zrobić to co jest czyli jednomiejscówkę, może nikt się nie połapie że brakuje miejsca dla drugiego pilota Cytuj
Leszek.Sz. Napisano 5 Maja 2010 Napisano 5 Maja 2010 Trochę lipa że nikt się nie pokusił o szparkę w 1:48... Zrób su w 1/72, Bilek robi UM-a, a pavla ma żywiczny kokpit(jedzie do mnie) z wnęką podwozia i stozkiem do tego zestawu. Pozdr Cytuj
GrzechuG Napisano 5 Maja 2010 Napisano 5 Maja 2010 Chyba trzeba będzie zrobić to co jest czyli jednomiejscówkę, może nikt się nie połapie że brakuje miejsca dla drugiego pilota Very Happy Nie licz na to , ja tam się polapię Cytuj
kajtiii Napisano 5 Maja 2010 Autor Napisano 5 Maja 2010 No masz Ci los... sami fachowcy ;) Leszek, z 1/72 nie ma problemu - obczaiłem temat. Niestety ubzdurało mi się mieć małą eskadrę rosyjskich / radzieckich myśliwców w 1/48... Mam już Su-27 (czarna 63 z Białorusi), MiGa - 29 (malowanie z Góraszki 2009), MiG-21 na ukończeniu (9507) a w szafie czekają jeszcze MiG - 17 PF (docelowo "Marysia" n/b 507) oraz MiGi 19 i 15. W planachj jeszcze zakup Su-7 BMK. Tak więc rozumiesz że Su-22 musi być w tej skali Cytuj
manas Napisano 5 Maja 2010 Napisano 5 Maja 2010 Zrób su w 1/72, Bilek robi UM-a Praktycznie nieosiągalny w Polsce. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi