kajtiii Napisano 4 Maja 2010 Share Napisano 4 Maja 2010 Od razu przepraszam że tu zadaję takie pytanie ale jakoś nigdzie indziej mi nie pasowało go wrzucić. Mianowicie czy ktoś z szanownego koleżeństwa się orientuje czy jakakolwiek firma produkuje modele Su-22 w wersji szkolnej w skali 1:48? Wersje jednoosobowe są (np. Kopro) ale dwumiejscowej wersji w tej skali nie mogę dopaść a chciałbym zrobić "pastowanego kabana" z Mirosławca zaprezentowanego na radomskim airshow rok temu. Z góry dzięki za wskazówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tees Napisano 4 Maja 2010 Share Napisano 4 Maja 2010 Z tego co się orientuje to w czteryósemce nikt nie robi dwumiejscowej suczki. Kopro wypuściło zestaw z oznaczeniem SU-22M3 ale jest to mylne oznaczenie gdyż ten zestaw to tez wersja jednomiejscowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 4 Maja 2010 Share Napisano 4 Maja 2010 (edytowane) Na rynku istnieje żywiczna konwersja do modelu KoPro M3, która pozwala przebudować model na UM3. Producentem jest czeski Ciro Models. Zestaw składa się z przedniej części kadłuba, kopletnego kokpitu, vacu oszklenia, właściwego zbiornik za kabiną oraz kilku innych drobioazgów. Dodatkowo zestaw zawiera dwie dość pokaźne blachy fototrawione. Sam zamówiłem zestaw bezpośrednio u producenta, ale z powodu problemów zdrowotnych realizacja się nieco opóźnia. Koszt tego cacka niemały, bo 62$. tak to wygląda: A na marginesie, Tees wersja M3(jednomiejscowa) to nie UM3 - dwuster pozdrawiam Edytowane 4 Maja 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 4 Maja 2010 Share Napisano 4 Maja 2010 Tu masz zestaw do konwersji KP na szparkę, ale jeśli chodzi o dostępność, nie wiem. http://www.ciromodels.com/eshop.htm Najlepiej wyślij do nich maila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 4 Maja 2010 Share Napisano 4 Maja 2010 zestaw z oznaczeniem SU-22M3 ale jest to mylne oznaczenie gdyż ten zestaw to tez wersja jednomiejscowa. Bo wersja M3 to wersja jednomiejscowa. UM3(K) to szparka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek.S. Napisano 4 Maja 2010 Share Napisano 4 Maja 2010 Na rynku istnieje żywiczna konwersja do modelu KoPro M3, która pozwala przebudować model na UM3. Producentem jest czeski Ciro Models. Zestaw składa się z przedniej części kadłuba, kopletnego kokpitu, vacu oszklenia, właściwego zbiornik za kabiną oraz kilku innych drobioazgów. Dodatkowo zestaw zawiera dwie dość pokaźne blachy fototrawione. Sam zamówiłem zestaw bezpośrednio u producenta, ale z powodu problemów zdrowotnych realizacja się nieco opóźnia. Koszt tego cacka niemały, bo 62$. tak to wygląda: Płaciłeś już? Bo w większości czeskich sklepów towarów z CiroModels już nie mają i nie przyjmują zamówień właśnie z powodów o których pisałeś. Podobno nie chodzi o miesiąc czy dwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 5 Maja 2010 Share Napisano 5 Maja 2010 Płaciłeś już? Bo w większości czeskich sklepów towarów z CiroModels już nie mają i nie przyjmują zamówień właśnie z powodów o których pisałeś. Podobno nie chodzi o miesiąc czy dwa Gościu napiał mi, że odezwie się do mnie gdy zamówienie będzie gotowe. Wówczas przeleję pieniądze Pay pal-em Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajtiii Napisano 5 Maja 2010 Autor Share Napisano 5 Maja 2010 Dzięki chłopacy za informacje. Trochę lipa że nikt się nie pokusił o szparkę w 1:48... moim zdaniem jest równie ładna co jednomiejscówka. Zestaw do konwersji fajny, ale cena jest jak dla mnie conajmniej śmieszna, no chyba że jest z platyny ;) Chyba trzeba będzie zrobić to co jest czyli jednomiejscówkę, może nikt się nie połapie że brakuje miejsca dla drugiego pilota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 5 Maja 2010 Share Napisano 5 Maja 2010 Trochę lipa że nikt się nie pokusił o szparkę w 1:48... Zrób su w 1/72, Bilek robi UM-a, a pavla ma żywiczny kokpit(jedzie do mnie) z wnęką podwozia i stozkiem do tego zestawu. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzechuG Napisano 5 Maja 2010 Share Napisano 5 Maja 2010 Chyba trzeba będzie zrobić to co jest czyli jednomiejscówkę, może nikt się nie połapie że brakuje miejsca dla drugiego pilota Very Happy Nie licz na to , ja tam się polapię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajtiii Napisano 5 Maja 2010 Autor Share Napisano 5 Maja 2010 No masz Ci los... sami fachowcy ;) Leszek, z 1/72 nie ma problemu - obczaiłem temat. Niestety ubzdurało mi się mieć małą eskadrę rosyjskich / radzieckich myśliwców w 1/48... Mam już Su-27 (czarna 63 z Białorusi), MiGa - 29 (malowanie z Góraszki 2009), MiG-21 na ukończeniu (9507) a w szafie czekają jeszcze MiG - 17 PF (docelowo "Marysia" n/b 507) oraz MiGi 19 i 15. W planachj jeszcze zakup Su-7 BMK. Tak więc rozumiesz że Su-22 musi być w tej skali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 5 Maja 2010 Share Napisano 5 Maja 2010 Zrób su w 1/72, Bilek robi UM-a Praktycznie nieosiągalny w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi