dzidas71 Napisano 24 Czerwca 2010 Share Napisano 24 Czerwca 2010 Właśnie pokład.Kolego Alex,czy dla tego pokładu warto to kupic? Podobno Trumpeter jest lepszy,a dodatki do niego (oprucz pokładu) możne dokupic i cena wyjdzie podobna. Co radzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alex304 Napisano 24 Czerwca 2010 Share Napisano 24 Czerwca 2010 Cóż.... ponieważ sam zainteresowałem się tym wydaniem chociaż mam już zakupionego "Admirała GS", dokonałem pewnej kalkulacji i tak: Academy: model + kp. luf + relingi = ok. 230 zł, Trumpeter: model + kp. luf + Eduard = ok. 320 zł, Academy PE: ok. 350 - 400 zł zależnie od sklepu i kursu na dany dzień. Wychodzi na to, że drewnopodobny pokład kształtowałby się w cenie ok. 50 zł a to atrakcyjna oferta. Reasumując jeżeli decydujesz się na pełen odjazd doradzam Premium Edition i do dzieła! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 24 Czerwca 2010 Share Napisano 24 Czerwca 2010 Sam osobiście mam gołego Academy i poza koszmarnymi dziurami w pokładach po relingi nie mam do niego zastrzeżeń. Dziury oczywiście można zaślepić, nie jest to problem. Z detalami również nie ma tragedii, to i owo się uzupełni i będzie ok. Co mnie ubawiło, to to, że wodnosamoloty mają wypukłe linie podziału blach - u Academy, która dawno temu przeryła linie wypukłe na wklęsłe w MIGach 23, 27 z Hasegawy i u Avengera Frog/Novo. Wracając do tematu lufy toczy również Aber: http://aber.net.pl/detal/desc/set_of_barrels_for_admiral_graf_spee_class_battleships_280mm_x_6__150mm_x_8__105mm_x_6_041120410/ cena kole 40 zeta, sam się do niech przymierzam. Pytanie do USS Enterprice - co jest nie tak z kadłubem u Trumpka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 24 Czerwca 2010 Share Napisano 24 Czerwca 2010 Kolego Alex.Właśnie też robiłem taką kalkulację i wszystko się zgadza. Tylko obawiam się ,że podstawowy zestaw Academy jest gorszy od Trampetera.(do czego nawiązał zreszta kolega powyżej).-widziałem wypraski. Dlatego ,jak sądzisz,czy drewniany pokład to na tyle łakomy kąsek,żeby wybrac gorszy jednak zestaw ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alex304 Napisano 24 Czerwca 2010 Share Napisano 24 Czerwca 2010 Czy gorszy?! Nie wiem, mi odpowiada ale to chyba kwestia indywidualna... Wobec czego wyboru musisz dokonać sam i ocenić na czym bardziej Ci zależy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 24 Czerwca 2010 Share Napisano 24 Czerwca 2010 Ok. A na ile ten drewniany ,czy drewno podobny pokład podnosi atrakcyjnośc modelu czy może ułatwia pracę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 24 Czerwca 2010 Share Napisano 24 Czerwca 2010 Podnosi atrakcyjność i to bardzo bo masz naturalny kolor drewna na japońskiej stronie widziałem zdjęcia pokładu Bismarcka wyglądało to bardzo ładnie jak znajde stronke to przykleje linka. Ułatwia prace ponieważ żeby uzyskać efekt naturalnego drewna malując pokład farbami trzeba sie troszke napracowac i mozna robić to na kilka sposobów. Ale o tym było dużo w warsztatach chociaż mozna poprosić administracje o zrobienie odrębnego tematu w tajnikach lub w dziale okrętowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 25 Czerwca 2010 Share Napisano 25 Czerwca 2010 Muszę zdecydowac,przedstawie co wybrałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi