dzidas71 Napisano 10 Maja 2010 Share Napisano 10 Maja 2010 Witam.To pierwszy mój okręcik.Planuje więcej,na razie U-bootwaffe,a pózniej coś większego w tej skali.Model HobbyBoss-a nawet niezły i w miarę szczegółowy jak na tą wielkośc.Mam tylko problem z wyborem malowania ,tzn konkretnej jednostki.Mało materiałów Na temat VII jest tego sporo,ale jeśli chodzi o IX kiepsko.Może ktoś coś podpowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 11 Maja 2010 Super Moderator Share Napisano 11 Maja 2010 Mam go też u siebie w pudełku - nie wiem, kiedy doczeka się wykonania. .Może ktoś coś podpowie? Poszperam wieczorem w materiałach - jak coś znajdę to wrzucę. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 11 Maja 2010 Autor Share Napisano 11 Maja 2010 Byłbym wdzięczny! Jeśli chodzi o modelik,to polecam.W miare prosty,a niezle zrobiony.Następny bedzie AFV lub Bronco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 11 Maja 2010 Super Moderator Share Napisano 11 Maja 2010 Poszperam wieczorem w materiałach - jak coś znajdę to wrzucę. Z grubsza poszperałem - oto co jedynie udało mi się wyskrobać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 12 Maja 2010 Autor Share Napisano 12 Maja 2010 Dzięki.Dobre malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 17 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2010 Skończyłem wreszcie modelik.Proszę o komentarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 17 Sierpnia 2010 Share Napisano 17 Sierpnia 2010 Nooo ładnie. Gdzie znalazłeś tą tabliczkę ze zdjęciem dowódcy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 17 Sierpnia 2010 Share Napisano 17 Sierpnia 2010 Co prawda troszkę brakuje mi zdjęć pokazujących detale, ale to co jest prezentuje się pięknie Brudzenie też wydaje się być udane, zatem gratulacje za pięknego podwodniaka Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 17 Sierpnia 2010 Share Napisano 17 Sierpnia 2010 Wygląda bardzo sympatycznie, ale jeszcze jedną rzecz by się przydało zrobić - zamalować czarną farbą otworzy przelewowe, żeby choć wydawało się, że tam są dziury, a nie normalnie pomalowany kadłub. Proponuję w te szczelinki zapuścić czarnego, rzadkiego washa - powinno się nawet obejść bez ścierania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 18 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2010 Dzięki. Co do tabliczki,to ją zrobiłem. A gdzie znajduja sie te otwory przelewowe ? Póki co,jestem początkujący w marynistyce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 18 Sierpnia 2010 Share Napisano 18 Sierpnia 2010 Otwory przelewowe to te małe wgłębienia na górze kadłuba na tym zdjęciu http://membres.multimania.fr/modelereduit/twodescphotos.html to na zdjęciu to model. Nie pamiętam do czego te otwory służą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekkarolczak Napisano 20 Sierpnia 2010 Share Napisano 20 Sierpnia 2010 Służą do "dystrybucji" wody pod kadłub lekki. Chodzi o odpowietrzenie pustych przestrzeni ponad kadłubem sztywnym. Co pozwala chociażby szybciej się zanurzać. Należy pamiętać że kadłub lekki to jedynie nabudowa, mieszcząca mechanizmy nie wymagające uszczelniania - np. napędy sterów głębokości oraz ułatwiająca życie załodze.... Ciężko było by łazić po okrągłym zbiorniku jakim jest kadłub sztywny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi