raben Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 Cześć Startuje już z 2 dafem w swoim dorobku więc mam nadzieję, że ten stanie dumnie na półce jako model ukończony. Prace co prawda są już troszkę posunięte, gdyż nad modelem pracuję od marca. Niestety pracuje tylko w weekendy, a właściwe to w piątkowe i sobotnie noce. Czas pozwala mi tylko na tyle. Wracając do modelu to co do tej pory zrobiłem: - rama okablowana przerobiona, po szpachlowana, zapodkładowana - nadkola przerobione -zbiornik jeden od podstaw ze skrawków a drugi oryginalny italeri przerobiony (i jeden i drugi wymagają jeszcze mnóstwo pracy) - koła skrócone piasty, zapodkładowane kabina sklejona Wnętrze lodówka i ściany już na wykończeniu ale zdjecia pokaże jak będzie podkład 1. Rama: 2. Baki: 3. Felgi: Przepraszam za mało dokładne zdjęcia ale jak będę trochę mniej zmęczony zrobię coś dokładniejszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 24 Maja 2010 Share Napisano 24 Maja 2010 Rama ładnie wygląda, kabelki jakiej są śr. ? Rama w jakim kolorze będzie? To na podkładzie to szpachla?, usuniesz to? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 24 Maja 2010 Autor Share Napisano 24 Maja 2010 Rama ładnie wygląda, kabelki jakiej są śr. ? Dzisiaj już nie mam ochoty ich szukać więc jutro Ci odpowiem. Ale robiłem je z żyłki i wiem że jak sprawdzałem to były całkiem realne. Rama w jakim kolorze będzie? Ciemny szary na 85% To na podkładzie to szpachla?, usuniesz to? Tak szpachla, po podkładzie okazało się, że był mały ubytek w szpachli. Nałożyłem więc nową warstwę ale przed zrobieniem zdjęć jej nie wyszlifowałem. To oczywiście zginie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 24 Maja 2010 Share Napisano 24 Maja 2010 Dzięki , muszę taką żyłkę dostać też po kombinuje z okablowaniem. Cieszę się, że to na ramie, będzie usunięte, bo nie ciekawie by wyglądało ;) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 24 Maja 2010 Share Napisano 24 Maja 2010 Normalnie idziesz do wędkarskiego kupujesz żyłki w rożnych wielkościach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 25 Maja 2010 Share Napisano 25 Maja 2010 Normalnie idziesz do wędkarskiego kupujesz żyłki w rożnych wielkościach. Wiem, bo to nie było pytanie , albo do firmy z kablami mają pełno takich przewodów i o wymarzonej średnicy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 4 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2010 Mimo wolnego czasu nie siedziałem dużo przy modelu przez co udało mi się zrobić jedynie Low decki. Myślę, że kolejny aktual powinien być już ze sklejona ramą naczepy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 4 Czerwca 2010 Share Napisano 4 Czerwca 2010 Otwory w przedniej feldze mają bardzo nieregularne otwory, chyba nie oszlifowałeś nadlewek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 17 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2010 Kabina i atrapa pomalowane. Teraz klamki uszczelki i kalki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madon Napisano 17 Sierpnia 2010 Share Napisano 17 Sierpnia 2010 Jakie malowanie będzie??? Mogę się tylko domyślać ze RABEN, ale lepiej gdybym prawdę usłyszał od Cibie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 17 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2010 PKS GDAŃSK OLIWA. Na rabena przyjdzie jeszcze czas. :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 17 Sierpnia 2010 Share Napisano 17 Sierpnia 2010 PKS pewnie dlatego bo kalki były do kupienia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 17 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2010 Wyobraź sobie, że nie. Kalki te były wykonane na moje zamowienie i to ja brałem udzial przy projektowaniu ich przez LucasaHS. Potem Lucas wystawil jeszce jeden komplet na allegro.... P.S Nie lubie jak sie wysówa tak beznadziejne wnioski... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 20 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi