Jump to content

Daf 95 XF SSC

raben
 Share

Recommended Posts

Cześć

Startuje już z 2 dafem w swoim dorobku więc mam nadzieję, że ten stanie dumnie na półce jako model ukończony. Prace co prawda są już troszkę posunięte, gdyż nad modelem pracuję od marca. Niestety pracuje tylko w weekendy, a właściwe to w piątkowe i sobotnie noce. Czas pozwala mi tylko na tyle. Wracając do modelu to co do tej pory zrobiłem:

- rama okablowana przerobiona, po szpachlowana, zapodkładowana

- nadkola przerobione

-zbiornik jeden od podstaw ze skrawków a drugi oryginalny italeri przerobiony (i jeden i drugi wymagają jeszcze mnóstwo pracy)

- koła skrócone piasty, zapodkładowane

kabina sklejona

Wnętrze lodówka i ściany już na wykończeniu ale zdjecia pokaże jak będzie podkład

1. Rama:

dscf3071w.jpg

dscf3070u.jpg

dscf3066pw.jpg

2. Baki:

dscf3063p.jpg

dscf3062e.jpg

3. Felgi:

dscf3073a.jpg

Przepraszam za mało dokładne zdjęcia ale jak będę trochę mniej zmęczony zrobię coś dokładniejszego

Rama ładnie wygląda, kabelki jakiej są śr. ?

Rama w jakim kolorze będzie?

To na podkładzie to szpachla?, usuniesz to?

Pozdrawiam.

Rama ładnie wygląda, kabelki jakiej są śr. ?

Dzisiaj już nie mam ochoty ich szukać więc jutro Ci odpowiem. Ale robiłem je z żyłki i wiem że jak sprawdzałem to były całkiem realne.

Rama w jakim kolorze będzie?

Ciemny szary na 85%

To na podkładzie to szpachla?, usuniesz to?

Tak szpachla, po podkładzie okazało się, że był mały ubytek w szpachli. Nałożyłem więc nową warstwę ale przed zrobieniem zdjęć jej nie wyszlifowałem. To oczywiście zginie.

Pozdrawiam

Dzięki , muszę taką żyłkę dostać też po kombinuje z okablowaniem. Cieszę się, że to na ramie, będzie usunięte, bo nie ciekawie by wyglądało ;)

Pozdrawiam.

Normalnie idziesz do wędkarskiego kupujesz żyłki w rożnych wielkościach.

Wiem, bo to nie było pytanie , albo do firmy z kablami mają pełno takich przewodów i o wymarzonej średnicy.

Pozdrawiam.

• 2 weeks later...

Mimo wolnego czasu nie siedziałem dużo przy modelu przez co udało mi się zrobić jedynie Low decki.

10279120.jpg

Myślę, że kolejny aktual powinien być już ze sklejona ramą naczepy.

• 2 months later...

Wyobraź sobie, że nie. Kalki te były wykonane na moje zamowienie i to ja brałem udzial przy projektowaniu ich przez LucasaHS. Potem Lucas wystawil jeszce jeden komplet na allegro....

P.S Nie lubie jak sie wysówa tak beznadziejne wnioski...