Arek17 Napisano 27 Maja 2010 Share Napisano 27 Maja 2010 Witam. Póki jeszcze trwa Wrzesien 39 to wystartuje z tankietą. Zobaczymy co z tego wyjdzie, ale nie łudze się że coś dobrego z tego powstanie. Teraz fotki A tu już mały postęp prac Pozd:Arek17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArmiA Napisano 28 Maja 2010 Share Napisano 28 Maja 2010 Z pudła czy walorka? Z pudła to Ci wyjdzie produkt tekaesopodobny, na whiteeagle.net.pl jest fajny poradnik co trzeba zmienic w tym modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 28 Maja 2010 Share Napisano 28 Maja 2010 Nie powiem, że będzie Ci lekko, ale jak już go zrobisz to na pewno będziesz miał satysfakcję.Przejrzyj wszystkie relacje kolegów, którzy go robili. Na pewno będą Ci pomocne. Robiłem go z blachą Abera. Nie wyszedł idealnie, ale cieszę się, że go zrobiłem bo jest nasz. Niedługo dostanie 7TP do kompletu. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek17 Napisano 28 Maja 2010 Autor Share Napisano 28 Maja 2010 Witam. Model bedzie robiony prosto z pudła. Relacje podglądam cały czas. Najbardziej boje się gąsiennic i coś mi nie pasuje układ jezdny. Pozd:Arek17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 28 Maja 2010 Share Napisano 28 Maja 2010 Przymierz sobie wieżę i sprawdź czy jej koniec nie nachodzi casem na tylną płytę z włazami...Gąsienice wbrew pozorom nie były najgorsze do roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 28 Maja 2010 Share Napisano 28 Maja 2010 Jest to totalnie skopany pod względem merytorycznym model, ale spasowanie nie jest najgorsze moim zdaniem. Jak włożysz w niego trochę serca i pomalujesz ładnie, to będzie się ładnie prezentował :] Polecam dorobienie nitów z boku, bo to element, który się bardzo w oczy rzuca i nawierć chociaż tłumik. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek17 Napisano 28 Maja 2010 Autor Share Napisano 28 Maja 2010 Możę nawiercę, ale jak te nity mam robić bo nigdy nie robiłem. Pozd:Arek17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 28 Maja 2010 Share Napisano 28 Maja 2010 Powodzenia w budowie nad tym modelem. Masz niemały orzech do zgryzienia, aby model wyglądał przyzwoicie. Zawsze pomogę jeśli będzie taka potrzeba. Co do gąsek, nie będzie to takie trudne. Jak się zobaczymy wytłumaczę szczegółowiej jak to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek17 Napisano 29 Maja 2010 Autor Share Napisano 29 Maja 2010 Witam. Oto wczorajszy postęp prac Dziś niestety nie robiłem nic , po całym dniu pracy na działce człowiek nie ma siły. Pozd:Arek17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek17 Napisano 30 Maja 2010 Autor Share Napisano 30 Maja 2010 Prace powoli idą do przodu. zdjecia Pomalowalem go troche w celu sprawdzenia koloru. Przez przypadek też ułamałem kawałek karabinu. Pozd:Arek17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 31 Maja 2010 Share Napisano 31 Maja 2010 Arek17, zanim się zagalopujesz w malowanie zapoznaj się jeszcze raz z instrukcja montażu. Z mocowania km-u wyszedł Ci jakiś „potworek” nie mający nic wspólnego z oryginałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek17 Napisano 31 Maja 2010 Autor Share Napisano 31 Maja 2010 Panie Jarekk ja nie robie tego na wzór oryginału. Po prostu chce go skleić. Kiedyś zrobie jak originał, ale jescze nie teraz. Pozd:Arek17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 31 Maja 2010 Share Napisano 31 Maja 2010 Ale coś mi się wydaje, że masz ewidentnie źle sklejone jarzmo km-u. Od zewnątrz, zamiast od środka. Zresztą w pkt. VI instrukcji to widać. Popełniłeś błąd w montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek17 Napisano 31 Maja 2010 Autor Share Napisano 31 Maja 2010 No trudno jak popełniłem błąd. Na przyszłość bede juz wiedział. I tak pewnie nie jest to pierwsza tankietka ktora skleje, przed ta kleiłem już 3. Na wieczór dam już gotową sklejoną Pozd:Arek17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 31 Maja 2010 Share Napisano 31 Maja 2010 Skoro wklejenie nieprawidłowej części (płyta przednia od modelu TKS z działkiem 20 mm) w modelu dla Ciebie to żaden problem, to co chcesz nam pokazać na forum i jakich uwag oczekujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek17 Napisano 31 Maja 2010 Autor Share Napisano 31 Maja 2010 Skoro wklejenie nieprawidłowej części (płyta przednia od modelu TKS z działkiem 20 mm) w modelu dla Ciebie to żaden problem, to co chcesz nam pokazać na forum i jakich uwag oczekujesz? Rozumiem że źle wkleiłem przednią płytę i jest to problem, ale teraz ju tego nie zmienie. Ta wyszła źle i jestem tego świadom, najwyżej pojde i kupię następną, któraś w końcu wyjdzie dobrze. A uwag oczekuje szczerych. Nie na darmo zarejestrowałem sie na tym forum, aby oczekiwać samych pochwał. Chce sie uczyć od lepszych, jeżeli model zły to powinno być żle sklejone to, lub to i model jest beznadziejny. Pozd:Arek17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 31 Maja 2010 Share Napisano 31 Maja 2010 OK. Nie chciałbym Cię zniechęcać, jednak nieuważne czytanie instrukcji może przy klejeniu drogich modeli bardzo zaboleć. Prawidłowego modelu TKS-a z tych wyprasek prawie nie da się zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter Napisano 31 Maja 2010 Share Napisano 31 Maja 2010 Jarekk, zostaw..., widzisz że to nie jego pierwsza tankietka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek17 Napisano 31 Maja 2010 Autor Share Napisano 31 Maja 2010 Panie Jarekk mnie nie jest łatwo zniechęcić. Przy drogich modelach już inaczej traktowałbym instrukcję. Nie jeden już mi mówił, aby zrobić originał trzeba mase przeróbek. A to że nie jest drogi model, bede cwiczyl co jakis czas na nich. Pozd:Arek17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi