kamil83 Posted May 28, 2010 Share Posted May 28, 2010 Jakiś czas temu kupiłem model WZ 34 firmy Mirage. nie będę się wypowiadał na temat modelu, bo raczej każdy wie, jakie produkty oferuje powyższa firma. Choc z drugiej strony dobrze, że w ogóle można kupic jakiekolwiek modele naszych pojazdach z tamtego okresu. Boję się go publikowac, bo raczej się nie nadaje do oglądania dla szerszej publiki. Na pewno mnie ostro skrytykujecie.Pokazuję go w końcowym etapie prac. Na pewno stwierdzicie, że przesadziłem, no trudno. Nie wiem nawet, czy dobrze dobrałem kolory bazowe. Całośc malowałem pędzlem humrolami, nałożyłem washa, suchy pędzel i zacieki Oto zdjęcia: I mam pytanko? jak zrobic dobrze kurz za pomocą pędzla? poki co nie mam aeratora. proszę o sugestie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mae Posted May 28, 2010 Share Posted May 28, 2010 Faktycznie przesadziłeś Problem w tym, że to autko nie będzie zniszczone, a jedynie zalane czymś czarnym :P Kurz możesz zrobić nakładając pyłek z pasteli, koloru jakiegoś szaro-piaskowego, musisz popróbować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil83 Posted May 28, 2010 Author Share Posted May 28, 2010 dzięki kolego. zacieki robiłem pierwszy raz, więc troszku zaszalem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mae Posted May 28, 2010 Share Posted May 28, 2010 Wiesz co ja bym popróbował sytuację jeszcze uratować. To co zrobiłeś jest podobne do efektów deszczowych. Gdybyś delikatnie coś podobnego co zrobiłeś z kolorem czarnym zrobił z kolorem białym miałbyś większe zróżnicowanie i może by to przypominało taki efekt deszczowy :] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil83 Posted May 28, 2010 Author Share Posted May 28, 2010 jest to jakieś rozwiązanie, jeszcze raz dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacperek315 Posted May 28, 2010 Share Posted May 28, 2010 Zgadzam się z mae jeśli chodzi o deszczyk. Sam model ogólnie podoba mi się tylko dopracuj to brudzonko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil83 Posted May 28, 2010 Author Share Posted May 28, 2010 dobrze chłopaki, dopracuje. dzięki za podpowiedź.a zrobic błoto czy kurz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej_LK Posted May 29, 2010 Share Posted May 29, 2010 to zależy, co chcesz osiągnąć. jesli chcesz zrobić pojazd przedwrześniowy na poligonie, to może być błoto. natomiast wrzesień 39 niestety był słoneczny i suchy. jesli zdecydujesz się na pojazd z kampanii wrześniowej to raczej kurz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil83 Posted June 1, 2010 Author Share Posted June 1, 2010 prace poszły dalej. oto efekty: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dumo Posted June 1, 2010 Share Posted June 1, 2010 Ale go styrałeś, jakby 20 lat pod ziemią leżał... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordDisneyland Posted June 1, 2010 Share Posted June 1, 2010 Mnie się tam podoba, choć wygląda trochę na własność orków z łorhamera Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzywa Posted June 1, 2010 Share Posted June 1, 2010 Mnie się tam podoba, choć wygląda trochę na własność orków z łorhamera Miałem dokładnie to samo skojarzenie . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil83 Posted June 1, 2010 Author Share Posted June 1, 2010 Trochę przesadziłem, fakt. Po raz pierwszy tak naprawdę robiłem zacieki, więc musicie wybaczyć. Ale poza tym wolę modele bardziej zniszczone. Jeszcze czas na jakiś kurz i może lądować na półkę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil83 Posted June 1, 2010 Author Share Posted June 1, 2010 To będzie orkowy pojazd przydałoby się postawić obok tylko jakąś figurkę orka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordDisneyland Posted June 1, 2010 Share Posted June 1, 2010 Albo orka, albo goblina z takim łbem: http://www.tabletopgamingnews.com/2009/04/16/25819 Obyś przed 17 września zdążył Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
author21 Posted July 28, 2010 Share Posted July 28, 2010 Te pojazdy nie zdążyły się tak wyeksploatować. No chyba , że scenka będzie : złomowisko z lat 60-tych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts