Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Bardzo fajny model Revella, zbudowałem go kilka lat temu z niewielkimi przeróbkami. Dodałem blaszki Eduarda, zrobiłem przezroczyste światła z klocków Lego, otworzyłem wszystkie wloty powietrza i wnęki podwozia głównego (zaślepiona część wnęki, gdzie jest miejsce na koła). Wychyliłem klapy i usterzenie poziome. Wybrałem malowanie z pudełka, które było stosowane bardzo krótko, w związku z tym na wszystkich zdjęciach podwieszone są bomby tego samego typu. Revell nie załączył odpowiednich części, więc przerobiłem inną bombę, którą kolega odlał mi w żywicy.

Motyw tygrysi jest w zestawie w postaci kalkomanii, niestety z jednej strony czarne paski z kalkomanii na kadłubie nie zgadzały się w tymi na pylonach. Namęczyłem się z ich układaniem, więc próbowałem to poprawić. Efekt był jeszcze gorszy, więc usunąłem wszystko, poprawiłem szary kamuflaż, potem natrysnąłem farbę białą i pomarańczową. Czarne paski namalowałem pędzelkiem.

Dodałem również chorągiewki "Remove Before Flight".

W tym okresie nie miałem aparatu cyfrowego, więc zdjęć z budowy nie mam. Zapraszam do oglądania.

F15EMZ16.jpg

F15EMZ14.jpg

F15EMZ17.jpg

F15EMZ12.jpg

F15EMZ11.jpg

F15EMZ10.jpg

F15EMZ22.jpg

F15EMZ20.jpg

F15EMZ17.jpg

F15EMZ23.jpg

F15EMZ25.jpg

F15EMZ29.jpg

F15EMZ32.jpg

F15EMZ33.jpg

F15EMZ31.jpg

F15EMZ30.jpg

F15EMZ28.jpg

F15EMZ27.jpg

F15EMZ26.jpg

Napisano

Bardzo zacny i szacun za wymalowanie tygrysa. Mam tylko mala uwage, nie wiem jak u revella w instrukcji ale komora hamulca areodynamicznego jego spodnia czesc i silownik w F 15 byly biale jak dobrze pamietam ze zdjec w monografiii.

Pozatym swietny a dysze od srodka ladnie wyszly jak taki efekt uzyskales?

Pozdrawiam

Napisano

kzugaj- mógłbyś zamieścić zdjęcie białej wnęki hamulca aero, jak robiłem swojego F-15E to trochę zdjęć przejżałem ale na białą wnękę się nie natknąłem. Na fotkach które mam są w kolorze tak jak reszta kadłuba czyli Gunship Gray FS36118. A model mistrzowski widzałem go w jakiś relacjach konkursowych. Na pewno trochę medali zgarnął.

Pozdrawiam

Napisano

Trzeba popatrzec w USAF'owskich instrukcjach jak to bylo wczesniej, ale ten AF 91-0604 (czyli zaplacony z budzetu na 1991, przekazany pewnie w 92-93) bankowo powinien miec szare (jak wszystkie F-15E), chyba ze z okazji tygrysiego malowania strzelili mu "underside" na jaskrawo.(?)

http://www.clubhyper.com/reference/f15cspeedbrake/F-15_SpeedBrake.htm

http://www.arcforums.com/forums/air/index.php?showtopic=175501

Pozdr.

Pawel

Napisano

Model jak dla mnie bomba. Te detale w kokpicie robią wrażenie.

P.S. Czy ten model można gdzieś jeszcze kupić ?

Napisano

Wspaniały model, wspaniałe malowanie, wspaniałe wykonanie!

Aż miło popatrzeć na tak ładnego Tigermeet'a

Gratuluję i pozdrawiam

Kornik

Napisano

Maciek_66 Mam do ciebie dwa pytania:

Jakim wiertłem (Rozmiar) wierciłeś otwory ? (Punkt 18 w instrukcji)

Jakim kolorem malowałeś cały kadłub ze skrzydłami.

Napisano
Jakim wiertłem (Rozmiar) wierciłeś otwory ? (Punkt 18 w instrukcji)

Litości, nie pamiętam. Wiertła dobieram z pudełka, po prostu przymierzam.

Jakim kolorem malowałeś cały kadłub ze skrzydłami.

Odpowiednik FS36118, chyba Model Master.