Truckerek93 Napisano 21 Czerwca 2010 Share Napisano 21 Czerwca 2010 Iveco na ukończeniu, wiec startuje z nowym pomysłem a mianowicie Scania 143 Zingg ( chyba 143) Więc na wstępnie to na pewno jest 143?? Kolejne, szukałem fotki tego co dzieje się za kabiną ale niestety nie znalazłem może ktoś jest sprytniejszy w szukaniu? Czy mógł by ktoś wytkać błędy italeri wszystkie a postaram się poprawić to co będę potrafić. A tak ma wyglądać ta Scania: A teraz, co do piast z tyłu i felg przednich zna ktoś kogoś co ma takie piasty i felgi pod SS i był by chętny sprzedać, oraz ten kangurek ten się nada?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Byku Napisano 21 Czerwca 2010 Share Napisano 21 Czerwca 2010 Nie chyba lecz na pewno ;) (na samym dole) http://www.v8power.nl/specialebbe.php Ciao Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 21 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2010 Czyli rama taka jak kabina zielona?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Byku Napisano 21 Czerwca 2010 Share Napisano 21 Czerwca 2010 Tak przyjrzyj się na zad http://www.v8power.nl/images/ebbe/tn_Zing%209.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 21 Czerwca 2010 Share Napisano 21 Czerwca 2010 Piękna Scania,bardzo fajny projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Byku Napisano 21 Czerwca 2010 Share Napisano 21 Czerwca 2010 Może ci się przyda http://scania-143.hyves.nl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 21 Czerwca 2010 Share Napisano 21 Czerwca 2010 Witam, 143 piękna, oby Tobie wyszła jak najlepiej. Będę oglądał. Kangur się różni trochę niż ten w oryginale, ale jak nie masz innego to go daj. Wojtek robił dużo przeróbek w tej Scanii więc polecam jego temat - viewtopic.php?t=14670&postdays=0&postorder=asc&start=0 myślę, że się nie obrazi ;) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 21 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2010 problem koloru ramy rozwiązany, a kolor silnika maznąć na ten sam? wraz ze skrzynią biegów i osprzętem?? irizar przeglądałem i właśnie dzięki temu tematowi wiem co można poprawić. Tak myślę gdzie nie gdzie dorobić nakrętki czy też łby śrub, temat poruszany ale można prosić o jakieś stronki i rade co najlepiej będzie pasowało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 21 Czerwca 2010 Share Napisano 21 Czerwca 2010 Kolor silnika i skrzyni daj na ciemniejszy zielony ciemniejszy od koloru ramy. trakerek nie chcę cie zasmucać ale już ktoś zrobił ten model. http://public.fotki.com/modeltrucks25thscale/modelshows/jabbeke/jabbeke-2010/dscf0054.html#media Pozdrawim i życzę skończenia modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 21 Czerwca 2010 Share Napisano 21 Czerwca 2010 Moim zdaniem w niczym to nie przeszkadza, że ktoś zrobił ten model. Można poszukać warsztatu i podpatrzeć jak ktoś po przerabiał niektóre rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 21 Czerwca 2010 Share Napisano 21 Czerwca 2010 problem koloru ramy rozwiązany, a kolor silnika maznąć na ten sam? wraz ze skrzynią biegów i osprzętem??irizar przeglądałem i właśnie dzięki temu tematowi wiem co można poprawić. Tak myślę gdzie nie gdzie dorobić nakrętki czy też łby śrub, temat poruszany ale można prosić o jakieś stronki i rade co najlepiej będzie pasowało? Setki razy już poruszany, ale Ci pokaże www.paper-hobby.com Najlepsze nakrętki 0,8 mm i nity (kółka) 0,9 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 22 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2010 Wiem ze setki, to co ze ktoś robił? Pewno zagramaniczny jakiś a w Polsce jakoś tego modelu jeszcze nie spotkałem. Wojtku Dzięki Coś tam działam: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 22 Czerwca 2010 Share Napisano 22 Czerwca 2010 Fajna Trójeczka, kolorek bardzo odważny ,ale do odważnych przecież ten świat należy Co do poprawek makaroniarzy ,to hymm... Wszystko z grubsza masz pokazane w relacji Wojtka(chwała mu za tą relacje- bo na jej podstawie można co nieco wykrzesać z tego modelu ). Warto natomiast stwierdzić o następujących problemach: - zawieszenie kabiny, trzeba je podnieść,bo kabina potem opada jak się tego nie zrobi, -głowice zaworów przy V8 trzeba pozamieniać stronami, -ja tego niestety albo stety nie robiłem, ale można by się pozbyć kilku piór z przednich resorów, Reszta tak jak inni pisali- wyżej wymieniona relacja Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 22 Czerwca 2010 Share Napisano 22 Czerwca 2010 Fajnie, że ktoś jeszcze oprócz mnie zaczął tą ciężarówkę . Też ją klepię na boku od jakiegoś czasu . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Napisano 22 Czerwca 2010 Share Napisano 22 Czerwca 2010 Popraw stabilizator foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 22 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2010 Przenieść tylko tą poprzeczkę z przodu bliżej belki? A te poprzeczki co idą od resorów do uchwytów zostawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 25 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2010 Powoli do przodu. Przerobione strzemiona : Uchwyt filtra powietrza: Stabilizator przedni: Elementy tylnego zawieszenia: Skleiłem tez kabinę i przedni zderzak zabiorę się za niego niedługo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 25 Czerwca 2010 Share Napisano 25 Czerwca 2010 Troche za późno, ale nie lepiej by było zrobić samemu resory o niebo lepiej by wyglądały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 26 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2010 Za dużo kombinowania, przycinani itp. Dałem oryginały tylko zeszlifowałem szwy. Mi się podoba a aż tak nie będą się rzucać w oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 26 Czerwca 2010 Share Napisano 26 Czerwca 2010 Twój model ,ale i tak będzie piekny 3-mam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 2 Lipca 2010 Autor Share Napisano 2 Lipca 2010 No to trochę zdziałałem fotki dam później. Czas by zacząć robić pneumatykę powoli i teraz pytanko ska wezmę rozdzielacze i zawory?? A i może ktoś ma jakieś schematy lub fotki jak powinna wyglądać instalacja. Bo na fotkach Scanii Wojtka tak nie wszystko widać. I nie wszystko jest wyjaśnione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 11 Lipca 2010 Autor Share Napisano 11 Lipca 2010 Post pod postem. Potrzebuję fotek tylnego okablowania ramy. Oraz co jest podłączone do tylnego zbiornika i tych trzech pod akumulatorami. Dodatkowo na fotkach Wojtka widać chyba osłonę silnika. Osłania ona tylko same kolektory wydechowe tzn jest tak wysoko czy wyżej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 2 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2010 A poprowadzę monolog, bo jak widać, można tutaj tylko pierdoły posuwać, a niczego konstruktywnego się nie dowiem. Wiec zapewne moje pytanie pozostanie bez odpowiedzi, ale napiszę a tak sobie. Używał ktoś "maskola" microscale? i jakie macie z nim przeżycia? Zastanawiam się jak lepiej malować , tzn najpierw to czego jest więcej( kolor)czy ten którego jest mniej a potem maskować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 2 Sierpnia 2010 Share Napisano 2 Sierpnia 2010 Zależy co malujesz. Generalnie sprawdza się zasada najpierw jasne kolory, potem ciemne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 2 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2010 No a tutaj jak widać ciemnych niema , temat duży nie jest wiec można było ta stronę do tyłu dać nieprawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi