rercz Posted August 5, 2010 Share Posted August 5, 2010 Witam. Kończę prace nad dwoma niszczycielami typy Narvik. Proszę o porady przed ostatecznym wykończeniem modeli, może da się jeszcze coś zmienić przed zdjęciami do galerii. Przebieg prac proszę oglądać:http://www.mikromodele.fora.pl/okrety-ships,9/niemieckie-niszczyciele-typu-narvik-1-400,2073.html A to już ostatni zestaw zdjęć przed galerią. Proszę o komentarze, ew. uwagi mogą być jeszcze rozpatrzone pozytywnie Cdn. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reggy Posted August 5, 2010 Share Posted August 5, 2010 Hej! Na przyszłość odznacz "Images Link Back To Album " w account options na swoim photobucket'cie! Dzięki temu miniaturki będą prowadziły do fotki w pełnym rozmiarze a nie do strony z tą fotką! Pięknie zbudowane modele - i ładnie pomalowane. Nie mam uwag ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
donalyah00 Posted August 5, 2010 Share Posted August 5, 2010 Bardzo efektownie pomalowane modele! Gratuluję! Czy zostaną już na kilblokach, czy będą częścią doiramy? W tym pierwszym przypadku imitacja dymu trochę przeszkadza. Zastanawiam się też czy podwodne części kadłubów nie są zbyt błyszczące - mam wrażenie, że odbijają się w nich kilbloki. Pozdrawiam, Marek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekkarolczak Posted August 5, 2010 Share Posted August 5, 2010 Powitać kolegę z mikroforum... Piękne są, obydwa. Kawał dobrej modelarskiej roboty... Wiem co znaczy Heller w 1/400 - dopiero co skończyłem Surcoufa w 1/400 - rocznik `83 Wykorzystałem kadłub i kiosk reszta w kosz... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wielkamucha Posted August 5, 2010 Share Posted August 5, 2010 Ładne. Kurza twarz, bardzo ładne! W końcu mam możliwość zobaczyć, jak hitlerowskie "Zetki" wyglądały. Szkoda tylko, że na niektórych zdjęciach zoom zogniskował się na połowie fotki, resztę rozmywając Gratulacje, wielkamucha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rercz Posted August 8, 2010 Author Share Posted August 8, 2010 Witam Dzięki za pochwały, cieszę się, że Wam się podobają. Czy zostaną już na kilblokach, czy będą częścią doiramy? W tym pierwszym przypadku imitacja dymu trochę przeszkadza. Zastanawiam się też czy podwodne części kadłubów nie są zbyt błyszczące - mam wrażenie, że odbijają się w nich kilbloki. Pozdrawiam, Marek Na stałe będą w kiblokach, w gablotkach, jednak planuję sesję zdjęciową na małym prywatnym skrawku osobistego morza i tam dymy się przydadzą. A kotły nie mogły pracować , kiedy okręty były na kiblokach? Co do części podwodnej masz rację, zostanie pryśnięta matem. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robo Posted August 27, 2010 Share Posted August 27, 2010 ...widze,ze az tu Narviki doplyneły super to wyglada ... dawno temu miałem podobny zamysł [z wyjatkiem takiego efektownego malowania - czasy bezinternetowe] aby zbudowac dwa modele z roznym uzbrojeniem ,lecz tylko jeden model mi wpadł w rece :( obecnie gdy zobaczyłem Twoja relacje na forum dla mini mini ,to zamysł odzył i jak pozwolisz bede sie wzorował na Twojej pracy... pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rercz Posted September 7, 2010 Author Share Posted September 7, 2010 Robo będę zobowiązany i z radością zobaczę Twoją relację. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Posted September 8, 2010 Super Moderator Share Posted September 8, 2010 Fajnie wygląda Robi bardzo sympatyczne wrażenie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rercz Posted March 2, 2011 Author Share Posted March 2, 2011 Jeśli można się pochwalić to chciałbym zaprezentować nagrodę. Cieszę się ogromnie, ponieważ jest to pierwszy model okrętu nawodnego wykonany przeze mnie z plastyku, a tegoroczny festiwal w Bytomiu był moją pierwszą imprezą modelarską. Impreza była na wysokim poziomie, wiem że na tym forum nie brakuje laureatów. Jedyne do czego mam zastrzeżenia to brak publikacji nagrodzonych prac a chętnie bym się z nimi zapoznał. Niestety nie mogłem się więc powstrzymać przed pochwaleniem się Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Posted March 2, 2011 Super Moderator Share Posted March 2, 2011 nie mogłem się więc powstrzymać przed pochwaleniem się Super - serdecznie GRATULUJĘ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karlo76 Posted March 2, 2011 Share Posted March 2, 2011 Witam. Na forum jestem nowy A propo niszczyciela to jest piękny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arni Posted March 2, 2011 Share Posted March 2, 2011 Trochę dużo rdzy nawet jak na okręty w Norwegii ;) Swoją droga podstawą było wydanie Hellera pewnie co? a blaszki jakiej firmy dodałeś ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Macisso Posted March 2, 2011 Share Posted March 2, 2011 Gratulacje. Niszczyciele wyszły bardzo ładnie. Miło się je ogląda Wyróżnienie jak najbardziej zasłużone Ps. Na mnie już na szafie czeka Z-25 Pozdrawiam Maciek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marko Posted March 2, 2011 Share Posted March 2, 2011 Nie potrafię jeszcze ocenić Twojej modelarskiej pracy, ale modele bardzo mi się podobają. Gratuluję nagrody! Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rercz Posted March 2, 2011 Author Share Posted March 2, 2011 Bardzo serdecznie dziękuję za tak przychylne wpisy, przyznam, że czytając je czułem się jakbym dostał następną nagrodę. Na pewno zadziałają mobilizująco. Trochę dużo rdzy nawet jak na okręty w Norwegii ;) Swoją droga podstawą było wydanie Hellera pewnie co? a blaszki jakiej firmy dodałeś ? Tak robiłem je z Hellera, altyleria p.lot z WEM, drabinki i relingi z Abera. Inne dodatki to plastyk w rożnych formach wg. uznania. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arni Posted March 3, 2011 Share Posted March 3, 2011 Bardzo ładna robota Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts