tees Napisano 18 Sierpnia 2010 Share Napisano 18 Sierpnia 2010 Witam. Jako że Antek z budowy którego przeprowadzałem relacje jeszcze przed malowaniem uległ katastrofie i nie mogę się za niego ponownie zabrać postanowiłem zrobić coś tak na szybko . Taki weekendowy. Wybór nie mógł paść na co innego jak oczywiście na Antusia ale najmniejszego jaki jest na rynku dostępny czyli w skali 1/144 z Amodelu. Jest to mój drugi po Tu-154 model w tej skali jaki skleiłem w życiu. Oto co mi się udało zrobić: Sam modelik jest bardzo przyjemny w budowie aczkolwiek jest dużo przy nim jak na tę skale szpachlowania i szlifowania. Parę elementów dorobiłem sam ze względu że są takie charakterystyczne dla tej konstrukcji a w modeliku nie zostały uwzględnione ( reflektory , zastrzały dolny płat - kadłub, poprawiłem śmigło, osłony anten, zrobiłem obramowanie kabiny, klpki wentylacyjne silnika na jego obudowie.). Nie przeprowadziłem relacji z budowy bo myślałem że nie będzie co za bardzo relacjonować ( oczywiście że było by co pokazać ale za póżno). Za to teraz pokażę parę fotek że tak powiem surowego modeliku.Mam nadzieje że szefostwo forum mi wybaczy że takie foty tu wstawiam: Ogólnie model prezentuje się naprawde super i myślę czy nie zrobić w tej skali całej seri Antków tylko cena mnie trochę odstrasza bo prawie cztery dychy za niego to tyle co za siedemdwujke. Zobaczymy bo to tak kwestia przyszłości.Kolejka obowiązuje a teraz czeka Antek w 1/48. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brabazon Napisano 18 Sierpnia 2010 Share Napisano 18 Sierpnia 2010 Słodkie maleństwo! Szkoda, że nie ma zdjęcia z pieniążkiem. Jak ciekawie Ukraińcy zmodyfikowali godło PZL-u ;) Naprawdę, podoba mi się. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Sierpnia 2010 Share Napisano 18 Sierpnia 2010 Modelik prezentuje się znakomicie ! Zwłaszcza jeśli pod uwagę weźmiemy to iż to model 1/144 Cena może nie rewelacyjna a i wypraski nie są idealne, ale Ty stworzyłeś perełkę I ja czekam na fotkę z pieniążkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 18 Sierpnia 2010 Share Napisano 18 Sierpnia 2010 Świetny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 19 Sierpnia 2010 Share Napisano 19 Sierpnia 2010 Witam! Bardzo fajny Antek! Szczerze mówiąc nie wiedziałem, że jest An-2 w tej skali. Chyba trzeba będzie sobie takiego sprawić bo Twoja galeria jest bardzo zachęcająca Gratuluję fajnego modelu samolotu legendy (żywej na dodatek). Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mac eyka Napisano 19 Sierpnia 2010 Share Napisano 19 Sierpnia 2010 Szczerze mówiąc nie wiedziałem, że jest An-2 w tej skali. Oj Antek jest dostępny już od pewnego czasu. Ma jednak potężną wadę jaką jest cena tego zestawu. A sam model bardzo mi się podoba. Dopiero na zbliżeniach widać, głównie po liniach podziałowych że mamy do czynienia z dużym pomniejszeniem oryginału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Javorek_7411 Napisano 19 Sierpnia 2010 Share Napisano 19 Sierpnia 2010 Naprawdę świetny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 19 Sierpnia 2010 Share Napisano 19 Sierpnia 2010 Nie jestem fanem lotnictwa ale Antek jest uroczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tees Napisano 19 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2010 Bardzo się ciesze że się modelik podoba. Ogólnie ta konstrukcja ma w sobie to coś jak niektóre kobiety co przynajmniej mnie do niej przyciąga i bynajmniej nie na ksywke jaką ma ,by sobie ktoś coś nie pomyślał A oto fotka z groszówką: Pozdrowionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Sierpnia 2010 Share Napisano 19 Sierpnia 2010 Myślałem, że jest troszkę większy ;) Wash to czarna farbka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 19 Sierpnia 2010 Share Napisano 19 Sierpnia 2010 Witam Przyłączam się do opinii kolegów, gdyż model rzeczywiście jest uroczy, a zważywszy na skalę, wykonany jest morowo. Jedyne co mogłoby wyglądać lepiej (choć wyobrażam sobie, że w tej skali jest to dość trudne) to wash, gdyż nie wszędzie wszedł idealnie. Samo malowanie jest bardzo estetyczne, a kolory współgrają ze sobą. Zrób jeszcze zdjęcie z 5-cio złotówką Jednym słowem: Git Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi