Konrad C Napisano 13 Września 2010 Share Napisano 13 Września 2010 Może ramę poskładaj a elementy takie jak bak i błotniki do przyklejenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArmiA Napisano 13 Września 2010 Share Napisano 13 Września 2010 Zrób Sokoła! Bardzo proszę! Aha, a nie chciałbyś cywilniaka? W razie czego mogę Ci Jawę 350 obfotografować na wszystkie strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 14 Września 2010 Autor Share Napisano 14 Września 2010 Może ramę poskładaj a elementy takie jak bak i błotniki do przyklejenia ? A co to za frajda, jak pół modelu ktoś zrobi za Ciebie? ArmiA - Sokoła prędzej czy później też zrobię (jak zdobędę materiały). A cywil... To mogłoby być nawet ciekawe . Może zrobiłbym od razu dwie Jawy - jedna dla Ciebie dokładnie taka jaką jeździsz Tylko, że potrzebowałbym zdjęcia z metrówką, i najlepiej skany książki serwisowej, gdzie rozrysowana jest rama i inne elementy. No i sporo czasu, bo zaraz po tym modelu zabiorę się za PO-2 na pływakach od podstaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 14 Września 2010 Share Napisano 14 Września 2010 Elegancko to wygląda, jak każdy Twój motorek w tej skali. A ja w ostatnio zakupionym zestawie, też dostałem jakiś motorek, więc może kiedyś coś wyskrobię z tego plastiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArmiA Napisano 14 Września 2010 Share Napisano 14 Września 2010 Serwisówkę mam, więc skany to nie problem. Ja już niestety Jawą nie jeżdżę bo jakiś kretyn rozkopał polną drogę tuż za zakrętem i przy 90 km/h wyleciałem w krzaki. Ja sobie nawet guza nie nabiłem, ale motor przekoziołkował trzy razy i remont kosztowałby tyle, że taniej kupić nowy. Ale z modelarskiego punktu widzenia to nawet lepiej, bo obfotografuję Ci także szczegóły konstrukcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 14 Września 2010 Share Napisano 14 Września 2010 Może ramę poskładaj a elementy takie jak bak i błotniki do przyklejenia ? A co to za frajda, jak pół modelu ktoś zrobi za Ciebie? ArmiA - Sokoła prędzej czy później też zrobię (jak zdobędę materiały). A cywil... To mogłoby być nawet ciekawe . Może zrobiłbym od razu dwie Jawy - jedna dla Ciebie dokładnie taka jaką jeździsz Tylko, że potrzebowałbym zdjęcia z metrówką, i najlepiej skany książki serwisowej, gdzie rozrysowana jest rama i inne elementy. No i sporo czasu, bo zaraz po tym modelu zabiorę się za PO-2 na pływakach od podstaw. To ja już jednego zamawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 14 Września 2010 Autor Share Napisano 14 Września 2010 OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 14 Września 2010 Share Napisano 14 Września 2010 Marudek, Jeśli interesują Cię cywilne motocykle to ja mam Pannonie 250 stan praktycznie oryginalny + książka itp Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 14 Września 2010 Share Napisano 14 Września 2010 Hej! Kolejna perełka nam się szykuje! Zawsze oglądam Twoje motocyklowe warsztaty z ogromnym zainteresowaniem mimo, że na motorach znam się słabo To co umiesz wyczarować z niczego i to w 1/72 jest niesamowite! Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 15 Września 2010 Autor Share Napisano 15 Września 2010 mam Pannonie 250 stan praktycznie oryginalny + książka itp OK. Dobrze wiedzieć. Tylko ja na razie tak nieśmiało przełamuję się do cywili. Tzn. pomyślałem, że to mogłaby być ciekawa zabawa. Kiedyś ubzdurałem sobie, że będę miał całą kolekcję drugowojennych motocykli w 1:72 i na razie do tego dążę. W tej chwili skupiam się na skończeniu tego modelu i ewentualnie na opracowaniu zestawu przyjaznego dla innych modelarzy. Ale wszystko przed nami i może kiedyś zrobię też Pannonie 250. A tak z ciekawości - masz ją z koszem? na motorach znam się słabo Dzięki Ipkinss - ale ja na motorach też słabo się znam. Tylko raz jak byłem mały wujek przewiózł mnie swoją WSKą. A tych motorów, które zrobiłem dotąd w 1:72 nawet nie widziałem "na żywo" (może oprócz BMW R75, która kiedyś przejechała mi przed nosem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 15 Września 2010 Share Napisano 15 Września 2010 Harleya chętnie bym od Ciebie pozyskał drogą kupna, tak więc myśl nad wersją dla innych modelarzy jak najintensywniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 15 Września 2010 Share Napisano 15 Września 2010 Byłbym również zainteresowany Harleyem. To co robisz jest po prostu wyśmienite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 15 Września 2010 Share Napisano 15 Września 2010 No no no Szykuję się nam tu mała fabryka Harley'ów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slimas Napisano 15 Września 2010 Share Napisano 15 Września 2010 Kolego marudek jak tak lubisz robić motocykle w skali 1/72 to może pokuś sie na starą polska motorynkę ciekawie by wyglądała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 15 Września 2010 Autor Share Napisano 15 Września 2010 Kolego marudek jak tak lubisz robić motocykle w skali 1/72 to może pokuś sie na starą polska motorynkę ciekawie by wyglądała. Mój sąsiad miał kiedyś takie pierdzikółko . Kiedyś myślałem o zrobieniu zwykłego komarka, ale motorynka mogła by być jeszcze fajniejsza. Tylko, -tak jak pisałem wyżej - minie trochę czasu zanim zabiorę się za cywile w 1:72. Zresztą ustawiła się już kolejka, a zestaw z modelem Harleya jeszcze nie gotowy. Zawsze chciałem spopularyzować skalę 1:72 w motocyklach, a teraz jest szansa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 20 Września 2010 Autor Share Napisano 20 Września 2010 Witam, Wracając do tematu. Po dodaniu łańcucha, kolektora spalin i kół motocykl jest już właściwie skończony. Musiałem zdjąć gondolę kosza, żeby wypoziomować osie kół (nerwowy zabieg). Teraz wystarczy zrobić moździerz i model będzie gotowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 20 Września 2010 Share Napisano 20 Września 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 20 Września 2010 Share Napisano 20 Września 2010 Czekam na efekt końcowy. Z tym motorkiem poszło Ci sprawniej niż z poprzednim i jestem ciekaw jak będzie się prezentować z tym moździerzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 20 Września 2010 Autor Share Napisano 20 Września 2010 Dzięki! Teraz poszło sprawniej, bo miałem już wszystkie materiały i montaż też już wcześniej przećwiczyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 20 Września 2010 Share Napisano 20 Września 2010 Pełen wyczes...rozdziawiam gębę z wrażenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longer08 Napisano 20 Września 2010 Share Napisano 20 Września 2010 Pełny wypas Twoje motorki w 1:72 wgniatają! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 20 Września 2010 Autor Share Napisano 20 Września 2010 Dzięki, ale moje motorki nie są w stanie nic wgnieść (sprawdzone ). To raczej JE łatwo rozgnieść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArmiA Napisano 22 Września 2010 Share Napisano 22 Września 2010 Marudku, mógłbyś przy okazji pstryknąć fotkę wszystkich motorków obok siebie? Jestem ciekaw jak wygląda kolekcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 23 Września 2010 Autor Share Napisano 23 Września 2010 Jasne - dziś po południu pstryknę "rodzinną fotkę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 24 Września 2010 Autor Share Napisano 24 Września 2010 Kontynuując ten delikatny OT : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi