krosto Napisano 29 Września 2010 Share Napisano 29 Września 2010 (edytowane) Witam, To był przezent od Kumpla. Nie wiedziałem jak się za to cudo zabrać, poszperałem i znalazłem relację kolegi METYSA z budowy tej wspaniałej maszyny, na której nota bene mocno się oparłem. Wyszło jak wyszło. Proszę o opinie, może jakiś ważny wątek przeoczyłem Edytowane 29 Września 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giulio Niewiadomski Napisano 29 Września 2010 Share Napisano 29 Września 2010 raz, paprochy i nitki na modelu (3. zdjecie od konca), dwa, na tym samym zdjeciu kalka jest pofaldowana, trzy, tez na tym zdjeciu, przejscie kolorow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukaszKnight Napisano 30 Września 2010 Share Napisano 30 Września 2010 Mnie tam sie podoba, ogólne dobre wrażenie daje. ładny wash i reszta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 30 Września 2010 Share Napisano 30 Września 2010 Ogólnie prezentuje się całkiem nieźle, prócz kwestii o których wspomniał Giulio. Mnie za to bardzo podoba się cieniowanie spodu. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giulio Niewiadomski Napisano 30 Września 2010 Share Napisano 30 Września 2010 Mnie tam sie podoba, ogólne dobre wrażenie daje. ładny wash i reszta Ogólnie prezentuje się całkiem nieźle, prócz kwestii o których wspomniał Giulio. Mnie za to bardzo podoba się cieniowanie spodu mnie tez sie ten model podoba, ale jestem tak wyczulony na bledy, ze musze sie przyczepic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 30 Września 2010 Share Napisano 30 Września 2010 krosto do moderatora i wstawić poprawne zdjęcia bo chcę go zobaczyć, biegusiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 1 Października 2010 Share Napisano 1 Października 2010 mnie tez sie ten model podoba, ale jestem tak wyczulony na bledy, ze musze sie przyczepic Jak Ty byś o nich nie wspomniał, to wspomniałbym ja lub któryś z kolegów. Na forum nie chodzi o to, żeby sobie nawzajem ciężko słodzić, ale o to, żeby wyciągać pewną naukę z komentarzy kolegów. Jak model jest dobrze wykonany to się go wychwala, a jeśli ma jakieś braki, to powinno się je wymieniać (oczywiście w formie konstruktywnej krytyki, a nie ciężkiej jazdy po modelu niczym Land Rover na Camel Trophy). Takie przynajmniej jest moje zdanie... Przepraszam za offtop... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krosto Napisano 1 Października 2010 Autor Share Napisano 1 Października 2010 przepraszam. byłem pewien ze zdjecia "się robią" jak zwykle wiec nie wnikałem w rozmiary. Niestety mój aparat został przestawiony na wiekszą rozdzielczość przez nieznaną mi istote i stad całe zamieszanie. Administratorzy- wybaczcie. Koledzy modelarze: pozwolcie, że posiedze chwile w łikend nad zdjeciami lub zrobie nowe i wrzucę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioj Napisano 1 Października 2010 Share Napisano 1 Października 2010 A co ma rozdzielczość aparatu do wielkości zdjęć na forum? Tym bardziej, że im większa rozdzielczość aparatu, teoretycznie, tym lepiej. A potem zdjęcia wystarczy pomniejszyć jakimś "zdjęcioszopem" (photoshop, gimp) do WYMAGANEGO rozmiaru i po kłopocie. pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 1 Października 2010 Share Napisano 1 Października 2010 A potem zdjęcia wystarczy pomniejszyć jakimś "zdjęcioszopem" (photoshop, gimp) do WYMAGANEGO rozmiaru i po kłopocie. Albo wgrywać np. na photobucket wybierając odpowiedni rozmiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 1 Października 2010 Share Napisano 1 Października 2010 ale jestem tak wyczulony na bledy, ze musze sie przyczepic Smile a my jesteśmy tak wyczuleni na twoje komenty że aż chcielibyśmy w końcu coś twojego zobaczyć... oczywiście liczę iż mając tak bystre oko ty nie popełniasz błędów które z taką ochotą wytykasz... bo mam wrażenie że się oczytałeś forum i cwaniakujesz. Ale nie przesądzam i zachęcam do wstawienie galerii. a co do dorniera to czekam na zdjęcia! pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 1 Października 2010 Share Napisano 1 Października 2010 Koledzy modelarze: pozwolcie, że posiedze chwile w łikend nad zdjeciami lub zrobie nowe i wrzucę Nie musisz robić nowych zdjęć, nie musisz zmniejszać tych co już masz. Tylko zmień linki tak, żeby pokazywały na forum miniaturki, które (po kliknięciu) prowadzą do fotek w pełnym wymiarze. Jak będziesz to miał, to daj znać mi albo któremuś z moderatorów tego działu, to wklei się te odnośniki do Twego pierwszego postu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giulio Niewiadomski Napisano 1 Października 2010 Share Napisano 1 Października 2010 my jesteśmy tak wyczuleni na twoje komenty że aż chcielibyśmy w końcu coś twojego zobaczyć... oczywiście liczę iż mając tak bystre oko ty nie popełniasz błędów które z taką ochotą wytykasz... bo mam wrażenie że się oczytałeś forum i cwaniakujesz. Ale nie przesądzam i zachęcam do wstawienie galerii. a co do dorniera to czekam na zdjęcia! Smile co do niepopelniania przeze mnie bledow to nie bylbym taki pewien. a co do modelu to postaram sie za dwa miesiace zaczac na forum relacje i wtedy tez bedziecie mogli mnie "konstruktywnie krytykowac" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 2 Października 2010 Share Napisano 2 Października 2010 W pierwszym poście powróciły zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi