Skocz do zawartości

Rudlowski Ju 87G-1 STUKA 1:72 Academy

jachud3

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 77
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Odkopujemy! Czas na aktualizację

th_DSC07100.jpg

th_DSC07103.jpg

th_DSC07104.jpg

th_DSC07107.jpg

th_DSC07109.jpg

th_DSC07110.jpg

FlaKi, owiewka i śmigło na sucho - brakuje rurki Pitota i masztu, ale to przykleję na końcu.

Nie wiem jak długo męczyłem zrobienie masek na owiewkę... ale udało się i mam nadzieję, że wyjdzie dobrze ;)

Teraz dopiero zauważyłem rowek przy nosie na lewej stronie - już się szpachluje

Czas na najważniejszy etap - malowanie... Obym nie zepsuł, bo przeważnie tutaj polegam Ale jeszcze wcześniej kontrolna warstwa Surfacera...

C.D.N. mam nadzieję

pzdr.

Fajnie że są widzowie, ale może tak powiecie coś o samym modelu Razz

eee.... ....Ładnie położone maski?

crustian napisał:

też tak myślałem

Miło mi, to widzieć. Smile

że się z czymś wreszcie zgadzam?

Fajnie że są widzowie, ale może tak powiecie coś o samym modelu

pzdr.

...no co, mam pisać że działka krzywo, jak mówisz że są na sucho

Nie podobają mi się popychacze tych klapo-lotek. jakoś krzywo wyglądają, tak ma być?

A więc, pokazuję i objaśniam:

Model nie leży plecami równo, opiera się na lewym skrzydle patrząc na fotkę Jednym słowem perspektywa jest mocno zaburzona i wszystko wydaje się być krzywo - w rzeczywistości nie jest Sprawdzane z linijką po kilka razy.

pzdr.

• 2 weeks later...
  • 7 months later...

Witam po baaaaaaaaaardzo długiej przerwie , jak wiadomo - koniec szkoły, matura, wybór studiów itp. Czasu na forum brakło.

Model jest już skończony, chyba nawet niedługo zaprezentuję galerię. Jednocześnie chciałbym zapowiedzieć, iż jest to moje pożegnanie z MW.

Wielu rzeczy się tu nauczyłem, poznałem miłych ludzi, ale niestety nie mam zamiaru kontynuować relacji z budowy moich modeli. Uznałem, iż stosunek przydatnych porad w moich wątkach do postów w stylu "podglądam dalej" nie satysfakcjonuje mnie. Do worka swoich narzekań dorzucę też notorycznie powtarzające się posty z "dobrymi, życzliwymi radami" już po fakcie dokonanym, mimo iż wcześniej wyraźnie prosiłem o wskazówki.

Nie rzucam modeli, nie. Od czasu ostatniego w pełni ukończonego modelu na forum - chyba Wellington (?) - udało mi się sklecić 5 nowych i aktualnie prace trwają nad jeszcze nowszymi.

Jeszcze raz dziękuję wszystkim za czas poświęcony na pisanie w moich wątkach było mi miło.

pozdrawiam

Już tak jest, że im bardziej doświadczony modelarz, tym mniej może liczyć na pomoc i wsparcie innych w swoich wątkach warsztatowych, ale tym więcej ma oglądaczy, dla których jest to świetna pomoc dydaktyczna i merytoryczna... Czy to znaczy, że należy zupełnie zaniechać ich prowadzenia? Do przemyślenia.

Jestem żądny rewanżu.

Wielu z nas ma okresy znużenia wszelkiego rodzaju forami czy naszymi klasamy czy twarzoksiążką. Ja również. Ale nie odchodzę, bo czasami fajnie jest powymieniać posty o przysłowiowej D.. Maryny. Dla mnie modelarstwo, to łącznik, nie element najważniejszy.

Bez obrazy Banny, ale to moja decyzja i jest ona nieodwołalna.

Bez obrazy, jachud, ale nikt płakać nie będzie... Watpię nawet czy ktokolwiek zauważył twoja nieobecnosc, także nie wiem skąd i po co taka deklaracja? Przecież nie ma obowiązku prowadzenia warsztatów!

Nie obchodzi mnie czy ktoś będzie płakał czy nie, ale uznałem że miło by było pożegnać się z tymi, którzy jakoś śledzili moje wątki. Tyle w tej sprawie. Jeśli chcesz mi coś powiedzieć - możesz się wypocić przez priva.

pozdrawiam

Spokojnie. Każdy z nas ma prawo decydować, czy będzie pokazywał swoje prace, czy nie. Poza tym, to że zrezygnował z pokazywania swoich modeli, nie znaczy, że nie będzie odwiedzał forum.

karlokonw, nie chcę żeby wątek został zaśmiecony wzajemnym odgryzaniem się, niech ten, kto tu zajrzy, znajdzie relację z wykonania modelu. Nie szukam rozgłosu, zostałem tak wychowany że kiedy się odchodzi to powinno się pożegnać towarzyszy... Nie podoba Ci się - nie wchodź. Przeglądanie forum jest przecież dobrowolne, prawda?

Dzięki, gulus. Przywracasz mi wiarę w inteligentnych ludzi.

uznałem że miło by było pożegnać się z tymi, którzy jakoś śledzili moje wątki

Być może moja inteligencja szwankuje, ale pozegnanie nie zabrzmiało jakoś miło i sympatycznie... Już szybciej było to pożegnanie frustrata, hehe.

Ale nie będę się już w tej sprawie wypowiadał. Za to chętnie obejrzę i skomentuję gotowego Ju-87 jachuda, także ewentualne inne modele. O ile zechce nas zaszczycić galerią oczywiście!

jest to moje pożegnanie z MW.

.....no szkoda.

stosunek przydatnych porad w moich wątkach do postów w stylu "podglądam dalej"

...taki urok forum, gdzie jest pewien luz, choć regulamin w pewnym punkcie mówi na ten temat co innego. Jeżeli administracja przymyka oko...

No to bywaj Jasiek, powodzenia.

Banny - jeżeli tak to odebrałeś to przepraszam, nie miałem zamiaru nikogo urażać

A galerię wrzucę, obiecuję. W tej chwili jestem w trudnym momencie bo mam mały remodelling mieszkania ale postaram się coś pstryknąć.

pozdrawiam!