tornado Napisano 2 Marca 2006 Napisano 2 Marca 2006 Przedstawię Wam kilka modeli z mojej kolekcji, które niegdyś skleiłem. Jak w każdej pokaźnej flocie trucków powinien być przynajmniej jeden holownik, tak i ja mam swój Jest to Peterbilt Wrecker z revella, skala 1:25. Cytuj
tornado Napisano 2 Marca 2006 Autor Napisano 2 Marca 2006 (edytowane) Kenworth Dumper & Tandem Trailer - revell - skala 1:25 Edytowane 2 Marca 2006 przez Gość Cytuj
Majek Napisano 2 Marca 2006 Napisano 2 Marca 2006 Khehe... Tornado, ja juz sie na temat Twoich cudeniek nie wypowiadam, bo poprostu brakuje mi slow... Cytuj
tornado Napisano 2 Marca 2006 Autor Napisano 2 Marca 2006 (edytowane) Khehe... Tornado, ja juz sie na temat Twoich cudeniek nie wypowiadam, bo poprostu brakuje mi slow... Dzięki, wielkie dzięki Kolejnym krążownikiem szos jest zestaw Western Star z naczepą w barwach UNITED,u. Sam nie wiem dlaczego ale model już od dłuższgo czasu czeka na wykończenie. Edytowane 2 Marca 2006 przez Gość Cytuj
Majek Napisano 2 Marca 2006 Napisano 2 Marca 2006 Ozesz... kurna... Jak takim dlugasnym ciagnikiem gdziekolwiek manewrowac Potwor wybitnie nie na nasze drogi Tak abstra:bip:ac od modeli Tornada, to mi sie przypomniala historia, jak do Lodzi kupili te wielgachne amerykanskie bojowe wozy strazackie (za cholere nie moge sobie teraz przypomniec ich nazwy, sluza tez w policji, takie kanciaste) i okazalo sie, ze w waskich lodzkich uliczkach w zadna brame nie byly w stanie wjechac... Cytuj
tornado Napisano 2 Marca 2006 Autor Napisano 2 Marca 2006 Wyobrażam sobie co by się działo, gdyby na naszych drogach pojawiły się pociągi drogowe Cytuj
dormitor Napisano 2 Marca 2006 Napisano 2 Marca 2006 No właśnie miałem zapytać czy istnieją modele pociągów drogowych... Cytuj
tornado Napisano 2 Marca 2006 Autor Napisano 2 Marca 2006 No właśnie miałem zapytać czy istnieją modele pociągów drogowych... Z tego co się oriętuję, to gotowych zestawów nie ma w sprzedaży Jednak są modelarze, którzy sami robią Road Train,y Ja też miałem ochotę coś takiego zrobić, ba nawet już kupiłem ciągnik i zestawy naczep Tylko jest problem, mianowicie gdzie to bydlę postawię Cytuj
Gość Napisano 2 Marca 2006 Napisano 2 Marca 2006 Ten jest ładny, suuuper. Jeszcze brakuje rozjeżdżanego kangura na dioramce. Gdzie to postawić nie ma problemu - w kuchni na blacie Abo na parapecie. Cytuj
gulus Napisano 2 Marca 2006 Napisano 2 Marca 2006 Ale babol! można odpowiadać bez zalogowania! Babola już raczej nie ma. Skutki późnych robót. Tornado, załamałeś mnie swoimi modelami. Cytuj
tornado Napisano 2 Marca 2006 Autor Napisano 2 Marca 2006 No to kolejna porcja fotek modeli. Peterbilt 359 & Car Transporter: Cytuj
tornado Napisano 2 Marca 2006 Autor Napisano 2 Marca 2006 W mojej kolekcji są również europejczyki. Volvo FH16 - chłodnia: Scania 144L - 460 + naczepa plandeka: MB2448 + przyczepa: Steyr + naczepa Traylor: Daf 95XF + cysterna: Scania 143R + firanka: Cytuj
Pszczółka Napisano 2 Marca 2006 Napisano 2 Marca 2006 Na twój widok modeli to az mi zaschło w gardle. Są super Cytuj
tornado Napisano 2 Marca 2006 Autor Napisano 2 Marca 2006 A co to jest firanka? Firanka jest to popularna nazwa naczepy kurtynowej, lub zabudowy samochodowej. Naczepa taka charakteryzuje się tym iż boczne ściany nie mają sztywnej konstrukcji i są wykonane wyłącznie z plandeki, którą można zwinąć np. do rozładunku. Cytuj
MarcinL Napisano 2 Marca 2006 Napisano 2 Marca 2006 Co tu dużo gadać są super!!!!! Nie jednego z nas bierze chętka na sklejenie czegoś tak błyszczącego i kuszącego chromem. Pisałeś kiedyś coś o spróbowaniu z pojazdami bojowymi więc może połącz przyjemne z pożytecznym i spróbuj tego Cytuj
tornado Napisano 2 Marca 2006 Autor Napisano 2 Marca 2006 Prawdę mówiąc, to już miałem w ręku podobny zestaw. Jednak gdy zajżałem do kartonu i zobaczyłem jakie to jest maleństwo, to niestety ale zrezygnowałem z zakupu Gdyby jednak znalazł się podobny zestaw w skali 1:24, 1:25, to napewno bym sie na niego skusił Cytuj
dormitor Napisano 2 Marca 2006 Napisano 2 Marca 2006 W mojej kolekcji są również europejczyki. No i od razu zrobiło się swojsko! Rewelacja. PS. Nie kusiło Cię żeby silniki nosiły ślady eksploatacji? Cytuj
tornado Napisano 2 Marca 2006 Autor Napisano 2 Marca 2006 PS. Nie kusiło Cię żeby silniki nosiły ślady eksploatacji? W założeniu wszystkie trucki miały być spod "igły". Jeżeli zrobiłbym ślady eksploatacji na silniku, to wypadałoby zrobić je i na reszcie pojazdu. Wzasadzie możnaby zrobić delikatne okopcenia wylotu rury wydechowej, nałożyć trochę rdzy na turbinę itp. Pomyślę, może zrobię jakąś dioramkę, gdzie wszystko będzie utytłane Cytuj
tornado Napisano 3 Marca 2006 Autor Napisano 3 Marca 2006 Skoro już zacząłem się chwalić modelami, to dorzucę jeszcze kilka fotek. Iveco TurboStar: Renault Magnum AE500: Cytuj
okonek Napisano 3 Marca 2006 Napisano 3 Marca 2006 Czy ja dobrze widze W kabinie Renault proporczyki Cytuj
tornado Napisano 3 Marca 2006 Autor Napisano 3 Marca 2006 Freightliner FLD 120: Peterbilt 359 - Monogram 1:16 Cytuj
MarcinL Napisano 3 Marca 2006 Napisano 3 Marca 2006 tornado przez Ciebie byłem dzisiaj o krok od zakupu takiego chromowanego potwora / nie tego samego ale też ciągnik/ cena mnie jednak trochę ostudziła bo akurat byłem po zakupach. Ale i tak nie wyszedłem z pustymi rękami kupiłem USS Wisconsin choć to nie ma kółek ale obiecałem sobie spróbować. Może w kwietniu jakieś koła pójdą dla relaksu Cytuj
SAGITARIUS Napisano 3 Marca 2006 Napisano 3 Marca 2006 Po szybkim przeglądzie Twoich dokonań Andrzejku ... idę napić się piwka, ale najpierw zaczerpnę powietrza ... później dokończę oglądać film ... a od poniedziałku podwoję starania w poszukiwaniu pracy ... ... muszę mieć taki model i muszę dorównać mistrzowi ... inaczej pójdę napluć sobie w brodę, że tak nie potrafię. Mnie najbardziej podobają się: - Freightliner FLD 120 - Peterbilt Wrecker Truck - Kenworth Dumper & Tandem Trailer - Peterbilt 359 & Car Transporter - mam kilka klasyków w planach, osobówek, ladnie wyglądałyby na platformie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi