tornado Napisano 2 Marca 2006 Share Napisano 2 Marca 2006 Przedstawię Wam kilka modeli z mojej kolekcji, które niegdyś skleiłem. Jak w każdej pokaźnej flocie trucków powinien być przynajmniej jeden holownik, tak i ja mam swój Jest to Peterbilt Wrecker z revella, skala 1:25. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 2 Marca 2006 Autor Share Napisano 2 Marca 2006 (edytowane) Kenworth Dumper & Tandem Trailer - revell - skala 1:25 Edytowane 2 Marca 2006 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 2 Marca 2006 Share Napisano 2 Marca 2006 Khehe... Tornado, ja juz sie na temat Twoich cudeniek nie wypowiadam, bo poprostu brakuje mi slow... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 2 Marca 2006 Autor Share Napisano 2 Marca 2006 (edytowane) Khehe... Tornado, ja juz sie na temat Twoich cudeniek nie wypowiadam, bo poprostu brakuje mi slow... Dzięki, wielkie dzięki Kolejnym krążownikiem szos jest zestaw Western Star z naczepą w barwach UNITED,u. Sam nie wiem dlaczego ale model już od dłuższgo czasu czeka na wykończenie. Edytowane 2 Marca 2006 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 2 Marca 2006 Share Napisano 2 Marca 2006 Ozesz... kurna... Jak takim dlugasnym ciagnikiem gdziekolwiek manewrowac Potwor wybitnie nie na nasze drogi Tak abstra:bip:ac od modeli Tornada, to mi sie przypomniala historia, jak do Lodzi kupili te wielgachne amerykanskie bojowe wozy strazackie (za cholere nie moge sobie teraz przypomniec ich nazwy, sluza tez w policji, takie kanciaste) i okazalo sie, ze w waskich lodzkich uliczkach w zadna brame nie byly w stanie wjechac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 2 Marca 2006 Autor Share Napisano 2 Marca 2006 Wyobrażam sobie co by się działo, gdyby na naszych drogach pojawiły się pociągi drogowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dormitor Napisano 2 Marca 2006 Share Napisano 2 Marca 2006 No właśnie miałem zapytać czy istnieją modele pociągów drogowych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 2 Marca 2006 Autor Share Napisano 2 Marca 2006 No właśnie miałem zapytać czy istnieją modele pociągów drogowych... Z tego co się oriętuję, to gotowych zestawów nie ma w sprzedaży Jednak są modelarze, którzy sami robią Road Train,y Ja też miałem ochotę coś takiego zrobić, ba nawet już kupiłem ciągnik i zestawy naczep Tylko jest problem, mianowicie gdzie to bydlę postawię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Marca 2006 Share Napisano 2 Marca 2006 Ten jest ładny, suuuper. Jeszcze brakuje rozjeżdżanego kangura na dioramce. Gdzie to postawić nie ma problemu - w kuchni na blacie Abo na parapecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Marca 2006 Share Napisano 2 Marca 2006 Ale babol! można odpowiadać bez zalogowania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 2 Marca 2006 Share Napisano 2 Marca 2006 Ale babol! można odpowiadać bez zalogowania! Babola już raczej nie ma. Skutki późnych robót. Tornado, załamałeś mnie swoimi modelami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 2 Marca 2006 Autor Share Napisano 2 Marca 2006 No to kolejna porcja fotek modeli. Peterbilt 359 & Car Transporter: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 2 Marca 2006 Autor Share Napisano 2 Marca 2006 W mojej kolekcji są również europejczyki. Volvo FH16 - chłodnia: Scania 144L - 460 + naczepa plandeka: MB2448 + przyczepa: Steyr + naczepa Traylor: Daf 95XF + cysterna: Scania 143R + firanka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pszczółka Napisano 2 Marca 2006 Share Napisano 2 Marca 2006 Na twój widok modeli to az mi zaschło w gardle. Są super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 2 Marca 2006 Share Napisano 2 Marca 2006 A co to jest firanka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 2 Marca 2006 Autor Share Napisano 2 Marca 2006 A co to jest firanka? Firanka jest to popularna nazwa naczepy kurtynowej, lub zabudowy samochodowej. Naczepa taka charakteryzuje się tym iż boczne ściany nie mają sztywnej konstrukcji i są wykonane wyłącznie z plandeki, którą można zwinąć np. do rozładunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinL Napisano 2 Marca 2006 Share Napisano 2 Marca 2006 Co tu dużo gadać są super!!!!! Nie jednego z nas bierze chętka na sklejenie czegoś tak błyszczącego i kuszącego chromem. Pisałeś kiedyś coś o spróbowaniu z pojazdami bojowymi więc może połącz przyjemne z pożytecznym i spróbuj tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 2 Marca 2006 Autor Share Napisano 2 Marca 2006 Prawdę mówiąc, to już miałem w ręku podobny zestaw. Jednak gdy zajżałem do kartonu i zobaczyłem jakie to jest maleństwo, to niestety ale zrezygnowałem z zakupu Gdyby jednak znalazł się podobny zestaw w skali 1:24, 1:25, to napewno bym sie na niego skusił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dormitor Napisano 2 Marca 2006 Share Napisano 2 Marca 2006 W mojej kolekcji są również europejczyki. No i od razu zrobiło się swojsko! Rewelacja. PS. Nie kusiło Cię żeby silniki nosiły ślady eksploatacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 2 Marca 2006 Autor Share Napisano 2 Marca 2006 PS. Nie kusiło Cię żeby silniki nosiły ślady eksploatacji? W założeniu wszystkie trucki miały być spod "igły". Jeżeli zrobiłbym ślady eksploatacji na silniku, to wypadałoby zrobić je i na reszcie pojazdu. Wzasadzie możnaby zrobić delikatne okopcenia wylotu rury wydechowej, nałożyć trochę rdzy na turbinę itp. Pomyślę, może zrobię jakąś dioramkę, gdzie wszystko będzie utytłane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 3 Marca 2006 Autor Share Napisano 3 Marca 2006 Skoro już zacząłem się chwalić modelami, to dorzucę jeszcze kilka fotek. Iveco TurboStar: Renault Magnum AE500: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 3 Marca 2006 Share Napisano 3 Marca 2006 Czy ja dobrze widze W kabinie Renault proporczyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 3 Marca 2006 Autor Share Napisano 3 Marca 2006 Freightliner FLD 120: Peterbilt 359 - Monogram 1:16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinL Napisano 3 Marca 2006 Share Napisano 3 Marca 2006 tornado przez Ciebie byłem dzisiaj o krok od zakupu takiego chromowanego potwora / nie tego samego ale też ciągnik/ cena mnie jednak trochę ostudziła bo akurat byłem po zakupach. Ale i tak nie wyszedłem z pustymi rękami kupiłem USS Wisconsin choć to nie ma kółek ale obiecałem sobie spróbować. Może w kwietniu jakieś koła pójdą dla relaksu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAGITARIUS Napisano 3 Marca 2006 Share Napisano 3 Marca 2006 Po szybkim przeglądzie Twoich dokonań Andrzejku ... idę napić się piwka, ale najpierw zaczerpnę powietrza ... później dokończę oglądać film ... a od poniedziałku podwoję starania w poszukiwaniu pracy ... ... muszę mieć taki model i muszę dorównać mistrzowi ... inaczej pójdę napluć sobie w brodę, że tak nie potrafię. Mnie najbardziej podobają się: - Freightliner FLD 120 - Peterbilt Wrecker Truck - Kenworth Dumper & Tandem Trailer - Peterbilt 359 & Car Transporter - mam kilka klasyków w planach, osobówek, ladnie wyglądałyby na platformie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi