WARECKI Napisano 18 Października 2010 Share Napisano 18 Października 2010 Witam! Mam zamiar zmierzyć się z T 34. Inbox już się pojawił na forum, więc tylko dodam że jest model jest wypasiony jak na tą cenę. Można dokupić dedykowane blaszki i gąsienice , jako że te w zestawie nie powalają . Początek prac dedykowane gąsienice i złożony fragment Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 19 Października 2010 Share Napisano 19 Października 2010 "Rudego" zrób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 19 Października 2010 Share Napisano 19 Października 2010 niemca zdobycznego zrob! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 19 Października 2010 Share Napisano 19 Października 2010 To jest ta seria z przezroczystymi elementami kadłuba? Siadam i oglądam postępy przy budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WARECKI Napisano 21 Października 2010 Autor Share Napisano 21 Października 2010 "Rudego" zrób Ponętna propozycja, ale mam ochotę zrobić coś innego żeby było widać wnętrze. Stan prac na dziś: Tempo prac nie powala, ale powoli idzie do przodu p.s. bieżnik na oponkach zostawić czy wykonać nowy?? p.s. koła tylko włożone do zdjęć Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek3 Napisano 21 Października 2010 Share Napisano 21 Października 2010 Ciekawy temat się zapowiada , gumy na kołach były gładkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WARECKI Napisano 25 Października 2010 Autor Share Napisano 25 Października 2010 Witam! Mam takie postępy pracy ;teraz dla odmiany silnik i malutka waloryzacja a tak wygląda w kadłubie: Pytanie do Kolegów bardziej obeznanych w tym temacie : -wnętrze (przedział bojowy ) malowany był na biało , czy może w ciemniejszej barwie? -skrzynki na podłodze (amunicyjne) białe czy np. zielone? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek3 Napisano 25 Października 2010 Share Napisano 25 Października 2010 Wnętrze przedział bojowy - biały , właz kierowcy od wewnątrz - zielony , ten sam kolor co cały czołg , skrzynki amunicyjne na podłodze - czarne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 25 Października 2010 Share Napisano 25 Października 2010 "Rudego" zrób O nie! Rudego to ja robię i co ciekawe w wersji 76mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolek17 Napisano 25 Października 2010 Share Napisano 25 Października 2010 Robiłem ten model( jest na modelworku) , bardzo dobrze że masz gąsienice z pojedynczych ogniw,bo zestawowe są po prostu do "kitu" , jedyny problem w tym modelu (jak dla mnie ) to sklejenie górnego pancerza z "wanną" pojazdu ,na łączeniu powstaje "paskudna dziura" ,bez szpachli się obejdzie (chyba że to tylko w moim T-34 ,była taka "wada") ....,( informacje tak na przyszłość) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 25 Października 2010 Share Napisano 25 Października 2010 Co do malowania kadłuba, to malowano go w na biało lub też ściany na biało, a podłoga na ciemno-szary kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WARECKI Napisano 29 Października 2010 Autor Share Napisano 29 Października 2010 Witam! Silnik po malowaniu a tak wygląda w kadłubie Wszystko dopiero pomalowane przed brudzeniem i nie posklejane ze sobą Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 29 Października 2010 Share Napisano 29 Października 2010 Wszystko dopiero pomalowane przed brudzeniem i nie posklejane ze sobą Jednak i tak prezentuje się zacnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 29 Października 2010 Share Napisano 29 Października 2010 Jeśli będziesz pokazywać model z otwartą całą tylną klapą kadłuba, warto nawiercić jeszcze rury wydechowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WARECKI Napisano 31 Października 2010 Autor Share Napisano 31 Października 2010 Witam! Walka z przedziałem silnikowym trwa- malowanie,dopasowywanie. Rury wydechowe nawiercone Malowanie na biało wykonane , a tak przy okazji zbiorniki wewnętrzne też na biało ? Na razie tak wygląda: Jak widać elementy tylko włożone do zdjęć Aż szkoda brudzić i zakrywać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 31 Października 2010 Share Napisano 31 Października 2010 Bardzo mi się twoja robota podoba. Podziwiam osoby , które biorą się za wnętrza. Tobie dodatkowo to fajnie wychodzi. Super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 31 Października 2010 Share Napisano 31 Października 2010 Zbiorniki paliwa pomaluj na żółto, a zbiornik oleju na brązowo. Zbiorniki paliwa masz między ścianą działową kadłuba a kominem sprężyny IV koła jezdnego i w przedziale transmisji, za kominem sprężyny V koła jezdnego. Zbiornik oleju masz między kominami IV i V koła jezdnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WARECKI Napisano 1 Listopada 2010 Autor Share Napisano 1 Listopada 2010 Witam! Już miałem malować zbiorniki na żółto ale wystąpiły braki w magazynie farb Więc poszperałem i ...... widać efekt? No ale to by było w kadłubie nie widać , więc..... Próba jak wygląda z resztą ...i widok na całość I zaczyna podobać mi się podejście : "co by tu jeszcze przerobić " Pozdrawiam! P.S. Dzięki za podpowiedzi PiterATS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WARECKI Napisano 11 Listopada 2010 Autor Share Napisano 11 Listopada 2010 Witam! Na początek kilka fotek relacjonujących postępy prac: Ale zielona farba paskudnie wyszła na zdjęciach , dobrze że to podkład... Ale poważnie , kilka pytań do kolegów bardziej orientujących się w tym temacie: - w zestawie radiostacja umieszczona jest w wieży , a obok stanowiska strzelca są 2 pociski jak ma być poprawnie? -jakie płyty nad przedziałem silnikowym można otworzyć , nie licząc dwóch włazów rewizyjnych i żaluzji ? - przednie koło naciągowe jest na dobrej wysokości czy obniżyć? -można kupić lufę do km strzelca? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 11 Listopada 2010 Share Napisano 11 Listopada 2010 niezly detal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 11 Listopada 2010 Share Napisano 11 Listopada 2010 -Radiostacja jest poprawnie zamontowana w wieży. Inna sprawa, że w modelu masz powojenną radiostację R-123. Jeśli robisz wojenny czołg, to trzeba tam wstawić radio 10RT-12. Niestety nie ma takiej jako żywica itp., z tego co wiem. Dlatego pozostaje praca od podstaw. Pociski w kadłubie przy stanowisku strzelca mogą zostać. -Wszystkie płyty silnika można zdjąć, bo były odkręcane. Jeśli więc ściągniesz całość i położysz obok na winietce, będzie dobrze. -Koło napinające jak na mój gust jest za wysoko, przez co gąsienica wyjdzie za bardzo napięta. Ja bym je opuścił tak, by górne krawędzie kół jezdnych i napinającego były w jednej linii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WARECKI Napisano 14 Listopada 2010 Autor Share Napisano 14 Listopada 2010 Witam ! Kolejna porcja fotek relacjonujących postępy pracy: Stoi na gąsienicy , na razie na jednej Zbiorniki zamontowane I dorobiona lufa km z igły Wielkimi krokami zbliża się moment malowania ,a Ja nie wiem jak na tym gładkim jak szkło pancerzu wykonać fakturę stali. Doradźcie jaką metodę zastosować: -surfacer -milliput -polać klejem/rozpuszczalnikiem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 14 Listopada 2010 Share Napisano 14 Listopada 2010 Właśnie chciałem napisać, że będziesz miał "radochę" przy malowaniu. Popróbuj na jakichś resztkach różne metody uzyskania faktury. KLejem i rozpuszczalnikiem, to bałbym się polać model. Miliput może być za gruby. Może surfacer 500? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 17 Listopada 2010 Share Napisano 17 Listopada 2010 Ja na swoim teciaku robiłem tak. Na pancerz wlewałem klej- był to najtańszy klej wamodu w pędzelku, następnie wzięłem stary pendzel uciełem go do połowy żeby był sztywny i pionowymi ruchami stukałem w klej na pancerzu. Wtedy pancerz stał się chropowaty. Jest to dosyć dobra metoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 17 Listopada 2010 Share Napisano 17 Listopada 2010 Jakbyś chciał styrać silnik, to masz tu wzorzec: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi