lukasz.tur Napisano 19 Października 2010 Share Napisano 19 Października 2010 Witam serdecznie. Czy ktoś z Was miał do czynienia z Su-7 Kopro. Zastanawiam się na powiększeniem kolekcji o ten s-t ale nie wiem jak składalność, kalki, podział blach itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba_The_Eye Napisano 19 Października 2010 Share Napisano 19 Października 2010 Stary model KP. Sporo pracy Cię przy nim czeka, ale myślę, że efekt może być baaaaardzo ciekawy. Ja na nim poległem i gdzieś rozgrzebany w pudełku spoczywa. Linie wypukłe, nity także. Jak na model z epoki wygląda całkiem przyjemnie. Kokpit wymaga w zasadzie budowy od podstaw lub wykorzystania jakiegoś zestawu waloryzacyjnego. Tu naprawdę fajna "suka" http://www.aircraftresourcecenter.com/Gal3/2101-2200/Gal2164_Su-7_Martin/00.shtm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 19 Października 2010 Share Napisano 19 Października 2010 Kalki dołączone do zestawu się nie nadają do użycia (zżółknięte), ale zdaje się HDL coś miał w ofercie. Zresztą, potrzebne są do niego tylko szachownice i numery, a to raczej nie problem. Tak jak napisał poprzednik, trochę pracy trzeba w niego włożyć, ale myślę że warto, bo mało tych modeli, zwłaszcza z szachownicami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba_The_Eye Napisano 19 Października 2010 Share Napisano 19 Października 2010 Ten Su-7 jest w zasadzie jedyny w 1/72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 19 Października 2010 Share Napisano 19 Października 2010 Ten Su-7 jest w zasadzie jedyny w 1/72. Przepakowywał go jeszcze Mastercraft, ale model ten sam (nie wiem jaki tam zestaw kalek zaproponowali) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 19 Października 2010 Share Napisano 19 Października 2010 W Mastercrafcie są polskie kaleczki do maszyny chyba 816, a jest jeszcze stary Plasticart w 1/72, ale to wiadomo więcej roboty niż przy tym (brak kabiny, owiewka podnoszona do góry ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz.tur Napisano 19 Października 2010 Autor Share Napisano 19 Października 2010 Dzięki Ja widziałem w jednym ze sklepów internetowych nowy model kopro su-7 jako nowość we wrześniu 2010 więc może poprawiony stary model. Zastanawiam się również nad su 20 właśnie z Mastercrafta ale tam są tylko nb dla malowania w kamo a ja chce blaszaczka a w dodatku żółte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermit zaba Napisano 19 Października 2010 Share Napisano 19 Października 2010 Panowie, a czy przypadkiem A-model nie robi jeszcze rodziny Suk? Może są ciekawszą alternatywą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiemlicz Napisano 19 Października 2010 Share Napisano 19 Października 2010 Robi, ale tylko Su-9, -11, -15, w kilku wariantach. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 19 Października 2010 Share Napisano 19 Października 2010 A ten Suchoj musi być w 1/72? Tu masz całkiem niezłą siódemkę w 1/144: http://allegro.pl/su-7b-1-144-i1268706219.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diego Napisano 19 Października 2010 Share Napisano 19 Października 2010 Witam serdecznie.Czy ktoś z Was miał do czynienia z Su-7 Kopro. Zastanawiam się na powiększeniem kolekcji o ten s-t ale nie wiem jak składalność, kalki, podział blach itd. Kalki do Su-7 w 1/72 i 1/48: http://www.aircraftresourcecenter.com/ISL/Hi-Decal_Line/1.48/48011-48020/48012_SU-7/HD48012.htm Pozdrawiam Diego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi