Sandi Napisano 30 Kwietnia 2011 Share Napisano 30 Kwietnia 2011 Masakra Piękny kolos. Oby do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 30 Kwietnia 2011 Super Moderator Share Napisano 30 Kwietnia 2011 niewiele zrobiłem bo równolegle na warsztacie działam przy Boeingu 747Oj, coś chyba kolega nas robi w balona, bo jakoś nie widać relacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 30 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2011 niewiele zrobiłem bo równolegle na warsztacie działam przy Boeingu 747Oj, coś chyba kolega nas robi w balona, bo jakoś nie widać relacji Hm ... a to co to jest ? viewtopic.php?t=26320 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 30 Kwietnia 2011 Super Moderator Share Napisano 30 Kwietnia 2011 niewiele zrobiłem bo równolegle na warsztacie działam przy Boeingu 747Oj, coś chyba kolega nas robi w balona, bo jakoś nie widać relacji Hm ... a to co to jest ? viewtopic.php?t=26320 Słusznie - racja - coś źle poszukałem Ale już zabieram się za zwiedzanie tego temaciku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 1 Maja 2011 Share Napisano 1 Maja 2011 Model bardzo konkretny i wykonanie niesamowite Tylko pozazdrościć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 1 Maja 2011 Share Napisano 1 Maja 2011 Świetny model i wykonanie. Chyba nigdy nie widziałem na żywo takiej skali - musi robić ogromne wrażenie. Bardzo fajnie wyszły fotele. Mógłbyś wyjawić czego używasz na "washa?" Czy jest to standard typu humbrol+rozcieńczalnik? Pytam bo u siebie w ferrari mam podobny kolor foteli, ale humbrolowy wash nie wygląda tak fajnie jak u Ciebie. Może był jakiś pre-shading? Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 1 Maja 2011 Share Napisano 1 Maja 2011 Na poprzedniej stronie było mówione czego Pan Andrzej użył do washa Dzięki koledzy za komenty Albo mi się wydaje, albo fotele są zwashowane... Nie wydaje ci się, washa zrobiłem olejem artystycznym Siena palona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 1 Maja 2011 Autor Share Napisano 1 Maja 2011 Świetny model i wykonanie. Chyba nigdy nie widziałem na żywo takiej skali - musi robić ogromne wrażenie. Oj robi wrażenie, a to jest dopiero siódmy model w tej skali do mojej kolekcji Bardzo fajnie wyszły fotele. Mógłbyś wyjawić czego używasz na "washa?" Czy jest to standard typu humbrol+rozcieńczalnik? Pytam bo u siebie w ferrari mam podobny kolor foteli, ale humbrolowy wash nie wygląda tak fajnie jak u Ciebie. Może był jakiś pre-shading? Fotele malowałem MM 1735E, na to prysnąłem bezbarwny półpołysk MM 4637, następnie zrobiłem wash'a olejną artystyczną Siena palona i ponownie psiknąłem clearem MM 4637. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 1 Maja 2011 Share Napisano 1 Maja 2011 Na poprzedniej stronie było mówione czego Pan Andrzej użył do washa Dzięki koledzy za komenty Albo mi się wydaje' date=' albo fotele są zwashowane... [/quote']Nie wydaje ci się, washa zrobiłem olejem artystycznym Siena palona. Kurde, znowu wpadka. A czytałem tą relacje z budowy. Co do kolekcji - rzeczywiście taki regał w pokoju to skarb. Mam nadzieje, że kiedyś się dorobię podobnego zbioru (raczej w sensie ilości, nie jakości);] pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 1 Maja 2011 Share Napisano 1 Maja 2011 Dopiero siódmy model? Jeden w tej ogromnej skali to dla zwykłego zjadacza chleba byłby wielkim skarbem. Skoro to"dopiero" siódmy model, to znaczy, że chce Pan tą kolekcje powiększyć jeszcze tak z dziesięciokrotnie? Jak tak, to my chyba nie mamy nic przeciwko Przyjemnego klejenia życzę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 2 Maja 2011 Autor Share Napisano 2 Maja 2011 Skoro to"dopiero" siódmy model, to znaczy, że chce Pan tą kolekcje powiększyć jeszcze tak z dziesięciokrotnie? Dziesięciokrotnie to raczej marzenie ściętej głowy, ale kto wie w każdym razie w kolejce czekają jeszcze te dwa modele Prace przy Corvette idą małymi kroczkami ale ważne, że do przodu Zamontowałem tylne światła i zrobiłem linie podziału: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 2 Maja 2011 Share Napisano 2 Maja 2011 Kroczki małe ale bardzo ważne, bez świateł ani rusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punio Napisano 2 Maja 2011 Share Napisano 2 Maja 2011 No corvetta bardzo ładnie się zapowiada a ten ford street rod świetny mam nadzieje ,że już niedługo doczekamy się warsztatu ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 2 Maja 2011 Share Napisano 2 Maja 2011 Szafka robi wrażenie. Mi się od zawsze podobały te samochody z lat 20-30. Może kiedyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 2 Maja 2011 Autor Share Napisano 2 Maja 2011 Ponownie skoczyłem do wnętrza, tym razem wziąłem się za deskę. Pomalowałem ją już jakiś czas temu przez co zdążyła się trochę przykurzyć Dzisiaj dorobiłem szkła w zegarach, kalki nakleiłem na kawałek plastikowej płytki i dopiero zamontowałem je na miejscu. Boki na dole deski okleiłem samoprzylepną imitacją flocku - prawa strona do poprawy bo wyszła jakaś fala (w realu nie było widać tego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkWing Napisano 3 Maja 2011 Share Napisano 3 Maja 2011 Andrzeju, z poprzednich zdjęć widzę, że masz Citroena 15 six... już chyba czwartego... , licząc z tym ode mnie... bo domyślam się, że to skala 1:8 Co do Corvette - szkoda, że nie pokusiłeś się o czarny dach, na mojej, przy granatowym lakierze, tak go nie widać, ale przy czerwieni... mmm... byłoby cudnie . No ale to Twój model Na desce rozdzielczej, prawa strona - element z emblematem marki to niedomalowanie czy wspomniany kurz ? Z niecierpliwością czekam na silnik i podwozie Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 3 Maja 2011 Share Napisano 3 Maja 2011 Ładne wnętrze, można wiedzieć co to za samoprzylepny florck i gdzie można go dostać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 4 Maja 2011 Autor Share Napisano 4 Maja 2011 Andrzeju, z poprzednich zdjęć widzę, że masz Citroena 15 six... już chyba czwartego... , licząc z tym ode mnie... bo domyślam się, że to skala 1:8 Citroeny w 1:8 mam dwa (razem z tym od Ciebie) tylko byłem tak leniwy, że nie chciało mi się robić zdjęcia nowego pudła więc dałem od tego co już zbudowałem Co do Corvette - szkoda, że nie pokusiłeś się o czarny dach, na mojej, przy granatowym lakierze, tak go nie widać, ale przy czerwieni... mmm... byłoby cudnie . No ale to Twój model Dach zrobiłem pod kolor kasty bo z tego co się orientuję nie malowano ich na czarno tylko montowano czarne szyby transparentne. Na desce rozdzielczej, prawa strona - element z emblematem marki to niedomalowanie czy wspomniany kurz ? Tak to właśnie ten kurz o którym pisałem. można wiedzieć co to za samoprzylepny florck i gdzie można go dostać? Link do sklepu - na tej stronie są różne kolory dywaników i bardzo cienkiej imitacji skóry na oklejanie foteli - polecam ! Tak przy okazji mała aktualka. Poprawiłem/wymieniłem tapicerkę na prawej stronie deski, a także zacząłem oklejać drzwi: Jeszcze nie cała, ale większa część już gotowej do montażu tapicerki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkWing Napisano 4 Maja 2011 Share Napisano 4 Maja 2011 Andrzeju.... sorry... gapa ze mnie piszę, że nie mogę się doczekać silnika i podwozia... a przecież to już dawno gotowe wracając do dachu.. jestem pewien, że widziałem zdjęcie czarnego (nie szyby), ale mogę się mylić, mogło to też być jakieś malowanie "tuningowe" więc nie ma tematu Teraz pozostaje mi tylko powiedzieć, że czekam na galerię z całości. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 5 Maja 2011 Autor Share Napisano 5 Maja 2011 Andrzeju.... sorry... gapa ze mnie Nie ma sprawy Skończyłem tapicerkę Nie do koca jestem z niej zadowolony a to dla tego, że sztuczny zamsz który użyłem do oklejania wanny jest ciut za gruby (nie można było go szlifować bo podbicie ma z materiału) przez co tam gdzie nachodzi na siebie trochę kiepskawo to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 5 Maja 2011 Share Napisano 5 Maja 2011 Miejscami faktycznie zachodzi, ale czy w prawdziwych samochodach wnętrze nie jest złożone z kilku części też dosyć grubych? Myśle, że jest dość poprawenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 5 Maja 2011 Share Napisano 5 Maja 2011 Jest moc Bardzo fajnie się prezentuje ten flock, świetnie współgra z całym wnętrzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 5 Maja 2011 Share Napisano 5 Maja 2011 Bardzo dziękuje za odpowiedź. Wnętrze wygląda coraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 7 Maja 2011 Autor Share Napisano 7 Maja 2011 Dzięki koledzy za Wasze opinie Pomalowałem szyby: Teraz zastanawiam się czym je przykleić do kasty, tak aby nie rozpuściła się na nich farba Tylna szyba ładnie pasuje więc można by ją wkleić na ClearFix. Natomiast z przodu pomimo wcześniejszego prostowania dach jest jeszcze trochę przekoszony (patrząc od przodu) w prawą stronę, po naprostowaniu sprężynuje i z powrotem ucieka. Trwała spoina kleju wszystko załatwi ale ClearFix chyba będzie za słabo trzymał klej do plastiku może rozpuścić farbę, tak więc zastanawiam się nad podklejeniem szyby taśmą dwustronną samoprzylepną, ale i tu mam obawy czy aby przez powstałe naprężenia kiedyś tam w odległym czasie taśma nie osłabnie i nie zerwie z szyby farby Podczas robienia zdjęcia szyba lekko się osunęła, faktycznie szpara jest o połowę mniejsza. Rady mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkWing Napisano 7 Maja 2011 Share Napisano 7 Maja 2011 Andrzej, ja w swojej malowałem przednią szybę od strony zewnętrznej. Dlatego można potem swobodnie ją wklejać cjanoakrylem.... Może to by było jakieś wyjście .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi