Wolf3374 Napisano 21 Października 2010 Share Napisano 21 Października 2010 Modelik jak zwykle z "pudła " ale miał ciekawe malowanie więc było trochę frajdy... Piszcie co myślicie. Na warsztacie UHU Dragona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 21 Października 2010 Share Napisano 21 Października 2010 (edytowane) ładny ten sawoja-marczetti.mnie się podoba.trzeba italiańcom przyznać,że do malowania mają w każdym razie mieli talent: wybrane malowania savoia-marchetti s79 Edytowane 21 Października 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 21 Października 2010 Share Napisano 21 Października 2010 Bardzo ładnie i schludnie wykonany model. Trochę brak mu delikatnych śladów eksploatacji i podkreślenia trójwymiarowości, ale w ogólnym rozrachunku wypada całkiem nieźle. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 21 Października 2010 Share Napisano 21 Października 2010 I zdjęcia stosowne do skali. Skala mikro i fotki mikro . Zadnego znliżenia Boisz się czego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 21 Października 2010 Share Napisano 21 Października 2010 No faktycznie malutkie te zdjęcia. Model nieźle się prezentuje, fajne malowanie [ z ręki dawałeś? kozak ], choć trochę zbyt sterylnie czysty jak na mój gust ... Jak ci Włosi mogli tak pokraczne maszyny robić, słynąc z projektowania pięknych samochodów, nie mam pojęcia, przecież od tego latadła to już chyba tylko Bloch MB200 pokraczniej wygląda ;) . I jedno pytanie-sabaudia ma podwieszoną torpedę- po co w takim razie otwarte drzwi luku bombowego, bo to chyba one? Ten samolot zabierał i torpedę, i bomby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek W. Napisano 21 Października 2010 Share Napisano 21 Października 2010 No właśnie, jak zrobiłeś kamuflaż? Szablon czy z ręki? Lotki nie powinny chyba tak być wychylone tzn. obie do góry, jedna powinna być w wychylona w dół. No i zdjęcia rzeczywiście ciut za małe żeby oczy nacieszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
łsobota Napisano 22 Października 2010 Share Napisano 22 Października 2010 Lotki nie powinny chyba tak być wychylone tzn. obie do góry, jedna powinna być w wychylona w dół. Nawet na pewno nie powinny. Poza tym, łatwym do naprawy "babolem" model prezentuje się okazale. Szkoda tylko, że nie dałeś trochę większych zdjęć, wówczas można by napisać o nim coś więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wolf3374 Napisano 22 Października 2010 Autor Share Napisano 22 Października 2010 Co do fotek to trochę słabo ogarniam ten portal ale myślę ze za kilka dni zmienię na lepsze! (myślałem ze da się tu zbliżać) Kamo było z ręki grane bo chyba niema szablonu takiej "Sawoyki". Lotki poprawie bo rzeczywiście wstyd... co do luku teoretycznie mógł mieć otwarty zwłaszcza ze jest na ziemi.... Modelik typowo na półkę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 22 Października 2010 Share Napisano 22 Października 2010 Muszę przyznać, że lubię te włoskie brzydale. Gratuluję ładnego modelu, a przy następnym zrób dodatkowo to, co Kornik69 napisał. Pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giulio Niewiadomski Napisano 22 Października 2010 Share Napisano 22 Października 2010 Piszcie co myślicie. Bardzo ładnie i schludnie wykonany model. kornik mnie wyprzedzil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dewertus Napisano 26 Października 2010 Share Napisano 26 Października 2010 Ładny model - gratuluję. Jedna drobna uwaga - tych okopceń na górnej powierzchni skrzydeł być nie powinno (takie są trochę wbrew fizyce, a i zdjęcia także im przeczą...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 26 Października 2010 Share Napisano 26 Października 2010 Jak ci Włosi mogli tak pokraczne maszyny robić, słynąc z projektowania pięknych samochodów, nie mam pojęcia, przecież od tego latadła to już chyba tylko Bloch MB200 pokraczniej wygląda ;) A widziałeś !Mango!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filon Napisano 27 Października 2010 Share Napisano 27 Października 2010 Nietuzinkowy model, i wykonany bardzo zacnie. Poza jednym merytorycznym błędem: lotki wychylane są w przeciwnych kierunkach (a w modelu obie są uniesione) - służą do pochylania samolotu na boki wzdłuż osi podłużnej. A w kwestii pokracznych maszyn to moja (i nie tylko) pierwsza czwórka to: Kalinin K-7 (latająca deskorolka, albo podwozie od dźwigu portowego); Amiot 143 (wygląda jak angielski autobus z ogonem i skrzydłami); brytyjski Armstrong Whitworth Whitley (wykreślony od krzywo przyłożonej linijki); i polski pzl 30 Żubr. Jest jeszcze kilka podobnych "piękności". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi