guzik1202 Napisano 26 Października 2010 Share Napisano 26 Października 2010 Powitac Panowie jak sie maja blaszki tirpitza do bismarcka nie znam sie na tym a zakupilem bismarcka i szukam dodatkow Pozdrawiam Elementy fototrawione, Tirpitz (Tamiya), skala 1:350, Eduard 53004 [/url]http://www.mojswiatmodeli.pl/Elementy_fototrawione_Tirpitz_Tamiya_skala_1350_Eduard_53004-1215.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skell Napisano 26 Października 2010 Share Napisano 26 Października 2010 Myślę, że ok 30% - 50% blaszek dedykowanych Tirpitz'owi wykorzystasz w Bismarcku. Nie bardzo rozumiem skąd ten pomysł, w aktualnej sytuacji dostępności blaszek i dodatków nie warto iść na półśrodki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guzik1202 Napisano 26 Października 2010 Autor Share Napisano 26 Października 2010 Powitac Do tamiya jest jedna blaszka tyle znalazlem.Sa poklady z innymi bajerami ale 140 $ kosztuja :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 26 Października 2010 Share Napisano 26 Października 2010 A zestaw 23002 ? Nie widzę potrzeby robienia fototrawionych pokładów więc chyba drobnica powinna wystarczyć. Resztę można zawsze dorobić. Jak chcesz kupować edka to zadzwoń albo wyślij mejla do Daniela z Martoli - zapewne załatwi Ci pewnie wszystko co tylko chcesz. Do tego pamiętaj, że w tej skale będzie to troszkę kosztować. Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guzik1202 Napisano 26 Października 2010 Autor Share Napisano 26 Października 2010 Powitac A jakiej to firmy te blachy 23002 ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 26 Października 2010 Share Napisano 26 Października 2010 Kurka wodna 53002 - zrobiłem literówkę - przepraszam. Oczywiście jest to Eduard. Na stronie Edka wpisz bismarck i powinno Ci się wyświetlić jako pierwsze. Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skell Napisano 26 Października 2010 Share Napisano 26 Października 2010 Panowie, wstyd... ...nie wiem czy znacie "google" - dla ułatwienia, jest tez w polskiej wersji językowej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 26 Października 2010 Share Napisano 26 Października 2010 No no... Kolejny Bismarck nam będzie rósł Chyba faktycznie trzeba będzie podzielić forum na: Okręty, Statki/Bismarcki Ja na Twoim miejscu kupował bym zestaw dedykowany do tego konkretnego modelu. I jak napisał Piter, musisz się liczyć z pewnymi kosztami jeśli chcesz mocno "oblaszkować" model. Powodzenia w budowie, będę śledził pilnie Pozdrawiam Macisso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guzik1202 Napisano 26 Października 2010 Autor Share Napisano 26 Października 2010 Powitac Z kosztami to ja sie licze byle by nie bylo 140 $ za blaszki Gogle znamy .Popytac nie zaszkodzi jak sie czlowiek malo na tym zna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 26 Października 2010 Share Napisano 26 Października 2010 Edek ma zestaw blach ale powiem odrazu że jest za mały jak na ten model. Do Revella są dwa i jest znacznie więcej elementów. Pozatym WEM ma w ofercie zestaw blaszek z pokładami na nadbudówkach który sopro dodaje gdyż w zestawie mamy goły plastik. Reasumując czeka cię dużo pracy i wydatków zarazem jak chciałbyś zrobić model bliski oryginałowi, lub można zrobić z tego coś co przypomina Bismarcka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guzik1202 Napisano 27 Października 2010 Autor Share Napisano 27 Października 2010 Powitac Mozesz kolego kzugaj jakis link podeslac do tego WEM Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 27 Października 2010 Share Napisano 27 Października 2010 Jeśli chcesz zobaczyć co daje Tamiya, Edek i WEM to możesz zobaczyć w mojej relacji Tamiya Bismarck 1:350. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arni Napisano 27 Października 2010 Share Napisano 27 Października 2010 Jeśli chcesz się bawić w pokład to lepszym rozwiązaniem będzie zakup cienkiej balsy i zaznaczenie na jednej stronie lini podziału / deskowania pokładu, a z drugiej strony oszlifowania jej na nieco cieńszej później tylko ostrym skalpelem wycinasz i przyklejasz. Rozwiązanie tańsze, nieco bardziej pracochłonne ale efekt będzie dużo lepszy niż takie drogie blaszki, które i tak będą zamalowane... takie blachy na cały pokład to tylko nabijanie ludzi w kasę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guzik1202 Napisano 27 Października 2010 Autor Share Napisano 27 Października 2010 Powitac Dzieki za podpowiedzi kzugzaj wlasnie u ciebie widzialem te blaszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 27 Października 2010 Share Napisano 27 Października 2010 Polecam się na przyszłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guzik1202 Napisano 27 Października 2010 Autor Share Napisano 27 Października 2010 kzugaj doszlo pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 27 Października 2010 Share Napisano 27 Października 2010 Nic nie dotarło do mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guzik1202 Napisano 28 Października 2010 Autor Share Napisano 28 Października 2010 Powitac Teraz poszlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guzik1202 Napisano 22 Lutego 2011 Autor Share Napisano 22 Lutego 2011 Powitac Cos tam ruszylem ale nie wiem co z tego bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał15 Napisano 22 Lutego 2011 Share Napisano 22 Lutego 2011 No oby tak dalej chętnie pokibicuje. Co prawda nie buduję tego samego modelu ale zamówiłem właśnie model Prinz Eugena w skali 1:350. Właściwie to chciałem zacząć też tyrpiza ale zdecydowałem się na coś mniejszego. Obecnie kończę Scharnhorsta w skali 1:400. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guzik1202 Napisano 23 Lutego 2011 Autor Share Napisano 23 Lutego 2011 Powitac Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 23 Lutego 2011 Super Moderator Share Napisano 23 Lutego 2011 Cos tam ruszylem ale nie wiem co z tego bedzie No jak? Artyleria główna i średnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guzik1202 Napisano 23 Lutego 2011 Autor Share Napisano 23 Lutego 2011 Powitac Powoli sie robi luf mi braklo ida poczta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 23 Lutego 2011 Share Napisano 23 Lutego 2011 Powitac Powoli sie robi luf mi braklo Smile ida poczta Smile Nie rób sobie takich jaj z gramatyki i ortografii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guzik1202 Napisano 23 Lutego 2011 Autor Share Napisano 23 Lutego 2011 Powitac A to co jaks matura ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi