Skocz do zawartości

T-34/76 AFV 1/35 "Moskiewski Kołchoźnik" + ...

Kamil K.

Rekomendowane odpowiedzi

Tak, tylko jeszcze nie opanowałem odpowiedniej techniki ich malowania. A nie powiem, żeby łatwo było odwzorować taką czcionkę i rozmiar napisu... pozostaje mi chyba tylko ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć. Do skutku.

• Odpowiedzi 115
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

a mnie tam się podoba

napis troszeczkę za mały ale ujdzie

a co do białego na wieży to ja bym dał go nieco mniej i bardziej w stylu tego na tylnej płycie (bardziej rozmyty)

nie zapomnij o napisie na burcie

Panowie zobaczcie zdjęcie oryginału kadłub jest prawie cały zielony owszem wieża odcina się ale ten typ już tak miał.Ten czołg zostal zlożony z dwóch innych z całego zimowego gdzie uszkodzili kadłub i z drugiego zielonego gdzie nie mieli wieży-po zdjęciach z epoki wysnułem taki wniosek co chyba ma sens bo nie sądzę by aż tak sie farba z kadłuba zmyła a z wieży nie.

Dodam trochę zielonego na wieżę/zetrę białego, ale niewiele - na zdjęciach kontrast jest, i na modelu też będzie, a to jaki i jak się komu będzie podobał to już kwestia indywidualna. Po zdjęciach B&W to niewiele można wywnioskować tak naprawdę - kiedyś chyba w poradniku Miga było fajne zdjęcie jakiegoś pojazdu z górą w minii i dołem piaskowym - niby kontrastujące kolory a obok, na fotografii w czerni i bieli różnica była znikoma. Można by wymalować model na podstawie tego zdjęcia na piaskowo i nikt by nawet nie pomyślał, że coś jest nie tak.

Druga sprawa - wcale to nie musi być składak. Wystarczyło, że załodze się śpieszył, albo wapna brakło. W tym też nie widzę nic dziwnego. I tak na razie prace stoją, póki nie nauczę się robić ładnych napisów - ten na kadłubie już musi być równy i idealny, bo taki jest.

ja tam nie wybrzydzam, mówię tylko co ja bym zrobił

podoba mi się nawet tak jak jest - kawał dobrej roboty

a to że tylko wieża jest biała to nic niemożliwego

jeśli jednak mogę coś zasugerować - dodaj może trochę białego w krawędzie błotników

spływający kamuflaż raczej by tam w większości został

• 3 months later...