ups Napisano 24 Listopada 2010 Autor Share Napisano 24 Listopada 2010 Nic nie odstaje, po wklejeniu był jeszcze obrabiany:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 24 Listopada 2010 Share Napisano 24 Listopada 2010 Już zauważyłem i napisałem, ale lepiej poczytać uwagi, bo samemu często nie zauważy się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 27 Listopada 2010 Autor Share Napisano 27 Listopada 2010 Jednak nie będzie friuli (wole wydać kaskę na farbki albo inny model) zabrałem się więc za MT dragona. Masakra z tymi śladami po wypychaczach i z obrabianiem każdego pojedyńczego ogniwa. Ale złożyłem gąski i pojawił się kolejny problem. Okazało się ,że brakuje mi ogniw do zawieszenia na burtach:(. Kilka z tego modelu użyłem do zawieszenia na burtach innej panterki. Nie ma ktoś na zbyciu z 18 ogniwek do pantery późnej. A teraz fotka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 29 Listopada 2010 Share Napisano 29 Listopada 2010 Ma, daj dane na prv. W kwestii tych gąsek, co wkleiłeś - ups - prawa strona, koło napinające/pod nim oraz koło nośne pierwsze - nieładnie tam się na połączeniu dzieje(chyba, że na wcisk na razie, zdejmowalne do malowania). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 29 Listopada 2010 Share Napisano 29 Listopada 2010 Witam ! Te gąski to tak tylko na niby leżą, czy takie pokrzywione będą? Jakoś to tak trochę nieciekawie wygląda. Poza tym perfecto! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 29 Listopada 2010 Autor Share Napisano 29 Listopada 2010 Nie no Panowie spokojnie to na sucho na razie złożone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 7 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2010 Trochę odgrzeję kotleta. Pojechałem surfacerem 1200, niestety część siatek fatalnie zalałem. Próbowałem igłą odetkać ale efekt był marny więc je odkleiłem i zmyłem surfacera. Dodatkowo psiknąłem chaos blackiem kółka. Cały czas się zastanawiam jak zrobić z gąskami, te które mam mnie denerwują ,że nie mają tych otworów w zębach, z drugiej strony 100plz na friule :( Dobra jakieś foty Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 8 Grudnia 2010 Share Napisano 8 Grudnia 2010 Witam! Ładnie zaczyna się robić, chociaż ja preferuję czarny podkład. Lepiej mi się maluje na czarnym błyszczącym. ale to moje widzimisię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 8 Grudnia 2010 Share Napisano 8 Grudnia 2010 Zaszalej i kup friule!! Ja daję swoją gwarancję -nie pożałujesz. Swoje pierwsze kupiłem też do Pantery. Teraz nie wyobrażam sobie swojej Pantery czy Tygrysa (w 1:35!!) bez nich. Pamiętam, że wtedy nie poszedłem spać w nocy, tylko składałem ogniwko do ogniwka. Ale potem była jazda -jak w prawdziwej Panterze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 9 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2010 Ja friule też lubię i wolałbym je szczerze , problemem jest tzw ecipeci, a właściwie jego brak ;P Niestety grudzień to miesiąc w którym , każda stówka się liczy, tym bardziej jak masz rodzinę do utrzymania , po prostu są ważniejsze wydatki:(. Ale ,żeby za bardzo w nastrój melancholijny nie popadać black panther Preshading. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 12 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2010 Baza poszła , jestem średnio zadowolony ale brnę dalej. Teraz spróbuję rozjaśniać poprzez dodanie bieli do żółtej, koleny mój "pierwszy raz" :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 13 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2010 Delikatne cieniowanie, które na fotach wygląda na jeszcze bardziej delikatne . Może nocką pobawię się w rozjaśnianie wystających detali. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 13 Grudnia 2010 Share Napisano 13 Grudnia 2010 Normalnie czadzik! Czekam na więcej....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 13 Grudnia 2010 Share Napisano 13 Grudnia 2010 tłum czeka na dalszy ciag! ; ) w sumie co kto lubi ale ja mam nadzieje ze go nie upaprasz tak jak tego Jaga ostatniego ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 14 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2010 Dziękuję za miłe słowa:) Brudzić będę tylko troszeczkę. Starałem się wyciągnąć trochę detale , wolałem nie za bardzo z tym szaleć bo w sumie pierwszy raz do tego zagadnienia podchodzę , więc wybaczcie odrobinę nieśmiałości:P Walnąłem trochę minią ,żeby było cool , podmalowałem niektóre narzędzia, a niektóre nie:P I jutro , jak się zawezmę to poflirtuję z filtrami;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 14 Grudnia 2010 Share Napisano 14 Grudnia 2010 Zawsze byłem fanem Pantery (zespołu też trochę się słuchało ). Świetnie idzie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 15 Grudnia 2010 Share Napisano 15 Grudnia 2010 Na razie wygląda bardzo elegancko. Eh też muszę kiedyś spróbować zabaw z modulacją, bo wygląda to naprawdę fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 15 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2010 Dziękuję pięknie za miłe słowa ( dobry napędzacz do działania dalej) No to kilka fotek w świetle dziennym. Poszalałem trochę z jasnymi obiciami na zimmie ale po filtrach , washach i innych powinno ładnie się wygasić. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 15 Grudnia 2010 Share Napisano 15 Grudnia 2010 Widzę, że kilka narządów przybyło. Pracuj dalej nad nią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 15 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2010 Zawsze chciałem spróbować zabawy z gotowymi filtrami miga i tu mam pytanie których użyć ( posiadam: brown for desert yellow, brown for white yellow, grey for dark yellow,tan for tritonal camo) i czy filtrować cały model , najpierw jednym potem drugim itd. Czy tworzyć coś w rodzaju obszarów : ten jednym filtrem następny innym. Byłbym wdzięczny za radę kogoś obczajonego w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 16 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2010 No dobra nikt mi nie chce podpowiadać to lecę dalej:P. Położyłem filtr od miga dedykowany pod kolor desert yellow. Wygląda to tak. W tak zwanym międzyczasie zgubiłem jeden stelaż do fartucha bochnego , więc z ramki po blaszce dorobiłem:P Fotki: Filtrować dalej? , a jeśli ta to po całości? Pozdrawiam p.s. Ogromne podziękowania dla Rafała Jankowskiego , który mnie wspomógł ogniwkami do gąsienicy , bez nich nie dopiąłbym swoich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 16 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2010 Ok. wyciągnięte detale na kółkach , koła i fartuchy przefiltrowane(denna fota, niewiele widać:(). Korci mnie ,żeby satynką psiknąć kadłub i wieżę coby można z washem wejść . Z drugiej strony można by ,całość jeszcze szarym przefiltrować. Jakieś sugestie ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 16 Grudnia 2010 Share Napisano 16 Grudnia 2010 jak dla mnie to ten piaskowy jest delikatnie szary wiec raczej z szarym filtrem daj sobie spokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 16 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2010 Zasługa preshadingu . No to lece z satinem, kalkami ,znowu satinem i wash. Potem się zobaczy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 20 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2010 Położyłem kalki , w sumie jestem zadowolony. Miałem duże obawy co do tylnej płyty wieży , zawiasy tam są i właz i myślałem ,że kiepsko wyjdzie . Ale ku mojemu zdziwieniu preparaty agamy do kalek dał rade. Teraz sido jeszcze raz i potem już wash, zdrapki i inne wynalazki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi