Skocz do zawartości

Panther A late (dragon)

ups

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 72
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Jednak nie będzie friuli (wole wydać kaskę na farbki albo inny model) zabrałem się więc za MT dragona. Masakra z tymi śladami po wypychaczach i z obrabianiem każdego pojedyńczego ogniwa. Ale złożyłem gąski i pojawił się kolejny problem. Okazało się ,że brakuje mi ogniw do zawieszenia na burtach:(. Kilka z tego modelu użyłem do zawieszenia na burtach innej panterki. Nie ma ktoś na zbyciu z 18 ogniwek do pantery późnej.

A teraz fotka.

53649434.jpg

Pozdrawiam

Ma, daj dane na prv.

W kwestii tych gąsek, co wkleiłeś - ups - prawa strona, koło napinające/pod nim oraz koło nośne pierwsze - nieładnie tam się na połączeniu dzieje(chyba, że na wcisk na razie, zdejmowalne do malowania).

Trochę odgrzeję kotleta. Pojechałem surfacerem 1200, niestety część siatek fatalnie zalałem. Próbowałem igłą odetkać ale efekt był marny więc je odkleiłem i zmyłem surfacera. Dodatkowo psiknąłem chaos blackiem kółka.

Cały czas się zastanawiam jak zrobić z gąskami, te które mam mnie denerwują ,że nie mają tych otworów w zębach, z drugiej strony 100plz na friule :(

Dobra jakieś foty

76097703.jpg

62116681.jpg

98737004.jpg

Pozdrawiam

Witam!

Ładnie zaczyna się robić, chociaż ja preferuję czarny podkład. Lepiej mi się maluje na czarnym błyszczącym. ale to moje widzimisię

Zaszalej i kup friule!! Ja daję swoją gwarancję -nie pożałujesz. Swoje pierwsze kupiłem też do Pantery. Teraz nie wyobrażam sobie swojej Pantery czy Tygrysa (w 1:35!!wink3) bez nich. Pamiętam, że wtedy nie poszedłem spać w nocy, tylko składałem ogniwko do ogniwka. Ale potem była jazda -jak w prawdziwej Panterze.

Ja friule też lubię i wolałbym je szczerze , problemem jest tzw ecipeci, a właściwie jego brak ;P

Niestety grudzień to miesiąc w którym , każda stówka się liczy, tym bardziej jak masz rodzinę do utrzymania , po prostu są ważniejsze wydatki:(.

Ale ,żeby za bardzo w nastrój melancholijny nie popadać black panther

Preshading.

17780320.jpg

18680843.jpg

Pozdrawiam

Dziękuję za miłe słowa:) Brudzić będę tylko troszeczkę.

Starałem się wyciągnąć trochę detale , wolałem nie za bardzo z tym szaleć bo w sumie pierwszy raz do tego zagadnienia podchodzę , więc wybaczcie odrobinę nieśmiałości:P

Walnąłem trochę minią ,żeby było cool , podmalowałem niektóre narzędzia, a niektóre nie:P

I jutro , jak się zawezmę to poflirtuję z filtrami;)

62356527.jpg

79434827.jpg

52105064.jpg

Pozdrawiam

Dziękuję pięknie za miłe słowa ( dobry napędzacz do działania dalej)

No to kilka fotek w świetle dziennym.

Poszalałem trochę z jasnymi obiciami na zimmie ale po filtrach , washach i innych powinno ładnie się wygasić.

27019211.jpg

25173367.jpg

95171023.jpg

Pozdrawiam.

Zawsze chciałem spróbować zabawy z gotowymi filtrami miga i tu mam pytanie których użyć ( posiadam: brown for desert yellow, brown for white yellow, grey for dark yellow,tan for tritonal camo) i czy filtrować cały model , najpierw jednym potem drugim itd. Czy tworzyć coś w rodzaju obszarów : ten jednym filtrem następny innym. Byłbym wdzięczny za radę kogoś obczajonego w temacie.

No dobra nikt mi nie chce podpowiadać to lecę dalej:P.

Położyłem filtr od miga dedykowany pod kolor desert yellow. Wygląda to tak.

W tak zwanym międzyczasie zgubiłem jeden stelaż do fartucha bochnego , więc z ramki po blaszce dorobiłem:P

Fotki: 36850128.jpg

59744806.jpg

68512036.jpg

30393059.jpg

Filtrować dalej? , a jeśli ta to po całości?

Pozdrawiam

p.s. Ogromne podziękowania dla Rafała Jankowskiego , który mnie wspomógł ogniwkami do gąsienicy , bez nich nie dopiąłbym swoich.

Ok. wyciągnięte detale na kółkach , koła i fartuchy przefiltrowane(denna fota, niewiele widać:().

67766636.jpg

Korci mnie ,żeby satynką psiknąć kadłub i wieżę coby można z washem wejść . Z drugiej strony można by ,całość jeszcze szarym przefiltrować. Jakieś sugestie ?

Pozdrawiam

Położyłem kalki , w sumie jestem zadowolony. Miałem duże obawy co do tylnej płyty wieży , zawiasy tam są i właz i myślałem ,że kiepsko wyjdzie . Ale ku mojemu zdziwieniu preparaty agamy do kalek dał rade.

86873103.jpg

58600988.jpg

84413718.jpg

Teraz sido jeszcze raz i potem już wash, zdrapki i inne wynalazki.

Pozdrawiam