melmak Napisano 21 Grudnia 2010 Share Napisano 21 Grudnia 2010 Dziś posiedziałem chwilkę i wymieniłem wszystkie lufy w działach 380 mm zrobiłem do nich również ochrony przeciwpodmuchowe: kurcze gdzieś widziałem fartuchy zrobione z folii (razem z krótkim instruktarzem) ale nie mogę teraz tego namierzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz kumorek Napisano 2 Stycznia 2011 Share Napisano 2 Stycznia 2011 siemka fajny i dobry początek ale czekam na finisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 2 Stycznia 2011 Super Moderator Share Napisano 2 Stycznia 2011 Co z drabinkami na wieżach - zostają? - proszą się o wymianę na fototrawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Użytkownik Napisano 2 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2011 Co z drabinkami na wieżach - zostają? W żadnym wypadku, drabinki są już usunięte. proszą się o wymianę na fototrawki Jak tylko przyjdzie zestaw z blaszkami zabieram sie za "380-tki" Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 2 Stycznia 2011 Share Napisano 2 Stycznia 2011 No a jak prace nad kominem postępują? Proszę o foty Pozdrawiam Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 6 Stycznia 2011 Share Napisano 6 Stycznia 2011 Użytkownik, fajnie Ci to idzie, ale nad fartuchami to bym jeszcze nieco popracował ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 7 Stycznia 2011 Share Napisano 7 Stycznia 2011 Hej Wallace ty tak marudzisz ze tyle Bismarckow na forum ale widze ze najczesciej do nich zagladasz. Jaki ma to zwiazek? Planujesz jednego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 7 Stycznia 2011 Super Moderator Share Napisano 7 Stycznia 2011 Hej Wallace ty tak marudzisz ze tyle Bismarckow na forum ale widze ze najczesciej do nich zagladasz. Jaki ma to zwiazek? Planujesz jednego? Dobre Wallace się przyucza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 12 Stycznia 2011 Share Napisano 12 Stycznia 2011 Hej Wallace ty tak marudzisz ze tyle Bismarckow na forum ale widze ze najczesciej do nich zagladasz. Jaki ma to zwiazek? Planujesz jednego? Ja marudzę, bo ich jak grzybków po deszczu... ale na ciekawą relację zawsze zerknę okiem ... Wallace się przyucza Oj nie, jakaś przeciwwaga dla niemiaszków musi być... ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Użytkownik Napisano 28 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2011 Odgrzewamy wątek Blach jak nie bylo tak nie ma Długo zastanawiałem sie nad malowaniem, kamuflażem. Wybór padł na 1941 rok operacja "Rheinübung". Jak narazie przygotowuje Bismarcka pod zestaw fototrawiony: ...ale nad fartuchami to bym jeszcze nieco popracował Może być ??? Dużo juz nie dam rady poprawić bo fartuchy z poxiliny robione Dziś malowanie pokładu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz kumorek Napisano 28 Stycznia 2011 Share Napisano 28 Stycznia 2011 Ja bym lepiej nie zrobił ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 28 Stycznia 2011 Share Napisano 28 Stycznia 2011 Może być ??? Może może Poobieraj jeszcze drabinki na wieżach i kominie. Będą w zestawie edka. I do przodu Pozdrawiam Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skell Napisano 29 Stycznia 2011 Share Napisano 29 Stycznia 2011 Fartuchy wyszly Ok. Tak jak Macisso pisal, obieraj detale, krore zostana zastapione blachami - instrukcja do blaszek dostepna na stronie eduarda - na jej podstawie zobaczysz ile plastiku masz do usuniecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Użytkownik Napisano 2 Lutego 2011 Autor Share Napisano 2 Lutego 2011 Dziś....a nawet wczoraj, stałem się szczęśliwym posiadaczem zestawu waloryzującego do mojego "B". Na zdjęciach wydawało się to większe i wogule...panowie respekt dla was, pełen szacun poprostu. Nawet nie próbuje wyobrazić sobie zestawu Lion roara. Mam jednak mały dylemat gdyż z blaszkami miałem mało do czynienia...z tąd do Was moje pytania: -Na czym giąć te maleństwo ??? -Czy przed malowaniem, jako podkład może być surfacer np. 1000 ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 3 Lutego 2011 Share Napisano 3 Lutego 2011 Co do gięcia to zależy od rozmiaru kształtu itp. w wiekszości wyginam używając pincety i suwmiarki, można też np relingi przykładać i kształtować z zesatwowymi. Używam podkładu w sprau Tamiya i na moadel i na blaszki i jest ok więc surfacer 1000 też powinien dać rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 3 Lutego 2011 Share Napisano 3 Lutego 2011 -Na czym giąć te maleństwo ??? Tak jak napisał kzugajmusisz zaopatrzyć się w pincetki. Najlepiej kilka. Płaska i w miarę szeroka, ostra z malutkim czubkiem i coś pośredniego. Z resztą pincet nigdy dość Do większych blaszek (np. katapulta) pomocny może okazać się przyrząd do gięcia blach. Ja takiego nie posiadam i posiłkuję się malutkim imadełkiem oraz metalową linijką. relingi tak jak przedmówca napisał, najlepiej jest doginać do zestawowych. Życzę powodzenia i cierpliwości przy drobnicy. Efekt końcowy z pewnością wynagrodzi trudy Pozdrawiam Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skell Napisano 3 Lutego 2011 Share Napisano 3 Lutego 2011 Podłączę się do przedmówców... Do kształtowania blaszek używam pincety w różnym asortymencie, kawałków aluminium - dokładnie ciente kształtowniki wielkości 2cm i linijki metalowej 10cm. Do robienia łuków polecam wiertła różnej średnicy i "walcowanie blaszki" na papierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Użytkownik Napisano 3 Lutego 2011 Autor Share Napisano 3 Lutego 2011 Zabawa z blaszkami się zaczęła, myślę że jak na pierwszy raz chyba nie jest tak tragicznie.... Dziękuje wszystkim za porady i sugestie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 3 Lutego 2011 Super Moderator Share Napisano 3 Lutego 2011 Zabawa z blaszkami się zaczęła, myślę że jak na pierwszy raz chyba nie jest tak tragicznieJest rewelacyjnie - proste, ładnie przyklejone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 3 Lutego 2011 Share Napisano 3 Lutego 2011 Zabawa z blaszkami się zaczęła, myślę że jak na pierwszy raz chyba nie jest tak tragicznie.... Nie ma się do czego przyczepić Oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 9 Lutego 2011 Share Napisano 9 Lutego 2011 Chciałbym tak przykleić pierwsze blaszki Bardzo czysta i schludna robota ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 9 Lutego 2011 Share Napisano 9 Lutego 2011 Chciałbym tak przykleić pierwsze blaszki Bardzo czysta i schludna robota ... To kup Bismarcka i blaszki i do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 9 Lutego 2011 Share Napisano 9 Lutego 2011 To kup Bismarcka i blaszki i do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 9 Lutego 2011 Super Moderator Share Napisano 9 Lutego 2011 Chciałbym tak przykleić pierwsze blaszki Bardzo czysta i schludna robota ... To kup Bismarcka i blaszki i do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 9 Lutego 2011 Share Napisano 9 Lutego 2011 To kup Bismarcka i blaszki i do roboty ... Raczej miałem na myśli, że w swoim modelu chciałbym tak blaszki poprzyklejać... ... Ale pomysł zacny, uśmiałem się do łez ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi