Seb@ Napisano 13 Marca 2007 Share Napisano 13 Marca 2007 Chciał bym zrobić hangar dla samolotu W skali 1/72 Mam następujące pytania: 1 - Można to wykonać? 2 - Z czego to zrobić? I od czego powinienem zacząć. Mam nadzieję że mi pomożecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAGITARIUS Napisano 13 Marca 2007 Share Napisano 13 Marca 2007 Chciał bym zrobić hangar dla samolotu W skali 1/72Mam następujące pytania: 1 - Można to wykonać? 2 - Z czego to zrobić? I od czego powinienem zacząć. Mam nadzieję że mi pomożecie. Witaj ... Ad. 1 - oczywiście, że można to wykonać ... Ad. 2 - materiały dowolne, spróbować możesz praktycznie wszystkiego, polecam płyty polistyrenowe o różnej grubości szeroko dostępne w sklepach modelarskich oraz na Allegro ... od czego zacząć ... przede wszystkim od wizji tego co chcesz mieć, jak to ma wyglądać ... ... później proponuję poszukać planów, zdjęć, opisów ... myślę, że www.google.pl może się przydać ... ... i na koniec powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 13 Marca 2007 Share Napisano 13 Marca 2007 Dokładnie! Koniecznie musisz umieścić relację z budowy hangaru, bo bardzo chętnie bym sobie takową obejrzał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 14 Marca 2007 Share Napisano 14 Marca 2007 niegłupi pomysł ja słuze fotkami lotniska oraz hangarami po su 22 w Pile:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 14 Marca 2007 Share Napisano 14 Marca 2007 niegłupi pomysł ja słuze fotkami lotniska oraz hangarami po su 22 w Pile:) Dawaj co masz. Ja te schronohangary dla drugiej eskadry budowalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb@ Napisano 14 Marca 2007 Autor Share Napisano 14 Marca 2007 kozi84 No to mógł być "zapodać" fotki okonek Cytuje: "Dawaj co masz" Nie kumam :/ mam dać co już zbudowałem ? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 14 Marca 2007 Share Napisano 14 Marca 2007 tu jest strona o byłym 6pmb stacjonującym w pile:) (czyli u mnie ) mrmm to były czasy:) http://www.6plmb.pila.pl/ jak bede mial czas to poskanuje moje zdjęcia dot lotniska:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb@ Napisano 14 Marca 2007 Autor Share Napisano 14 Marca 2007 Dzięki, a tak poza tym tematem to mogli byście powiedzieć jak nakleić kalkomanie na samolot ? Bo zapomniałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek92 Napisano 14 Marca 2007 Share Napisano 14 Marca 2007 Naklejanie jest łatwe jak wiesz jak to robić. Ja to robie tak: Wycinasz kalke i wsadzasz na 20 sek lub więcej do ciepłej wody kiedy kalka troszke się rusza to wyciągasz ją na tym papierku co jest pod nią. Naciągasz kalkę (palcem) na tą część co chcesz i wyciągasz powolutku ten papierek spod kalki. Jeśli źle ją ustawiłeś i troche już przyschła to nabierasz troche wody na paluszek, moczysz kaleczke i przesuwasz ją delikatnie. No to wszystko Myślę że troche pomogłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 14 Marca 2007 Share Napisano 14 Marca 2007 Ja nigdy nie nakładam kalki palcami, bo mi się przyklejają zamiast do modelu, to do skóry i potem muszę ją składać z części. Proponuję jakieś niewielkie narzędzie do zdejmowania kalki, a dociskać do modelu można poprzez chusteczkę higieniczną. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 14 Marca 2007 Share Napisano 14 Marca 2007 Wycinasz kalke i wsadzasz na 20 sek lub więcej do ciepłej wody kiedy kalka troszke się rusza to wyciągasz ją na tym papierku co jest pod nią. Ermm... To mnie zawsze uczyli, ze kalke sie innaczej traktuje. Ze wklad sie ja na 2-3 sek. do wody, wyjmuje i czeka kilka chwil, az odmieknie od papierka... Ale moze mnie zle nauczyli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 14 Marca 2007 Share Napisano 14 Marca 2007 Ermm... To mnie zawsze uczyli, ze kalke sie innaczej traktuje. Ze wklad sie ja na 2-3 sek. do wody, wyjmuje i czeka kilka chwil, az odmieknie od papierka... Ale moze mnie zle nauczyli... Też słyszałem o tej metodzie i nawet się czasem zastanawiałem, czy by jej nie wypróbować. Ale przyzwyczaiłem się do swojej i jakoś jest. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb@ Napisano 19 Marca 2007 Autor Share Napisano 19 Marca 2007 Dzięki za pomoc z kalką. Samolot jest w dziale GALERIA Link: viewtopic.php?t=2535 Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 16 Października 2007 Share Napisano 16 Października 2007 niegłupi pomysł ja słuze fotkami lotniska oraz hangarami po su 22 w Pile:) Dawaj co masz. Ja te schronohangary dla drugiej eskadry budowalem Okonek, a nie zapodziały Ci się jakieś plany z budowy? Szkice, wymiary? Mam zamiar zrobić taki schronohangar w 1:144 Pozdrawiam sokol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 16 Października 2007 Share Napisano 16 Października 2007 Okonek, a nie zapodziały Ci się jakieś plany z budowy? Szkice, wymiary? Mam zamiar zrobić taki schronohangar w 1:144 W tamtych czasach ? Nawet o tym nie pomyslalem bo nie mialem ochoty na Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 16 Października 2007 Share Napisano 16 Października 2007 Ale teraz mamy inne czasy... i mogło Ci się coś zaplątać Dlatego się pytam Pozdrawiam sokol PS. Przy okazji - jeśli ktoś miałby planik naszych schronohangarów to byłbym zobowiązany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 16 Października 2007 Share Napisano 16 Października 2007 W Slupsku stoja podobne jak nie identyczne. Porobic fotki , pomierzyc i do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 16 Października 2007 Share Napisano 16 Października 2007 Na lotnisko w Słupsku nie mogę się dostać ... Stacjonuje tam batalion radiotechniczny, a oni nie chcą wpuszczać na teren lotniska :( Pozdrawiam sokol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 16 Października 2007 Share Napisano 16 Października 2007 (edytowane) Pogadaj z Irkiem Edytowane 16 Października 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 16 Października 2007 Share Napisano 16 Października 2007 Irek pewnie to przeczyta Pozdrawiam sokol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 16 Października 2007 Share Napisano 16 Października 2007 Przeczytał - pomyślimy co można by zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 11 Grudnia 2007 Share Napisano 11 Grudnia 2007 Kolega Grzegorz znalazł ciekawą rzecz. Tylko szkoda, że cena zabija: http://www.gpm.pl/index.php?akcja=produkt&edycja=3218 Pozdrawiam sokol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 9 Listopada 2008 Share Napisano 9 Listopada 2008 http://www.gpm.pl/index.php?akcja=produkt&edycja=3214 Co o tym sądzicie? Tak sobie pomyślałem czy by nie wsadzić mojej Foki w taki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi