Mark666 Napisano 14 Listopada 2010 Share Napisano 14 Listopada 2010 Kiedyś zakupiłem niekompletny model tego auta , ale nie spodziewałem się że ta nie kompletność polega na braku kabiny. W związku z tym dzięki podpowiedzi kolegi coopycat postanowiłem odbudować ramę z przeznaczeniem na jakiś transportowany wrak, na jakiejś niskopodwoziówce z tamtych lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 14 Listopada 2010 Share Napisano 14 Listopada 2010 Zapowiada się ciekawie, będę zaglądał bo do swojego petka chcę zrobić niskopodwoziówke z wrakiem jako ładunek. Będzie on po jakimś zderzeniu? czy tylko kompletna rama bez kabiny? Czeka cię dużo roboty, powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 14 Listopada 2010 Share Napisano 14 Listopada 2010 Chyba że dokupisz kabinę z jakiejś firmy typu KFS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 14 Listopada 2010 Share Napisano 14 Listopada 2010 Jaśli chcesz to mam jakieś kabiny do petka. Jak coś to pisz. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 14 Listopada 2010 Autor Share Napisano 14 Listopada 2010 Na dzień dzisiejszy to Kret walczy z " artystycznym" malowaniem i blisko toną farby na ramie. Silnik też zostanie wykąpany w Krecie. Plan jest taki: 1. wszystko odmyć z farby 2. oczyścić i przeszlifować 3. złożyć od nowa i okablować ramę i silnik 4. felgi dostaną biały lakier 5. ponieważ mam 11 opon chciałbym jedną zrobić na " kapcia" 6. generalnie miałoby to być wiezione podwozie z remontu do........ 7. jeśli wszystko dobrze pójdzie , to uśmiechnę się do Sandiego, ale chyba będzie trudno , bo do kabiny mam tylko 2 fotele, kierownicę a wnętrza, pulpitu, oszklenia niet, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 14 Listopada 2010 Share Napisano 14 Listopada 2010 Ja mam z wnętrzem i chyba oszkleniami jeśli się nie myle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 14 Listopada 2010 Share Napisano 14 Listopada 2010 Do usunięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 14 Listopada 2010 Autor Share Napisano 14 Listopada 2010 Ja mam z wnętrzem i chyba oszkleniami jeśli się nie myle. Byłoby cudownie , bo nawet mam kalki do tego Budweisera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 15 Listopada 2010 Autor Share Napisano 15 Listopada 2010 KRET robi swoje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 15 Listopada 2010 Share Napisano 15 Listopada 2010 Ciekawa inicjatywa, rama w średnim stanie ale poradzisz sobie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 16 Listopada 2010 Autor Share Napisano 16 Listopada 2010 Ciekawa inicjatywa, rama w średnim stanie ale poradzisz sobie! Dzięki będę się starał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 20 Listopada 2010 Autor Share Napisano 20 Listopada 2010 Podczas kompletowania części okazało się że brak jednego zatrzasku kabiny, który musiałem dorobić Felgi z oponami już gotowe Zbiorniki czekają na metalowe obejmy ( blaszka offsetowa) Przednia oś ( po naprawie wewnętrznej ośki) i tylne mosty już na ramie No i po przeszukaniu torebek, pudełeczek z lużnymi częściami znalazły się cylinderki hamulcowe C.D.N.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TANKISTA87 Napisano 20 Listopada 2010 Share Napisano 20 Listopada 2010 ciekawy pomysł!! trzymam kciuki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 20 Listopada 2010 Share Napisano 20 Listopada 2010 Takie tempo masz że zaraz będzie koniec. A kabina wypali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 20 Listopada 2010 Autor Share Napisano 20 Listopada 2010 Takie tempo masz że zaraz będzie koniec. A kabina wypali? No nieeeee , tak zaraz końca to nie będzie, jest jeszcze duuużo roboty. To model który ktoś robił w/g zasady-- wycinam z ramki, maluję i dopiero sklejam. To wszystko muszę demontować, myć, szlifować , itd,itd A z kabiną-- zapytam Sandiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 21 Listopada 2010 Autor Share Napisano 21 Listopada 2010 Mały news. Rama jeszcze bez okablowania, a kabiny nie będzie, niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 21 Listopada 2010 Share Napisano 21 Listopada 2010 Mógłbyś zrobić bliższe zdjęcia powłoki podłużnic-jakąś taką dziwną strukturę mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 21 Listopada 2010 Share Napisano 21 Listopada 2010 Ładny ten kolorek, dobrze ci idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 21 Listopada 2010 Share Napisano 21 Listopada 2010 A czemu bez kabiny wodzu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 21 Listopada 2010 Share Napisano 21 Listopada 2010 Truckerek93 w pierwszym poście wszystko jest napisane. Ładnie wyszło, chociaż to nie moje kolorki. Samo połączenie kolorów idealne, aż sie prosi o jakąś betoniarkę, ale chyba za krótkie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 21 Listopada 2010 Share Napisano 21 Listopada 2010 fliper_nx ale potem kabina miała być. To ze model był bez kabiny to wiem. Miała być od Sandiego. Chyba że jesteś w jakiś sposób lepiej poinformowany niż ja to przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 21 Listopada 2010 Autor Share Napisano 21 Listopada 2010 fliper_nx ale potem kabina miała być. To ze model był bez kabiny to wiem. Miała być od Sandiego. Chyba że jesteś w jakiś sposób lepiej poinformowany niż ja to przepraszam. Sandi nie ma takiej kabiny, powinienem to zaznaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 21 Listopada 2010 Autor Share Napisano 21 Listopada 2010 Mógłbyś zrobić bliższe zdjęcia powłoki podłużnic-jakąś taką dziwną strukturę mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 22 Listopada 2010 Share Napisano 22 Listopada 2010 Felgi chyba nie powinny mieć po zaślepianych otworów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 22 Listopada 2010 Autor Share Napisano 22 Listopada 2010 Felgi chyba nie powinny mieć po zaślepianych otworów. Tak właśnie jest, Peterbilt ma inne felgi od GMC Astro. To są felgi na t.z.w. żabki i nie zawsze są prześwity na wylot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi