Skocz do zawartości

DODGE SUPER BEE

BEDU

Rekomendowane odpowiedzi

Witam przedstawiam wam moją super pszczółkę czyli DODGE SUPER BEE w skali 1/24 z firmy REVELL

Zmiany:

- nowy fioletowy lakier

- czarny matowy dach

- nowe robione na zamówienie felgi

- czarne wnętrze

- drewniana kierownica

- obniżony

i chyba tyle

FOTKI:

bee31.jpg

bee32.jpg

bee33.jpg

bee34.jpg

bee35.jpg

bee36.jpg

bee37.jpg

bee38.jpg

bee39.jpg

bee40.jpg

bee41.jpg

bee42.jpg

bee43.jpg

bee44.jpg

bee45.jpg

bee46.jpg

Najlepszy model z twojej stajni. Ciekawie wygląda na tych felgach, ale nastaw z przodu osobiście mi tu nie pasuje. Nierówno pomalowane chromy wokół szyb i obrysówek. Ładnie pomalowana komora silnika.

Ogólnie bardzo ciekawy model, niestety z kilkoma mankamentami.

Oby tak dalej.

Pozdrawiam

Messer

Najbardziej razi mnie brak okablowania ,nastawy kół oraz krzywo pomalowany filt powietrza, a reszte błędów wymienili koledzy. Zgadzam się z Tomkiem - najlepszy Twój model, kolory, nie przesadzony styl.

Z tymi tylnymi kołami w "japońskim stylu" - w Coronecie, tak jak i we wszystkich starych Muscle Cars, masz sztywny most, chcąc nie chcąc nie ma możliwości takiego ustawienia kół, chyba że z wymianą mostu z niezależnym zawiasem. Inną kwestią dla purystów ;) jest kolor silnika. MOPARowskie silniki w znacznej większości malowane były na pomarańczowo.

Podoba mi się malowanie - schludnie, czysto i gładko. Fajnie też odwzorowałeś winylowe pokrycie dachu.

• 4 weeks later...

Całkiem fajnie wykonany Dodge

Powłoka lakiernicza i chromy (pomimo, że pudełkowe) wyglądają bardzo ładnie, wnętrze również niczego sobie.

Niestety gorzej prezentuje się silnik i jego otoczenie, które jest strasznie puste. Oprócz wspomnianego okablowania, przydałoby się również uwydatnić jego detale i nanieść przynajmniej lekkie ślady eksploatacji. Wiem, że takie "gangsta fury" są zwykle "odpicowane", ale lekkie ślady smaru czy oleju temu silnikowi by nie zaszkodziły.

Z tego powodu wystawię modeowi dwie "szkolne" oceny:

Za zewnętrze i wnętrze : 5-

Za komorę silnika: 3

Jestem ciekaw za co zamierzasz zabrać się teraz?

Pozdrawiam

Kornik

• 2 weeks later...

powiem po lotniczo-pancerniacku: brak washa, obić, otarć, lakier mógłby być wypłowiały, poza tym ubłocił bym go, ukurzył, czarne opony wyglądają nienaturalnie - szare+kurzenie, a wogóle to nie możliwe że uchował by się w takim stanie i trzeba by mu rozbić lampe, wybić szybe, skrzywić drzwi no i przede wszystkim zrobić przerdzewiałe dziury w progach, na koniec dodam że na kostce brukowej brak plam kapiącego oleju... (tyle w kwestii "obowiązujących" standardów wykonania które ciągle wszędzie wyczytuje...)

a serio - bardzo ciekawy i fajnie wykonany model

może i pare wytkniętych przez poprzedników niedoskonałości się zaszyło w detalach, ale widać w nim dobrze rozumiany styl, mimo 'tuningu' nie jest przedobrzony, bardzo mi się podoba

pozdrawiam!

• 3 weeks later...
A więc moim zdaniem to kolor świetny, wnętrze super ale alufelgi i obniżenie pogorszyły cały model.

Taki styl, jak w gangsterskich filmach o afroamerykanach. Na pewno to nie pogorszyło modelu

Ja osobiście to takiego obniżenia nie dawałbym negatywu - niby hydraulika, te sprawy, a w wozach z hydrauliką nie widziałem jeszcze negatywu.