Jump to content

F-16D BLOCK 52 1:48 Kinetic

RH
 Share

Recommended Posts

Jak wiadomo moim priorytetem są szmatoplaty i wszystko to co posiada śmigla . Z związku z tym "rury "nie sa moją mocną stroną (sa takie bezduszne:)) "śmiglaki" maja to coś w sobie .Podobnie jak te pierwsze samochody w porównaniu z tymi produkowanymi na wielka skale .

To podejście niezbyt przychylne do "rur" moglo się odbic na samym wykonaniu. Z związku z tym zrobiony jest tak jak widac ,i ani myśle nic juz z tym fantem zrobić :(

Na pewno maniacy "rur" inaczej "hydraulicy" napiętnują modelik

ale co tam ich prawo ,przecież są w tym lepsi (mowa osklejaczach "rur")

Historii samolotu i tym podobnych pierdoł nie będe przedsawiał bo samolot jest tak oklepany i znany że szkoda sie powtarzac .A kto nie wie o nim nic to może poszperać po stronkach .Naprawde jest tego dość sporo

PB240358.jpg

PB240357.jpg

PB240356.jpg

PB240355.jpg

PB240354.jpg

PB240353.jpg

PB240352.jpg

PB240351.jpg

PB240350.jpg

PB240349.jpg

PB240348.jpg

PB240347.jpg

PB240346.jpg )

Brawo, ślicznie się prezentuje. Numer trochę za ciemny ale ogólnie model bardzo ładny

Możesz napisać jakich farb używałeś do malowania (firma i numery). dzięki

Edited by Guest

Świetny Viperek, tempo budowy imponujące. Mam tylko pytanie do kolorów, przypuszczam ze sa poprawne, ale matryca w Twoim aparacie chyba lekko przebarwia i jest taki niebieskawy zabarw szarości.

Z tymi kalkomaniami to są wszędzie problemy. Mam ten model to wiem, miałem kalkomanie z Two Bobs i jest to samo, zdaje sie że kalkomanie z Model Aliance mają także za ciemne cyfry. Nie widziałem jeszcze poprawnego zestawu. Model jak napisałem spoko, mój czeka na malowanie.

Z tymi kalkomaniami to są wszędzie problemy. Mam ten model to wiem, miałem kalkomanie z Two Bobs i jest to samo, zdaje sie że kalkomanie z Model Aliance mają także za ciemne cyfry. Nie widziałem jeszcze poprawnego zestawu. Model jak napisałem spoko, mój czeka na malowanie.

Wiem i jestem pod wrażniem (widzialem wątek warsztatowy)

Sam robię teraz C Block 51+ polskiego z Baraka italeri. Generalnie co mi się nie podoba to wyblakłe kolory, brak ciemniejszego dziobu i nieskazitelna czystość...

13180861g.jpg

f1625.jpg

Jak widać też się zapuszczają...

I jednak owiewka, mogła by być zamknięta. 16 tylko z zamkniętą