Jump to content

M36 Jackson

marioba
 Share

Recommended Posts

Witam !

Przedstawiam dzisiaj mojego najnowszego gniota -ulepka firmowanego przez Academy. M36 Jackson-Slugger 1:35. Model z pudła, łatwy, przyjemny, samoskładalny. Pomalowany Lifecolor i resztą świata.....

Zapraszam do oglądania i oceny.

jac1.jpg

jac2.jpg

jac3.jpg

jac4.jpg

jac5.jpg

jac6.jpg

jac7.jpg

jac8.jpg

jac11.jpg

Bardzo fajna i efektownie wykonana maszynka choć powiem szczerze, że trochę monotonnie i smutno wygląda taka samotna bez żadnej choćby najprostszej podstawki (może jakiś figurek lub bambetli na pancerzu). Myślę, że stanowczo poprawiłaby ona prezencję tego M 36.

Konkludując: odbiór jak najbardzej pozytywny, aczkolwiek według mnie mogłoby być znacznie lepiej gdybyś jeszcze trochę się nad nim poznęcał

Pozdrawiam

Kornik

Zakładamy kącik wzajemnej adoracji - bo mnie się znów podoba.

Te OOTB są świetnym odstresem, ostatnimi czasy zlepienie zajmuje mi kilka godzin, a znalezienie informacji kilka dni.

Idąc za samo morałem, i ja se "szczele" jakiego ;)

3maj się Modelarz i do następnego !

Witam!

Dziękuję za pozytywny odbiór mojej pracy. Napędza mnie to i nie powiem, jest mi miło. Starał się będę jeszcze bardziej

zdradzisz co to ta "reszta świata"??

Kolor bazowy to Lifecolor położony uproszczoną wersją "color modulation".

Natomiast cała reszta świata to: podkład - czarna Pactra gloss, duperelki i szczególiki to Vallejo, Pactra, Revell, Humbrol, Testors-Model Master. Zestaw podbarwiaczy "Tensocrom" Lifecolor. Chińskie olejne farby artystyczne (zasadniczo wszystkie są chińskie, ale w tym przypadku chodzi o to że są całkowicie bezfirmowe, takie farby marki "Farby" , kupione w sklepie papierniczym za 21 PLN ). White Spirit "Dulux".

Malowanie robione Aztekem , Iwatą, pedzelkami i gąbką.

I tyle w tej materii.....

Witam !

Nie wiem jak robię zdjęcia! Model ustawiam na czarnym kartonie i robię fotki Samsungiem -małpą ES17 w trybie "aparat przyjazny użytkownikowi" z włączoną funkcją "makro. Fotki robione z ręki . Robię ich około 30-u i wybieram najlepsze i już

Ps. Fotograf ze mnie marny!