Maxek Napisano 28 Listopada 2010 Share Napisano 28 Listopada 2010 Tu można zobaczyć zdjęcia tego co znajdziemy w pudle od Hobby Bossa. http://www.scalesky.com/review/model-kit/069-hobbyboss-1-48-f-14a-tomcat.html Według mnie warto poczekać i samemu zajrzeć do pudełka. Przewidywana cena - ok. 200 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 29 Listopada 2010 Share Napisano 29 Listopada 2010 Ja @#@$$ można go zrobić sporo pootwieranego, luki ele., radar, sonda. Oj chyba hase bedzie mu buty czyścić, ciekawe jak ze sklejalnoscią?. Szkoda że tylko takie malowanie, ale cóż, nie można mieć wszystkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 29 Listopada 2010 Share Napisano 29 Listopada 2010 Ja to chyba poczekam i sie skusze na ten model choc z jakoscia jest srednio. Dwie wersje malowania mala blaszka i opony Mysle ze po zakupie kilku zestawow do waloryzacji i samozaparcia mozna bedzie sporo z niego wycisnac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anioł Napisano 4 Grudnia 2010 Share Napisano 4 Grudnia 2010 Szału nie ma!! od hasegawy nie wiele się różni. Myślałem że bardziej mnie powali , porównując z tornado czy f-111 to troszkę blado. Hasegawa jednak poprzeczkę trzyma wysoko. Duży plus za uzbrojenie i to nawet całkiem niezłe ,detal tylko miejscami lepszy. Na początku chciałem powiedzieć nawet że skopiowana hasegawa. Bardzo wiele wspólnych cech ,chyba jednak zerkali na nią przy projektowaniu.Ja zostaje przy japończyku tym bardziej że nie tylko jakość podobna ale i cena. A kalki na pewno będą pasowały z zestawów dedykowanych hasegawie . Zbyszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcatsky Napisano 7 Grudnia 2010 Share Napisano 7 Grudnia 2010 Zerkali na Trumpeter-a nawet błąd z osłoną radaru - jej dziwne zagięcie też skopiowali :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxek Napisano 8 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2011 Częściowo sklejony kadłub Chyba nie jest najgorzej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 8 Stycznia 2011 Share Napisano 8 Stycznia 2011 Gdzie go nabyłeś i za jaką cenę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxek Napisano 8 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2011 Gdzie go nabyłeś i za jaką cenę? Jeszcze nigdzie. To są zdjęcia z ARC. Na razie oglądam i oceniam czy warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin K. Napisano 8 Stycznia 2011 Share Napisano 8 Stycznia 2011 Oj chyba hase bedzie mu buty czyścić, ciekawe jak ze sklejalnoscią?. Podobne opinie czytałem gdy pojawiły się Hornety z HB. Też byłem rozentuzjazmowany. Jednak gdy miałem okazję porównać jeden z zestawów z analogicznym produktem Hasegawy to wybrałem "Japońca"- chociaż jest droższy, bez uzbrojenia i błędów też ma kilka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anioł Napisano 8 Stycznia 2011 Share Napisano 8 Stycznia 2011 cena w Polsce ma być ok. 220-240 zeta ,no nawet nie dużo prawie tyle co Hase ale czy warto to sie okaże jak będzie dostępny i sie porówna obydwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 10 Stycznia 2011 Share Napisano 10 Stycznia 2011 No panowie przyznać się kto wykupił wszystkie Kocury z Martoli:)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 10 Stycznia 2011 Share Napisano 10 Stycznia 2011 Ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 10 Stycznia 2011 Share Napisano 10 Stycznia 2011 To ile ich kupiłeś jak to nie tajemnica . Ja zamówiłem w http://www.ibg.com.pl/ mają jeszcze 9szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 10 Stycznia 2011 Share Napisano 10 Stycznia 2011 Żadnego ale napewno kupię. Narazie mam 4 z hase i jednego masterkrafta. Poczekam az sie rynek nasyci Taki mały żarcik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxek Napisano 10 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2011 No panowie przyznać się kto wykupił wszystkie Kocury z Martoli:)? A co? Chcesz kupić jednego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 11 Stycznia 2011 Share Napisano 11 Stycznia 2011 No panowie przyznać się kto wykupił wszystkie Kocury z Martoli:)? A co? Chcesz kupić jednego? Ja zamówiłem w http://www.ibg.com.pl/ mają jeszcze 9szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anioł Napisano 11 Stycznia 2011 Share Napisano 11 Stycznia 2011 Prosimy o in-box i porównanie z hase. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 11 Stycznia 2011 Share Napisano 11 Stycznia 2011 Jak ode mnie oczekujecie to nie prędzej jak za 2-3 tyg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anioł Napisano 12 Stycznia 2011 Share Napisano 12 Stycznia 2011 poczekamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 24 Stycznia 2011 Share Napisano 24 Stycznia 2011 Ok panowie zgodnie z obietnicą zamieszczam In-pudło:) Pudło i jego zawartość: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anioł Napisano 24 Stycznia 2011 Share Napisano 24 Stycznia 2011 oj chyba muszę posypać głowę popiołem. Detal bardzo ładny , uzbrojenie nie dość że jest , to jest piękne , o wiele lepsze niż z zestawów dedykowanych hasegawy, osobno jest vulcan no i makieta silnika , komory podwozia bardzo ładne i składane z wielu elementów . Bajka.Malowanka widzę dwa i to bardzo ładne, no i cena adekwatna do zawartości pudła .Skrzydła z mechaniką , no na pewno za nabędę takowego , rozczarował mnie bardzo miło jak na razie.Ze składalnością na pewno nie będzie żle , patrząc na Ich poprzednie wypusty . Bałem się tylko że walną cenę zaporową jak trumpek na SU-24 .Jeszcze raz za inbox. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 24 Stycznia 2011 Share Napisano 24 Stycznia 2011 Na arc jeden taki jest juz złożony, a ja sa sucho złożyłem dwie połówki kadłuba i spasowanie jest całkiem dobre. Niestety bedzie musiał jeszcze poczekać gdyż projekt Bismarck wkrótce wróci do stoczni. Relacja napewno bedzie na forum a co do malowania oba są ładne i jeszcze nie mam swojego faworyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxek Napisano 24 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2011 Ja od siebie dodam, że model jest bardzo ekskluzywnie zapakowany. Na prawdę "chińska jakość" w tym wypadku nabiera nowego znaczenia. Detal wyprasek jest o dwie długości lepszy od Hasegawy, rodzaj plastiku też bardziej mi odpowiada. Porównałem połówki kadłuba z modelem Hasegawy - wymiarowo są identyczne. Jak na razie same plusy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Kobyliński Napisano 26 Stycznia 2011 Share Napisano 26 Stycznia 2011 Może ktoś z kolegów posiadających już model byłby zainteresowany odsprzedażą samych kalek dla maszyny 159008 ? tj. VF-32? Pozdrawiam GrzesieK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 26 Stycznia 2011 Share Napisano 26 Stycznia 2011 Jeszcze się niezdecydowałem co do wersji malowania ale te same kalki dostępne są o tu: http://modelingmadness.com/scotts/decals/es/48165.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi