tornado Napisano 9 Września 2007 Share Napisano 9 Września 2007 Mam tylko jedno pytanie.Co to jest ten sol i inne takie :P ?? To czym smarujecie kalki? Wszystko na ten tmat jest opisane w dziale "Jak to zrobić i pokazać", wystarczy zajrzeć tam i pczytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 9 Września 2007 Share Napisano 9 Września 2007 Szanowny panie Tornado, przejrzałem cały dział JTZIP i nie znalazłem nic o tym smarowaniu kalek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 10 Września 2007 Autor Share Napisano 10 Września 2007 Edler przejrzyj temat, gdzieś na stronach jak kładłem kalki na sleeper pisałem co to jest SET i SOL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 10 Września 2007 Share Napisano 10 Września 2007 Szanowny panie Tornado, przejrzałem cały dział JTZIP i nie znalazłem nic o tym smarowaniu kalek. a czytałeś to viewtopic.php?t=1526 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 10 Września 2007 Share Napisano 10 Września 2007 Nazwa nie ta :P a pytałem się czym to smarujcie więc nie znałem nazwy. Dziękuje i sry za kłopot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 18 Września 2007 Autor Share Napisano 18 Września 2007 Mała aktualizacja. Postanowiłem przybrudzić troszkę silnik i okolice, (została jeszcze do zawalania chłodnica), gadałem sobie z 5 kolegami, i każdy powiedział, że jeszcze nigdy w życiu nie widzieli idelanie czystego silnika w trucku , a więc wziąłem się do roboty i jakoś poszło ( jak na 1 brudzing w życiu myśle, że nie jest źle ) . ( Nie zwracać uwagi na napis na oponach, oczywiście do zmazania, ponieważ nie występuje coś takiego w oryginale ). No i elementy pomalowane już 5 warstwami lakieru ( nie osądzać tego zbytnio bo ten lakier będzie jeszcze drobno szlifowany i polerowany pastami i woskiem, więc narazie nie ma "takiego" połysku jak sleeper ) Kabina otzryma jeszcze jedną warstwe. A jeżeli chodzi o brudzing pod maską to tylko taka próba przed silnikiem, ponieważ maska od wewnątrz będzie poamlowana na czarny mat i będzie tam zastosowany też brudzing ale jaśniejszy niż na silniku, tak samo na tym elemencie zaraz przed kabiną gdzie znajdują się wszystkie kable ( Torni miał racje, żeby pomalować go na biało ponieważ tak teraz robią fabrycznie, że malują pod kolor kabiny, ale te kilkanaście a może i ponad 20 lat temu malowano to na czarno ) Takie tam pierdółki Wycwaniłem sięi dorobiłem z polistyrenu takie czarne gumowe "coś" , tak jak jest w oryginale. P.S Sorka że zamulam tak tą relacje, ale mam teraz poważne problemy rodzinne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 18 Września 2007 Share Napisano 18 Września 2007 Szczerze mówiąc nie podoba mi się brudzing, wyglada tak jak by ktoś obrzucił cieżrówkę błotem. Co do reszty jestem pod wrażeniem Ps. Załączam fotki oryginału, zerknij jak to wygąda w realu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 18 Września 2007 Autor Share Napisano 18 Września 2007 No właśnie na fotkach mało widać, ale wydaje mi się że jest czarne, a co do brudzingu to zawsze można go rozrzadzić ( i chyba to uczynię )lekko namoczonym pędzelkiem w rozcieńczalniku do akryli, a więc silinka nawet nie ruszy bo to emalia MM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 18 Września 2007 Share Napisano 18 Września 2007 No i spoko tylko, też mi się nie podoba, ten bruzing pod maską mam nadzieję, że to się jeszce, da poprawić tak to git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 19 Września 2007 Autor Share Napisano 19 Września 2007 Wojtek czytaj dokładniej, przecież napisałem, że brudzing pod maską będzie zupełnie inny, wogóle maska od wewnątrz będzie czarna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 19 Września 2007 Share Napisano 19 Września 2007 Wszystko ładnie pięknie ale ta walora i brudzing wygląda sztucznie widać pociągnięcia pędzla szczególnie na silniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 19 Września 2007 Autor Share Napisano 19 Września 2007 Spoko, wszystko się poprawi, to mój pierwszy brudzing w życiu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 19 Września 2007 Share Napisano 19 Września 2007 Rozcieńcz tą farbę którą robiłeś waloryzacje i polej po powierzchni powinno dobrze wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 3 Października 2007 Autor Share Napisano 3 Października 2007 No to cała podstawa holownika jest w 98 % gotowa, wystarczy przykleić chlapacze ( które muszę sam dorobić ) i takie "coś" co podtrzymuje drugie "coś" Mała przymiareczka na półce No muszę wam powiedzieć, że się sporo namęczyłem z tymi kalkami, bo było mnóstwo miejsc do łatania , ale przy pomocy SET&SOL jakoś to wygląda, no to teraz zapraszam do szukania łat . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 3 Października 2007 Share Napisano 3 Października 2007 Wiesz co ja na twoim miejscu nie robiłbym żadnego brudzingu...... ten model dosłownie się świeci, o0 tak podoba mi się pozdrawiam Dumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adigromb Napisano 3 Października 2007 Share Napisano 3 Października 2007 Ładnie ci wyszedł ten model brawo !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 4 Października 2007 Share Napisano 4 Października 2007 Chyba sporo, sporo roboty masz przy, tym modelu bo widzę, że idzie Ci bardzo powolutku. Ale efekt super brawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 4 Października 2007 Share Napisano 4 Października 2007 Przytnij odstajacy kawałek folii i będzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 4 Października 2007 Autor Share Napisano 4 Października 2007 A żeczywiście, ale gafa , już się robi . P.S Dzisiaj siedziałem sporo przy modelu jest już prawie wszystko poskejane, dzisiaj poszpachlowałem i daje do podkładu jutro, ale fotki dam dopiero za kilka dni jak wszystko pomaluje lakierem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 5 Października 2007 Share Napisano 5 Października 2007 To naprawdę trudny model. Z samymi kalkami jest tu tyle roboty, co w kilku innych modelach na raz. Duży plus, bo naprawdę dobrze ci idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 5 Października 2007 Share Napisano 5 Października 2007 To naprawdę trudny model. Z samymi kalkami jest tu tyle roboty. To prawda co mówi Marcin, roboty jes sporo więc i ja daję plusa, od siebie bo i przy takim modelu, trzeba przysiąść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 16 Października 2007 Autor Share Napisano 16 Października 2007 Kolejna aktualizacja, model na ukończeniu, trzeba jeszcze dać kilka poprawek i drobiazgów na czele ciągnika, oraz zasadzić główny holownik na zabudowie ( który jest już pomalowany 2 warstwami lakieru ). A tutaj babol ze strony revell, specjalnie przerabiałem zderzak przedni żeby można było swobodnie otwierać maskę, a tutaj ZONK, po przyklejeniu wszystkich kluczowych części na model, okazało się, że jak by nie zrobić maska za groma Ci się nie będzie otwierać do końca ponieważ, musiał bym tak jak przedstawione na fotce zdjąć osłony filtrów powietrza, i same filtry do połowy urżnąć, albo kawałek ( dość spory kawałek ) nadkoli , wtedy było bo dobrze, innego sposobu nie ma ! . A w te miejsca na slepeerze zaznaczone kółeczkami jest ok 4 milimetry pustej powierzchni którą widać, tam wsunę jeszcze po kalkomani której troszeczkę zostało i będzie git. Sprzęt opiera się już ramionami o te popurki, tak jak w oryginale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rubid Napisano 16 Października 2007 Share Napisano 16 Października 2007 osz kurde!! Coś pięknego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 16 Października 2007 Share Napisano 16 Października 2007 Serek niezły model naprawde nieźle ci idzie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 16 Października 2007 Share Napisano 16 Października 2007 wygląda świetnie ale zapomniałes o obejmach zbiorników ?? czy to tak ma byc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi