Rhayader Napisano 12 Grudnia 2010 Share Napisano 12 Grudnia 2010 Liberty - Trumpeter 1/350 Plus blaszki Eduarda I od razu prośba do Was o pomoc. Co to jest ? (osłona przeciwodłamkowa ??) i z czego to było zrobione ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nortley Napisano 13 Grudnia 2010 Share Napisano 13 Grudnia 2010 These are gun shields made of concrete poured over steel framing. Cheap, effective, and they look like bad model parts. I have many pictures of the John W Brown and the Jeremiah O'Brien, mostly engine room, that I'd be happy to share. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 13 Grudnia 2010 Super Moderator Share Napisano 13 Grudnia 2010 Widzę, że Kolega na tapetę wziął dwa pływadła na raz Wiec przystawiam sobie kolejne krzesełko i zasiadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skell Napisano 13 Grudnia 2010 Share Napisano 13 Grudnia 2010 Dwa statki - ambitnie... Będę zaglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 13 Grudnia 2010 Share Napisano 13 Grudnia 2010 Betonowe osłony w stalowych ramach - niezły czad! Pozdrawiam, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robo Napisano 13 Grudnia 2010 Share Napisano 13 Grudnia 2010 Betonowe osłony w stalowych ramach - niezły czad! Pozdrawiam, Maciej - bo blachy poszły na nowe lotniskowce i stare pancury :P ciekawy temat - powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 13 Grudnia 2010 Share Napisano 13 Grudnia 2010 Witaj Rhayader . Zamierzam w tym miesiącu zakupić taki to właśnie stateczek o trumpka Fajnie zatem że też go dłubiesz i przetrzesz mi szlak. Będę pilnie zerkał. Pozdrawiam Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 13 Grudnia 2010 Share Napisano 13 Grudnia 2010 No no mój faworyt, jeden z pozycji na liście Zamierzam go kupić z blaszkami, no to patrzę i służę pomocą merytoryczną i wsparciem duszmodelarskopasterskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 13 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2010 These are gun shields made of concrete poured over steel framing. Cheap, effective, and they look like bad model parts. I have many pictures of the John W Brown and the Jeremiah O'Brien, mostly engine room, that I'd be happy to share. Bardzo dziękuje za wyjaśnienie. Było bardzo pomocne Pytań będę miał pewnie jeszcze całą masę więc Twoja pomoc bardzo się przyda. Model będzie miał nazwę John W. Brown, ale nie chcę się kurczowa trzymać konkretnej jednostki, dlatego tytuł dałem bardziej ogólny - Liberty. Wygląda na to, że w obetonowywaniu zabrakło konsekwencji. Jeden okręt, takie same stanowiska oerlikonów, a czasem jest ta betonowa osłona, a czasem nie. Są też 2 typy poziomy: pionowy swoją drogą to szalunek mogli zrobić... No i kolejne pytanie ... Czy łódź ratunkowa mogła być malowana na taki czerwony w czasie WWII, czy to już powojenny kolor ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 13 Lutego 2011 Autor Share Napisano 13 Lutego 2011 Poszukuję jakichś informacji (najlepiej zdjęć) o tym fragmencie nadbudówki (tył, piętro) W tym fragmencie Brown różni się od O'Briena. O'Brien miał krótsze 1-sze piętro ,a w tym miejscu biegły schody na górę i drzwi do wewnątrz. Brown ma to piętro dociągnięte na równo z parterem i wnękę w tym miejscu. Co tam mogło być? Również drzwi i schody na górę ? Jeśli tak, to w dachu powinien być na nie otwór, ale też nie mam zdjęć tegj części. Oczywiście Trumpeter zrobił tylko wnękę, taka nie wiadomo po co, bo nic w niej nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 14 Lutego 2011 Share Napisano 14 Lutego 2011 Poszukuję jakichś informacji (najlepiej zdjęć) o tym fragmencie nadbudówki (tył, piętro) I have many pictures of the John W Brown and the Jeremiah O'Brien, mostly engine room, that I'd be happy to share.Myślę, że w tej kwestii Nortley mógłby nam pomóc... I think, Nortley would be able to help in this case... bzzz-bzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 15 Lutego 2011 Autor Share Napisano 15 Lutego 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 15 Lutego 2011 Super Moderator Share Napisano 15 Lutego 2011 - no bo co tu więcej mówić Czekam na dalsze efekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 20 Lutego 2011 Autor Share Napisano 20 Lutego 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 20 Lutego 2011 Share Napisano 20 Lutego 2011 Może parę słów co przedstawiają fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 20 Lutego 2011 Autor Share Napisano 20 Lutego 2011 Może parę słów co przedstawiają fotki Z pewnością elementy statku/okrętu* typu liberty * - niepotrzebne skreślić A dokładniej sam nie wiem... Budki - podstawy, na których mocowane były maszty i ramiona dźwigów. Pewnie mają jakąś specjalną nazwę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 26 Lutego 2011 Autor Share Napisano 26 Lutego 2011 Maszty Jeden miał tak duże przesunięcia formy, że w trakcie obróbki robiła się coraz większa elipsa. Nie pozostało nic innego, jak zrobić go od podstaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 26 Lutego 2011 Super Moderator Share Napisano 26 Lutego 2011 Nie pozostało nic innego, jak zrobić go od podstaw. Zdecydowanie wyszło mu to na zdrowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 26 Lutego 2011 Share Napisano 26 Lutego 2011 zaszalałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 27 Lutego 2011 Share Napisano 27 Lutego 2011 O kurcze! Pozdrawiam Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skell Napisano 27 Lutego 2011 Share Napisano 27 Lutego 2011 Świetnie Ci to wyszło! Nie dorobisz wszystkich? "Dorobiony" wygląda znacznie lepiej niż pozostałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 27 Lutego 2011 Autor Share Napisano 27 Lutego 2011 nie ma sensu, pozostałe zachowują 'okrągłość', pod farbą będą wyglądały identycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nortley Napisano 28 Lutego 2011 Share Napisano 28 Lutego 2011 Hi, Here are four pictures of OBrien and Brown, all I have from that angle. http://img835.imageshack.us/g/scan06032702311.jpg/ Sorry it took so long, and that I do not write in Polish, your models are great in all languages. Nortley Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 28 Lutego 2011 Autor Share Napisano 28 Lutego 2011 Nortley Thank you very much good pics can you have pictures of deck about funnel from stern ? If in the bay were the stairs, what look out on the deck ? sorry for my english Jeśli ktoś mógłby to poprawnie przetłumaczyć, to bardzo proszę. Ja maturę z angielskiego zdawałem 29 lat temu wielkamucha maybe you ?. ...pleeease Znalazłem trzy zdjęcia tego fragmentu. Trochę powyciągałem szczegółów z cieni i wydaje mi się, że były tam schody i dwoje drewnianych drzwi. Jeśli tak, to schody musiały wychodzić na górę przez dziurę w pokładzie; i pomimo kilku zdjęć tamtego pokładu, nie mam żadnego, który to pokazuje. Jak nic nie znajdę, będę musiał improwizować z relingiem wokół nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 1 Marca 2011 Share Napisano 1 Marca 2011 can you have pictures of deck about funnel from stern ? If in the bay were the stairs, what look out on the deck ? Jeśli ktoś mógłby to poprawnie przetłumaczyć, to bardzo proszę. Ja maturę z angielskiego zdawałem 29 lat temu wielkamucha maybe you ?. ...pleeease Wielkamucha maturę z angola zdawała 14 lat temu, więc też bardzo dawno . Może tak:Do you have any pictures of the deck around the funnel (sights from the stern)? If in the bay there were the stairs, how the deck was looking? My english probably is much even worst than his I pewno zupełnie przekręciłem sens bzzz-bzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi