ariel007 Napisano 16 Grudnia 2010 Share Napisano 16 Grudnia 2010 Witam Oto mój kolejny model (4 w karierze) wydłubany w kąciku . Model z pudła + blaszki + trochę milliputa na wlotach. Malowany humbrolami pędzlem. Wash to tempery + brudzenie lekko akrylowe (chyba znów trochę przesadziłem). PS. Za przednie kółko nie bijcie za mocno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 16 Grudnia 2010 Share Napisano 16 Grudnia 2010 Stary nic nie przesadziłeś właśnie szczęki szukam na podłodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 16 Grudnia 2010 Share Napisano 16 Grudnia 2010 W końcu jakiś modelik w mojej tematyce. Idealnie dobrane brudzonko, trochę morki Ci sie ostało na spodniej cześci skrzydeł, no i popraw to kółko please. Piękny model. Gratuluję Pozdrawiam. Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 16 Grudnia 2010 Share Napisano 16 Grudnia 2010 Piękny Intruz. Naprawdę ciężko się doczepić do czegokolwiek (poza kółkiem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Epheli Napisano 16 Grudnia 2010 Share Napisano 16 Grudnia 2010 Szacunek brakuje mi zdjęć detali, żeby się lepiej rozsmakować w tym projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 16 Grudnia 2010 Share Napisano 16 Grudnia 2010 Coś ślicznego. Taki model postawiłbym w gablocie ze szkłem, jako podstawką. Chciałbym mieć takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 17 Grudnia 2010 Share Napisano 17 Grudnia 2010 Wspaniały, mały Intruderek. Kleiłem go parę ładnych lat temu, ale nawet nie umywał się do tego co nam tutaj zaprezentowałeś.Za pędzlowanie Humbrolami masz wielkiego plusa, gdyż powierzchnia jest gładka i nie znać na niej smug.Bardzo ładnie leżą kalkomanie, a brudzenie nie jest przesadzone. Odwaliłeś kawał naprawdę dobrej roboty! Przyłączam się również do opinii kolegi P_bladek, gdyż bardzo miło jest zobaczyć tak rzadko prezentowaną "rurkę" Gratuluję i pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 17 Grudnia 2010 Share Napisano 17 Grudnia 2010 Mały fajny zgrabny I do tego w barwach korpusu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ariel007 Napisano 17 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2010 Dziękuję bardzo za miłe słowa i obiecuję dalszy rozwój. Co do barw korpusu - mam w zapasie F-8E i nawet go dziś już ponownie oglądałem boję się jednak o te wielkie białe powierzchnie, czym to malować? Humbrol to nie jest najlepsze wyjście (szczególnie pędzlem). Myślałem o jakimś podkładzie w spraju (białym) a potem ew. akryl, ale jakiej firmy najlepszy byłby pod pędzel? Co do "morki" to jeszcze nie zawsze wychodzi mi psikanie lakierem Gunze Top Coat Semi i czasem tak jest w zakamarkach (psikane było już po podwieszeniu pylonów i uzbrojenia). Końcówki skrzydeł (te złożone) za każdym razem (chyba ze 3 razy) wychodziły idealnie - no ale to płaskie powierzchnie. Obiecuję podszlifuję. Kółko - poprawię - zobaczyłem to dopiero podczas obrabiania zdjęć Detali brak bo obiektywu makro brak. Zawalczę z nakładką raynoxa ale muszę też dorobić coś do lampy żeby świeciło tuż przed obiektywem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 17 Grudnia 2010 Share Napisano 17 Grudnia 2010 Twoja robota to dowód na to że 72-ki mogą wyglądać efektownie. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Grudnia 2010 Share Napisano 17 Grudnia 2010 Przepiękne cudo. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 17 Grudnia 2010 Share Napisano 17 Grudnia 2010 Ariel dajesz z F-8 Każda maszyna USMC to miód na moje oczy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 17 Grudnia 2010 Share Napisano 17 Grudnia 2010 boję się jednak o te wielkie białe powierzchnie, czym to malować? Humbrol to nie jest najlepsze wyjście (szczególnie pędzlem). Myślałem o jakimś podkładzie w spraju (białym) Jak dobrze położysz biały surfacer w sprayu nie powinno być potrzeby pokrywania tego jeszcze białym, sprawdzone osobiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ariel007 Napisano 18 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2010 boję się jednak o te wielkie białe powierzchnie, czym to malować? Humbrol to nie jest najlepsze wyjście (szczególnie pędzlem). Myślałem o jakimś podkładzie w spraju (białym) Jak dobrze położysz biały surfacer w sprayu nie powinno być potrzeby pokrywania tego jeszcze białym, sprawdzone osobiście Dzięki za radę! Jadę na zakupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samurai7 Napisano 18 Grudnia 2010 Share Napisano 18 Grudnia 2010 Piękny Intruder. Chylę czoła ze względu na piękne malowanie pędzlem! ( w jakich proporciach uzywales Humbroli i czym je rozcienczales?)piekna faktura zdradz mi proszę jak uzyskales tak piekny efekt malowania pedzlem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 18 Grudnia 2010 Share Napisano 18 Grudnia 2010 Przypuszczam że całość to mat z pędzla, który sie bardzo ładnie rozkłada przy pedzelkowaniu i na to werniks błyszczący w sprayu, ot cała tajemnica, niech mnie Autor poprawi jesli sie myle. Pozdrawiam. Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ariel007 Napisano 18 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2010 ( w jakich proporciach uzywales Humbroli i czym je rozcienczales?)piekna faktura zdradz mi proszę jak uzyskales tak piekny efekt malowania pedzlem? Malowałem powierzchnie płaskie głównie 3 pędzelkami RENESANS (0, 2, 6) + retuszerskie 0, 00, 000 a przygotowanie farby to np. przy szarej 4 krople farby na 1 kroplę Wamodu, potem szlifowanie 1500 i 2000 a potem kolejna warstwa - w sumie podstawowe kolory to 3 warstwy. na koniec pasta Tamiyi (Fine) i lakier. Przypuszczam że całość to mat z pędzla, który sie bardzo ładnie rozkłada przy pedzelkowaniu i na to werniks błyszczący w sprayu, ot cała tajemnica, niech mnie Autor poprawi jesli sie myle. Pozdrawiam. Przemek. szare to satin (3 warstwy, każda przeszlifowana) - na to gloss pactry, kalki, gloss i na koniec satin Gunze z puszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek_G Napisano 18 Grudnia 2010 Share Napisano 18 Grudnia 2010 Więcej fotek proszę. Przyciąga wzrok. Cieszy wysoki poziom wykonania ale malowanie to dopiero sztuka. Brawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turecki Napisano 18 Grudnia 2010 Share Napisano 18 Grudnia 2010 Piękny Intruz...i również uległem złudzeniu że to nie 1/72 a minimum 1/48...brawo ładny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damiano82 Napisano 18 Grudnia 2010 Share Napisano 18 Grudnia 2010 Witaj, Bardzo efektowny model. Zorientowałem się że malowany pędzlem dopiero po przeczytaniu teści posta. Jak na 4 model to naprawdę świetnie wygląda. Pozdrawiam Damian Biwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 18 Grudnia 2010 Share Napisano 18 Grudnia 2010 ...z pędzla no no, wysoka kultura. Gratuluję modelu i zazdroszczę warsztatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 20 Grudnia 2010 Super Moderator Share Napisano 20 Grudnia 2010 Niesamowity I w dodatku przepiękna powierzchnia malowana pędzlami - nie jeden miałby problem z uzyskaniem takiego efektu malując aero. Gratuluję - piękna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ariel007 Napisano 20 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2010 Na specjalne życzenie, nowa sesja zdjęciowa - użyłem nakładki raynoxa - jest trochę zbliżeń. Od razu widać babole, ale kółeczko już wyprostowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 20 Grudnia 2010 Share Napisano 20 Grudnia 2010 Teraz pewnie by została wybrana inna fotka na "Fotkę admina". Dalej to malowanie pędzlem mnie zachwyca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 20 Grudnia 2010 Share Napisano 20 Grudnia 2010 Ziom ja drugiej szczęki nie posiadam a tej długo już szukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi