p_bladek Napisano 24 Grudnia 2010 Share Napisano 24 Grudnia 2010 Witam. Jeden z zestawów hasegawy postanowiłem zrobić relaksacyjnie, oczywisci w większym stopniu stosując rady "wujka" Marcina. Jak wpadnie od czasu do czasu i przetrzepie temat będzie konstruktywniej . Model bedzie prosto z pudła. Kokpit gotowy jutro zdjęcia. Korzystając z okazji chciałbym Wam życzyć Zdrowych i pogodnych Świąt Bożego Narodzenia. Fury modeli i sprzętu modelarskiego pod Choinką. Spełnienia marzeń. Sukcesów zawodowych/szkolnych i dużo, dużo rodzinnego ciepła. Pozdrawiam. Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 24 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2010 Obiecane foty. Pozdrawiam. Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 26 Grudnia 2010 Share Napisano 26 Grudnia 2010 Kokpit b.fajnie zrobiony jednak nie widzi mi się to piaskowe pokrycie tylnej tablicy przyrządów. Jakieś to...za gładkie i za błyszczące. Niby szczegół a wali po oczach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 26 Grudnia 2010 Share Napisano 26 Grudnia 2010 Znowu będziesz mnie wpędzał w kompleksy Będę bacznie obserwować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 28 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2010 Witam po świętach Kokpit b.fajnie zrobiony jednak nie widzi mi się to piaskowe pokrycie tylnej tablicy przyrządów. Jakieś to...za gładkie i za błyszczące. Niby szczegół a wali po oczach To będzie jeszcze poprawiane pod koniec, ale dzieki. Znowu będziesz mnie wpędzał w kompleksy Nie przesadzajmy. Raczej motywacja do projektu grupowego Prace cały czas trwały, ominąłem nudny etap zaprezentowany w poprzednim warsztacie, poza tym nie widziałem sensu pokazywania tego samego. Różnice sa następujace. Będą ruchome skrzydła (niestety pozostaną troszeczke większe szczeliny przy miejscu obrotu, zmniejszyłem je maksymalnie na tyle aby mi tylko skrzydła weszły.W zamian za to dostane możliwosć składania i rozkładania skrzydeł. Dodatkowo zrobiłem ruchome klapy dwie pozycje start/lądowanie i hangarowanie . Subelementy przed sklejeniem. I całość w dwóch pozycjach pracy Pozdrawiam. Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 28 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2010 Model dostał surfacer. Eksperymentalnie pomalowane skrzydło. Jak to wygląda jesli chodzi o cieniowanie ? Help Jak to wyglada ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 28 Grudnia 2010 Share Napisano 28 Grudnia 2010 Na fioletowawe cętki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 28 Grudnia 2010 Share Napisano 28 Grudnia 2010 Niespecjalnie wyszło to skrzydło,może to efekt zdjęcia ale rzeczywiście wygląda to na fioletowawe cętki. Proponuję zapoznać się z tym artykułem: http://www.arcair.com/tnt1/101-200/tnt119_weathering_Gok/tnt119.htm Krok po kroku malowanie maszyn US NAVY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 28 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2010 Nie sa fioletowe ehh Po dwóch godzinach eksperymentów, 5 odcieniach Pactry a43 uzyskałem taki efekt. CHciałbym sie posiłkowac Kolegą Marcinem jeżeli zagląda. Jak to wygląda, myslę że zbliżyłem sie w miare do realiów malowania (bez brudzenia) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 29 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2010 Witam. Mały progres i przerwa ehh... niestety do pracy trzeba... Pozdrawiam. Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 29 Grudnia 2010 Share Napisano 29 Grudnia 2010 Kolejny Jolly Roger? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 29 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2010 Nom Uwielbiam to malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 29 Grudnia 2010 Share Napisano 29 Grudnia 2010 Czekam na ostateczne malowanie, czy te cieniowanie nie zaniknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 30 Grudnia 2010 Share Napisano 30 Grudnia 2010 Ty to chyba chcesz pobić rekord Guinessa w ilości sklejonych Tomcatów w jednym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 31 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2010 Ty to chyba chcesz pobić rekord Guinessa w ilości sklejonych Tomcatów w jednym roku Raczej nie zdąże ale czemu nie Czekam na ostateczne malowanie, czy te cieniowanie nie zaniknie. Powinno ściemnieć równomiernie. Zastanawiam sie też nad washem, czy robić ? Pobawiłem się trochę "Tensocrom"-ami firmy lifecolor i tak mi wyszły dysze , oraz porobiłem pare drobnych podmalówek. Życzę Wszystkim Szczęśliwego Nowego Roku. Pozdrawiam. Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 3 Stycznia 2011 Share Napisano 3 Stycznia 2011 Zastanawiam sie też nad washem, czy robić ? Szczerze mówiąc to sądzę że możnaby zrobić ale nie czarnym. Coś powiedzmy Humbrol 127 lub Humbrol 128, nic ciemniejszego bo wyjdzie kreskówkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 3 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2011 No i poszło, i tak jak dlamnie te humbrole ciutke za ciemne pocieniujemy najwyżej delikatnie po kalkomaniach. Kalki wjadą dzisiaj Pozdrawiam. Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 3 Stycznia 2011 Share Napisano 3 Stycznia 2011 TO JEST JASNOSZARY HUMBROL 127? W życiu bym się nie spodziewał takiego efektu...Przepraszam Myślałem że będzie sporo jaśniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 3 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2011 Jest dobrze, mi sie podoba, nie jest przerysowany tak jak mówiłeś, plus do tego nabłyszczenie poteguje efekt, spokojnie. Jasnoszary to wyglada tylko na dyszach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 4 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2011 Na lewą stronę i górę wjechały kalkomanie Pozdrawiam. Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcatsky Napisano 4 Stycznia 2011 Share Napisano 4 Stycznia 2011 Jak tak dalej pójdzie będę musiał zmienić nick-a z 'WUjka' na 'Dziadka' Przemciu wprowadzasz mnie w kompleksy. Kilka kwestii wyjaśnionych także nie czepiam się zdjęć. Czekam na finał - relaksacyjnie jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 4 Stycznia 2011 Share Napisano 4 Stycznia 2011 A ja powiem, że Arturze Ty powinieneś się wziąć za robotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 4 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2011 Nom i zapodać trzecią córę Bierz sie do roboty bierz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 4 Stycznia 2011 Share Napisano 4 Stycznia 2011 Przemek nie przeginaj, chłop wtedy nie będzie miał czasu nawet na forum wejść (poza tym zamiast kolejnej córy przydał by się jak już jakiś chłop ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 4 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2011 Taki żarcik . Wjechały Kaleczki Pozdrawiam. Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi