Majek Napisano 28 Marca 2007 Share Napisano 28 Marca 2007 A teraz moja prywatna irytacjaRyjku, weź Ty żeś się chłopie i sprawdzaj swoje teksty przed wysłaniem. Pisałem już o tym na priva, ale poprawy nie widzę. Usuwaj takie posty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 28 Marca 2007 Share Napisano 28 Marca 2007 A teraz moja prywatna irytacjaRyjku, weź Ty żeś się chłopie i sprawdzaj swoje teksty przed wysłaniem. Pisałem już o tym na priva, ale poprawy nie widzę. Usuwaj takie posty... Powiedzmy, że potraktuje to jako ostatnie ostrzeżenie Pozdrawiam sokol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norbi Napisano 29 Marca 2007 Share Napisano 29 Marca 2007 Witam! Ja też kolekcjonuję "gotowce" w skalach 1/144, 1/72 /czołgi i samoloty/ i w skali 1/700 /okręty/. Powód jest prosty: TOTALNY BRAK CZASU NA SKLEJANIE. Posiadanie kolekcji takich modeli sprawia mi frajdę i z tego nie zrezygnuję. Co do jakości to faktycznie bywa różna ale jest i druga strona medalu: nie wszyscy mogą osiągnąć nawet taki poziom wykonania jak te gotowce. Kupiłem kilka modeli z allegro i w większości reprezentują one poziom szkolny więc tu zalecam ostrożność. Można zamówić wykonanie modelu u "profesjonalisty" ale tu koszty są znaczne. Myślę, że modelarstwo i kolekcjonerstwo mają sprawiać przyjemność i to jest podstawowe kryterium oceny. Panowie! To ma być zabawa! Pozdrawiam wszystkich serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 29 Marca 2007 Share Napisano 29 Marca 2007 Norbi pokaz te okrety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norbi Napisano 29 Marca 2007 Share Napisano 29 Marca 2007 jest mały kłopot ponieważ w większości są popakowane w pudła. jest to wynik moich zawirowań życiowych ;-(. Są to modele Takary różnych serii tematycznych. Dla miłośników skali 1/144 i 1/700 polecam stronę STAR-JETA http://starjetmodels.jog.buttobi.net/index.html Jest tam prawie wszystko co się ukazało, łącznie ze specjalami. Jak mi sie uda coś sfotografować ze swojej kolekcji to wstawię ale nie obiecuję. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Marca 2007 Share Napisano 29 Marca 2007 Kolekcjonerstwo zaszczepił mi mój tata , i to prawda że jak ktoś ma jakieś swoje hobby to człowiek jest wtedy bardziej radosny i zadowolony z życia( widzę to po tacie) . Chodziło mi o to ze każdy kolekcjioner ma swoją skalę wartośći kolekcji. I tak jak w modelarstwie sie człek stara zrobić coś lepiej ,tak w kolekcjionerstwie trzeba stawiać sobie coraz większą poprzeczkę . Wtedy sie człowiek rozwija (kolekcjia również ) Dlatego dla mnie zbieranie ilośćiowe jest porażką . Człowiek zaspokaja tylko swoją chęć posiadania jak najwięcej. Ja natomiast preferuję jakość nad ilość. Mieć choćby jeden model ale za to taki że mucha nie siada. A przy okazi mozna być rozwojowym i mieć kiedyś dwa . Tak samo z monetami ,znaczkami ,kapslami. Pozdr ryjek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 29 Marca 2007 Share Napisano 29 Marca 2007 http://starjetmodels.jog.buttobi.net/index.html Jest tam prawie wszystko co się ukazało, łącznie ze specjalami. - dzieki norbi - faktycznie fajna stronka Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norbi Napisano 29 Marca 2007 Share Napisano 29 Marca 2007 http://starjetmodels.jog.buttobi.net/index.html Jest tam prawie wszystko co się ukazało, łącznie ze specjalami. - dzieki norbi - faktycznie fajna stronka Pozdr. Pawel Fajnie, że się Ci podoba! Star-jet ma prawie wszystko co się ukazało i można sobie skatalogować kolekcję. W rzeczywistości modele wygladają lepiej niż na fotkach. Pewnie to kwestja dobrego oświetlenia, które podkreśla wszystkie braki. W Polsce niestety nie ma dystrybutora Takary, F-toysa, Cafereo itd. Pozostaje prywatny import a to podnosi niepotrzebnie cenę. Niewatpliwie rynek na modele tego rodzaju jest i myślę, że z czasem ktoś zacznie je sprowadzać. Tym bardziej, że ceny maluszków są dostepne dla większości zainteresowanych a tematy bardzo ciekawe. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 29 Marca 2007 Share Napisano 29 Marca 2007 Daj znać, jakbyś coś zamawiał. Głównie interesuje mnie marynistyka, radziecka, ale nie tylko. O.K.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 29 Marca 2007 Share Napisano 29 Marca 2007 Osobiście jestem za kolekcjonerstwem . Gotowce nie są takie złe, wyglądają lepiej od moich samodzielnie zrobionych modeli :( ale ja lubie robić modele i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norbi Napisano 30 Marca 2007 Share Napisano 30 Marca 2007 Daj znać, jakbyś coś zamawiał. Głównie interesuje mnie marynistyka, radziecka, ale nie tylko. O.K.? Witam! W Polsce gotowce możesz kupić w transcommie. Okręty są tu: http://transcomm.pl/pl-kat250-EasyModel.html Czasami na allegro coś bywało ale teraz coś cisza :-(. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samik Napisano 30 Marca 2007 Autor Share Napisano 30 Marca 2007 Transcomm polecam z czystym sumieniem. Właśnie czekam na paczuszkę od nich. Kupowałem tam kilka razy zarówno za pobraniem jak i z przedpłatą i wszystko w najlepszym porządku. Co do strony http://starjetmodels.jog.buttobi.net/index.html to bardzo się przyda. Mogę przynajmniej poprzeglądać inne modele w lepszej jakości zanim je zamówię. A przynajmniej zauważyłem z fotek, że takara jest o wiele gorsza od Cando. A do tego Cando jest bardziej dostępne w Polsce, modele są w gablotkach i jeszcze do tego taniej. Pozdrawiam Samik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 16 Kwietnia 2007 Share Napisano 16 Kwietnia 2007 Głównie interesuje mnie marynistyka, radziecka, ale nie tylko. O.K.? Easy Model czyt. Trumpek zrobil mily prezent Pojawily sie trzy nowosci: Amerykany ladnie wygladaja - jak dotra zrobie "in-box'a". Takara ma w ofercie troche amerykanow, ale ich jeszcze nie zdobylem Mam juz dwie Akuly z TAKARY i sa niebo lepsze niz ta z Easy Model, wiec sie jeszcze zastanawiam czy ja tez kupic. Generalnie Takara robi ladniejsze okrety - ale tematy Trumpek ma ciekawe np. Kilo. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 21 Kwietnia 2007 Share Napisano 21 Kwietnia 2007 Witam.Gotowce też są ładne.Prawda jest też taka,że nie każdy też ma czas i siedzieć ileś tam godzin nad modelem.Ale niestety to są tylko gotowce i nic tego nie zmieni.Dlatego ja jestem za klejeniem modeli w czystej postaci.Żaden model gotowy nie dorówna modelowi wykonemu przez modelarza.Miałem sie możliwość przkonać ostanio będąc na zawodach na Węgrzech.Co jeden model to piękniej wykonany.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samik Napisano 25 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2007 Oglądałem te "podwodniaki" w sklepie i sam zastanawiam się nad ich zakupem, a zbieram tylko pancerkę. Dobrze, że nie ma zbyt dużego wyboru, bo gdybym jeszcze zaczął z samolotami to dopiero byłby problem (z żoną oczywiście). Pozdrawiam Samik P.S. A moja kolekcja się wciąż powiększa i efekt tego można oglądać na mojej stronie. Kolejne zdjęcia wkrótce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samik Napisano 6 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2007 Dla zainteresowanych gotowcami mam informację, że już niedługo powinien pojawić się model SdKfz 251/7 Ausf D Pionierpanzerwagen w malowaniu 19th Panzer Division Warszawa 1944 (można już kupić na ebay). Numer modelu to 60313. Oprócz tego z numerem 60292 pojawił się Sherman M4A1(76)W 2nd Armored Regiment, Polish 1st Armored Division Holandia 1944. Pozdrawiam Samik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 1 Lipca 2007 Share Napisano 1 Lipca 2007 A czy ktoś robi T-34/85 w skali 1/144. Bardziej mi chodzi o modele do sklejania niż gotowce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samik Napisano 1 Lipca 2007 Autor Share Napisano 1 Lipca 2007 A czy ktoś robi T-34/85 w skali 1/144. Bardziej mi chodzi o modele do sklejania niż gotowce Do sklejania raczej nie będzie, bo pancerkę do sklejania w skali 1:144 robi chyba tylko Dragon w serii "Panzer Korps". Jednak T-34 z "Panzer Korps" nie uświadczysz ponieważ nie ma ich również w gotowcach. A Dragon wypuszcza te same modele jako gotowe i do sklejenia. T-34/76 w skali 1:144 dostępne jest chyba tylko jako gotowiec z Takra Toys. Zapewne T-34/85 też mają ale w sklepach czy na allegro jeszcze nie widziałem. Tutaj T-34/76 z Takary dostępne akurat na allegro. http://www.allegro.pl/item210389453_t_34_76_model_1942_128_1_144_takara_kayiodo.html http://www.allegro.pl/item210388412_t_34_76_model_1942_129_1_144_takara_kayiodo.html T-34/85 jest z Takary. 3 modele są tylko w Serii World Tank Museum Series 1. http://starjetmodels.jog.buttobi.net/DATA/Takara-WTM01-EN.html Pozdrawiam Samik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 2 Lipca 2007 Share Napisano 2 Lipca 2007 Szkoda, bo gotowce mnie nie interesują. Postanwiłem mieć T-34/85 we wszystkich skalach i to jeszcze maja byc w polskim malowaniu. Ale tylko sklejane. Mam juz w 1/72, 1/48(bajka z wnętrzem), 1/35 i odkładam pieniażki (ca. 450 złotych)na Trampka w 1/16. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 20 Listopada 2007 Share Napisano 20 Listopada 2007 a jak Wam sie podoba nowy gotowiec Takara-Tomy w 1:72 ? W zestawie (wlasciwie - zestawach bo ma byc pare pudelek) jest rowniez pilot i pies goniacy gaske... http://www.hlj.com/product/TKT78302 Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 21 Listopada 2007 Share Napisano 21 Listopada 2007 a czy fani gotowców widzieli, że Dragon wypuszcza w 1/35 Tigera I i Elefanta? Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 21 Listopada 2007 Share Napisano 21 Listopada 2007 widzieli, widzieli - ale to Zero jest super fajowe Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norbi Napisano 21 Listopada 2007 Share Napisano 21 Listopada 2007 Witam ponownie! Niestety (dla mojego portfela) skusiłem się na czołgi w skali 1/35. Są całkiem fajne. Ostatnio w zapowiedziach jest wysyp w tej skali ale zalecam ostrożność. Np. Tygrys I z 505 batalionu....fajny ale czy nie powinien być "zapastowany"? Również w skali 1/144 jest sporo nowości (polecam stronkę sklepu www.hlj.com ), wiec gwiazdka zapowiada się ciekawie.... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samik Napisano 1 Maja 2008 Autor Share Napisano 1 Maja 2008 Witam ponownie Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś posiada model Sturmtiger 1/144 z Metal Troops. Chodzi o model 6012 lub 6011. Jest to model z pokazanym wnętrzem. Kupiłem ostatnio taki model i w środku jest wanna, wieża, klapka nad silnik oraz woreczek z dodatkowymi elementami. I właśnie mam pytanie o te elementy. W wannie są 4 otworki na przymocowanie szkieletów półek do pocisków a w woreczku znajdują się tylko 3 takie szkielety. Czy ktoś posiada taki zestaw? Chciałbym się dowiedzieć ile tych półeczek znajduje się w nowym modelu. Ja kupiłem od kogoś i mogłem dostać wybrakowany model. Niestety w necie nie ma żadnych informacji o tych dodatkowych elementach. Szukałem zdjęć ale wszędzie pojawiają się te same zdjęcia. Pozdrawiam Samik P.S. Już przekroczyłem 300 modeli die-cast w swojej kolekcji. Sama pancerka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 1 Maja 2008 Share Napisano 1 Maja 2008 http://www.revell.de/manual/03080.PDF tam masz wnętrze powinno pomóc pozatym zobacz sobie zestaw sturmtiger afv club interior Dlamnie modele diecast to strata kasy lepiej samemu zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi