adamkijak Napisano 27 Grudnia 2010 Share Napisano 27 Grudnia 2010 Witam wszystkich. Model nie doczekal konca, jako sam w sobie i na samym koncu stanal jako czesc zestawu na systemie transportowym Flatrack i pojezdzie do transportu tych systemow Hemtt. Na ten moment prezentuje pare fotek jeszcze na "pace", ale jak tylko wroce z wakacji to dodam nowe foty juz tylko samego mlotka. Wsumie blaszki do tego zestawu daja naprawde duzo i dla cierpliwych to fajna sprawa, ale dla mnie to byl horror. Model dostal tez nowe kola z Real model, o ich merytorycznej poprawnosci nie moge sie wypowiedziec, ale dodaja bardzo duzo do ogolnego wygladu w szczegolnosci w porownaniu z zestawowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 3 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2011 No i witam po swietach i jak obiecalem to wstawiam pare nowych fotek dla ewentualnie zainteresowanych. W sumie jak sobie tak patrze to zaluje zenad nim bardziej nie przysiedzialem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 3 Stycznia 2011 Share Napisano 3 Stycznia 2011 Nowe zdjęcia sporo dały - dużo lepiej model na nich wygląda Faktycznie, patrząc na inne Twoje prace, mogłeś więcej z tego modelu wycisnąć, ale i tak powstał porządny model - bardzo mi się podoba. Nawet taki częściowo przykryty plandeką ma w sobie dużo uroku. Ładnie wyszło malowanie. Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 6 Stycznia 2011 Share Napisano 6 Stycznia 2011 Zgadzam się z Kubą. Zrobiłeś lepsze modele. Szkoda,że zakryłeś model tą szmatą. Odkryj go, abyśmy mogli obejrzeć całego. Nie twierdzę, że model jest zły. Bo ja jeszcze takiego poziomu nie osiągnąłem. Malowanie jest świetne, widać kupe roboty, jaką włożyłeś w model. Po prostu czegos w nim brakuje. Tak czy inaczej gratuluję, ogólne wrażenie naprawdę pozytywne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 6 Stycznia 2011 Share Napisano 6 Stycznia 2011 A mógłbyś zdradzić receptę na plandekę? Bardzo mi się ona podoba, no i może sam bym coś kiedyś przykrył. Sam model fajny, fajnie wygląda, ale brak mu życia, bynajmniej mi malowanie uczyniło go jakiegoś takiego monotonnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 6 Stycznia 2011 Share Napisano 6 Stycznia 2011 (edytowane) Szkoda,że zakryłeś model tą szmatą. Kolego, żeby zrobić taką "szmatę" (a właściwie jest to plandeka) potrzeba niejednokrotnie więcej umiejętności niż do zrobienia po prostu zwykłego modelu. Edytowane 6 Stycznia 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 6 Stycznia 2011 Share Napisano 6 Stycznia 2011 Model wyszedł bardzo fajnie, a ta plandeka faktycznie dodaje uroku. Również podpisuję się pod prośbą na przepis. Co do "braku życia" to może i racja. Trochę brakuje suchego pędzla, no i przejścia między kolorami są zbyt rozmyte. Oryginalnie są prawie ostre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 6 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2011 Halo, halo witam i juz odpowiadam. Jezeli chodzi o "malo zycia" to troszke nie za bardzo wiem co by tu powiedziec, model pomalowany jak kazdy moj inny, ta sama technika itd. Z zasady nie stosuje suchego pedzla, bo nie umiem i nie lubie. Przykryty "szmata" poniewaz mial sluzyc i sluzy jako ladunek do Hemtta, ktore jest pomalowany w takie samo kamo i zeby nie bylo monotonnie i jednokolorowo to potrzebowalem jakiegos gadzetu w innym kolorze zeby zlamac ta monotonie. Wiecie chlopaki sa gusta i gusciki, mi sie tak podoba, a innym nie. Niemniej dziekuje za uwagi i opinie (wszystkie zawsze biore pod uwage), absolutnie zgodze sie ze nie jest to moj najlepszy kawalek plastiku, dopiero teraz po jakims czasie widze ze moglem duzo lepiej wykonac ten model. Jezeli chodzi i plandeke to przepis jest taki: Skladnik glowny to papier do pieczenia ( tutaj gdzie jestem to sie zwie Greasproof paper i zwinalem kolezance malzonce podczas "murzynkowania). Zeby sie ladnie trzymal rozrobilem sobie troche masy akrylowej ( cos ala valejo water efects tylko innej firmy) z lakierem i woda ( mozna tez sobie zrobic to z wikolu), nanioslem miksture na jedna powierzchnie i ta makra powierzchnia przykleilem do modelu. Trzyma sie ladnie od razu na plaskich powierzchniach i potem sobie tylko uformowac pedzlem na bokach/faldach itp. Jak wyschnie to jest ladnie sztywne i mozna malowac. Malowana juz na modelu, najpierw olive drab, potem khaki i rozjasnienia khaki drabem ( kolejnosc moglem pomylic, ale zasada od najciemniejszego do najjasniejszego z jednej gamy kolorystycznej sprawuje sie znakomice), odrobina washa tu i tam i gotowe. Dziekuje jeszcze raz za opinie i obiecuje ze jak bedzie okazja do zrobienia innego Humvee to sie przyloze. p.s. taki inny zestaw co mi chodzi po glowie to drogi jest wiec raczej w glowie pozostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 6 Stycznia 2011 Share Napisano 6 Stycznia 2011 p.s. taki inny zestaw co mi chodzi po glowie to drogi jest wiec raczej w glowie pozostanie. E tam - przecież możesz się pochwalić, co wymyśliłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 6 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2011 p.s. taki inny zestaw co mi chodzi po glowie to drogi jest wiec raczej w glowie pozostanie. E tam - przecież możesz się pochwalić, co wymyśliłeś Nic takiego wielkiego, o ile dobrze pamietam (a z tym ostatnio coraz gorzej) gdzies w jednym z twoich zestawien widzialem Humvee z taka przyczepa na ktorej bylo dzialko gatlinga ( chyba takie samo jak w M113 do obrony p-lot). Taka "przyczepka" w zywicy raczej droga jest, ale zestaw wygladal smakowicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 6 Stycznia 2011 Share Napisano 6 Stycznia 2011 M998 HMMWV Cargo/Troop Carrier z działkiem plot M167 Vulcan, Pustynna Burza: Piękny zestaw, piękne zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 6 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2011 Jest swietny, zgadza sie. Nawet przez chwile myslalem nad zrobieniem tej przyczepy od podstaw i uzyc to dzialko z zestawu Od M113 Italki, ale pomysl jakos padl. Jak wygram w totka to sobie takie cudo skleje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 6 Stycznia 2011 Share Napisano 6 Stycznia 2011 Jak wygram w totka to sobie takie cudo skleje. No to życzę wygranej, bo chętnie bym to zobaczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Modelarzyk114 Napisano 11 Stycznia 2011 Share Napisano 11 Stycznia 2011 Bardzo ładnie zrobiony modelik wszystko dopieszczone jednak ja bym zrobil figuranta ktory dopiero przypina ta plandeke zeby bylo wiecej modelu odkryte ale i tak bardzo mi sie podoba ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Modelarzyk114 Napisano 11 Stycznia 2011 Share Napisano 11 Stycznia 2011 Dodaj z pare fotek jak stoi na tej ciezarowce tak aby byla cala widoczna. Jesli mozesz bo widze ze tez ladnie zrobiona daj nacieszyc oko ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 11 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2011 Dodaj z pare fotek jak stoi na tej ciezarowce tak aby byla cala widoczna. Jesli mozesz bo widze ze tez ladnie zrobiona daj nacieszyc oko ;) Ciesz oko ile wlezie viewtopic.php?t=24471 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Modelarzyk114 Napisano 18 Stycznia 2011 Share Napisano 18 Stycznia 2011 No ciesze oba! a skoro nic nie ukrywasz ;) to z czego zrobiłes plandeke? Dopiero sie w zasadzie ucze to warto miec rozeznanie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 18 Stycznia 2011 Share Napisano 18 Stycznia 2011 Czyżbyś się także uczył czytać? Adam pisał na poprzedniej stronie jak powstała plandeka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Modelarzyk114 Napisano 19 Stycznia 2011 Share Napisano 19 Stycznia 2011 No wlasnie jestem w trakcie nauki juz nawet wiem jak wyglada litera A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 19 Stycznia 2011 Share Napisano 19 Stycznia 2011 Koleś... używaj polskich znaków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi