crustian Napisano 10 Stycznia 2011 Share Napisano 10 Stycznia 2011 (edytowane) Kolejny model,z którym zamierzam wystartować.Oczywiście i do niego brakuje kilka spraw na,które czekam z Polski Będzie w tym oto malowaniu,ale w jakim stanie go zrobię to pozostaje jeszcze na etapie myślenia nad tym. Edytowane 10 Stycznia 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 10 Stycznia 2011 Share Napisano 10 Stycznia 2011 czy np. dekoracja do filmu? Bodajże w "Hannibalu" Dokładnie http://www.photoanswers.co.uk/ImgGalleryTn/49/323849/201976_479615.jpg Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 10 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2011 A ci powiem,że pojęcia nie mam czy to autentyk,ale w instrukcji jest też to malowanie,że niby z Sturzkampfgeschwader 1 o a takie grafy posiadam: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 10 Stycznia 2011 Share Napisano 10 Stycznia 2011 No i filmowcy zagmatwali . http://www.airplane-pictures.net/image32786.html "This scale model Junkers 87 have played in the movie about young Hannibal Lecter. Photo is acquired on the land Barrandovských studios in 2005. Currently, the successful scale model display in a museum on the Green Line in Rokycany" Więc to zdjęcie na pewno nie przedstawia oryginału. Jednak trzeba by przeszperać net bo przecież to nie może być zbieg okoliczności (chyba, że filmowcy wzorowali się na modelu lub odwrotnie) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 10 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2011 No myślę,że fimowcy wzorowali się bo film stosunkowo jest świeży do modelu,który wyprodukowała Academy(raczej nie wzorowali się na filmie).A na internecie nie tylko i to źródło jest.Obie grafiki z 4 postu od góry nie pochodzą z planu filmowego .Z innej beczki :Piter jak tam dokumenty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzbanek Napisano 10 Stycznia 2011 Share Napisano 10 Stycznia 2011 Życzę powodzenia, zawsze miałem ochotę popełnić Sztukasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 10 Stycznia 2011 Share Napisano 10 Stycznia 2011 Ożesz Ty, też Stukasa się buduje? Ja Ci dam... A tak na serio to będę musiał podgonić trochę z moim bo lipa będzie jak skończysz przede mną pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 10 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2011 Dzięki za dobre słowa.Jachud3, oj z tym to pewnie Ty dasz radę.Bo ja dopiero ruszę pewniakiem około końca stycznia(czekam na brakujące materiały z Polski np.mój kochany skalpel).A dla tych co to chcą faktów historycznych podaję:Samolot z bocznym GS+MH brał udział operacji Bagration 04.07.1944 - 10.07.1944 Dubno 4. Flieger-Division Ju 87G-1, pilotowany w 10.(Pz)/SG 1, Dubno, Ukraina, Czerwiec 1944. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 5 Lutego 2011 Autor Share Napisano 5 Lutego 2011 Czekając na brakujące sprawy z kraju na Wisłą coś tam podłubałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 5 Lutego 2011 Share Napisano 5 Lutego 2011 niezła gmatwanina z tymi blaszkami parta, wzorowałem sie na nich w moim sztukasku, idzie dobrze oby tak dalej ! pozdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 5 Lutego 2011 Share Napisano 5 Lutego 2011 Crustian, nie zapomnij podłubać przy osłonie silnika, gdyż jakoś za krótka jest. Taki feler tego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 6 Lutego 2011 Autor Share Napisano 6 Lutego 2011 Wiem wiem, ale pełen warsztat mam daleko od siebie i tu jest problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szuwar Napisano 6 Lutego 2011 Share Napisano 6 Lutego 2011 proszę o ewentualne wskazówki, co prawda nie mam jeszcze takiego warsztatu jak tu obecni, ale również zacząłem ten model i będę wdzięczny za podpowiedzi i krytykę mam jeszcze prośbę czy kolega crustian mógłby podrzucić mi skan ulotki z maskowanie i kodami farb bo gdzieś zawieruszyłem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 6 Lutego 2011 Autor Share Napisano 6 Lutego 2011 Szuwar podesłałem Ci na maila. Co do podpowiedzi to wstaw warsztat to zobaczysz, że nie jedna osoba ci sypnie pomysłami, podpowiedziami i krytyką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paranoid Napisano 6 Lutego 2011 Share Napisano 6 Lutego 2011 crustian - mam pytanie co do blaszek. Jak widzę, są bardzo czyste. Akurat kleję Kasię z Hasegawy z blaszkami Eduarda. Choćbym dał tylko ociupinkę kleju zawsze zostaje duża "osmalona" powierzchnia od oparów cyjanoakrylu. Jest jakiś na to patent? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 6 Lutego 2011 Autor Share Napisano 6 Lutego 2011 Sekret polega na takim CA z pędzelkiem jaki nabyłem w pobilskim "Eroski": Jeśli nie masz pędzelka to zaiwań żonie, kochance, narzeczonej, która posiada lakier do paznokci, hehehe... To właśnie taki pędzelek ma ten CA w polszy bodaj po 8pln są patexa z takim oprzyrządowaniem. No i taka super czysta ta blaszka nie jest oj nie. Mam nadzieję, że malowanie zakryje niektóre badziewie. A już na marginesie to part dał do tej blachy trochę badziewi niepotrzebnych w ogóle. Tak na ten przykład przeciwwagi i zastrzały, płaskie to to i plastik 100razy lepi wygląda. A nie dał co według mnie jest totalnym błędem celownika do karabinów dla strzelca z tyłu i teraz zachodzę w głowę jak to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szuwar Napisano 6 Lutego 2011 Share Napisano 6 Lutego 2011 crustian dzięki - dostałem Co do warsztatu założyłem, ale do Was chłopaki to brakuje mi lat świetlnych ... jakby co to moje początki , muszę się podciągnąć widze i to bardzo, jakby co zapraszam na mój post i konstruktywna krytyka mile widziana:) ale nie łajajcie mnie od razu tylko na pierwszy model trochę łagodnie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 8 Lutego 2011 Share Napisano 8 Lutego 2011 A nie dał co według mnie jest totalnym błędem celownika do karabinów dla strzelca z tyłu i teraz zachodzę w głowę jak to zrobić. Jest fototrawionka z celownikami niemieckimi, japońskimi, angielskimi i radzieckimi Eduarda w 1/72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 8 Lutego 2011 Autor Share Napisano 8 Lutego 2011 Jarek38 wiem tak samo jak to, że nos za krótki, że potrzebuję igłę lekarską na karabiny bo te z plastikowej masy to wyglądają pół d... za krzaka. Ale ja potrzebuję jeden celownik nie tuzin za 30pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 10 Lutego 2011 Share Napisano 10 Lutego 2011 Ale ja potrzebuję jeden celownik Ok!, ok! spróbuj zaadaptować antenę z jakiegoś Me-x i wkleić w środek wypleciony z przewodu elektrycznego skrzyżowany drucik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 10 Lutego 2011 Autor Share Napisano 10 Lutego 2011 A co mi tam zamówiłem celowniki a kijek z druta zrobię jakiego.teraz czekan na farbkie i maskie z Polski. Mam dostać pakę za jakie 2tygodnie z domku rodzinnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 18 Lutego 2011 Autor Share Napisano 18 Lutego 2011 Ścinanie i szlifowanie wnętrza. Stan prac na dziś. Wiem, wloty powietrza na skrzydłach odwrotnie wklejone już poprawiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 18 Lutego 2011 Share Napisano 18 Lutego 2011 Jak widać paczka doszła Zdjęcia w takiej rozdzielczości, że nie da się niczego ukryć - masz niedomalowany pas i niedokładnie odcięte pasy, przy klamrach. Kołpak śmigła i łopaty wyglądają ok! Żółty na kołpaku pokryty jakimś połyskiem?, a jeżeli tak, to czemu na tym etapie? Pytam z ciekawości, bo może czegoś nowego się dowiem. Pozdro Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 18 Lutego 2011 Autor Share Napisano 18 Lutego 2011 Dobrze ,że to wszystko będzie mało widoczne po zamknięciu bo wstyd dosłownie.Ja od malowania pędzlem odwykłem chyba, poprawki będą jutro ogólnie blacha zalana farbą i mi się nie podoba to absolutnie, muszę sprowadzić swój sprzęt bo zacznę rzucać modelami o ścianę. Ta żółta pactra tak po prostu wyszła, że się świeci jak psu juevos,to taka pierwsza warstewka ale po blaszce boje się malować cokolwiek pędzlem. Ogólnie jestem zdruzgotany. Na forum obok mnie zmieszano z błotem za właśnie to pier....ne malowanie pędzlem. Nic tylko się pochlastać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 4 Marca 2011 Autor Share Napisano 4 Marca 2011 Prace z ostatniego tygodnia. Poprawione wnętrze(ten part to jest do academy ale chyba nie tego . Bebechy się nie mieszczą ). Zamknięty kadłub i w miarę już złożony płatowiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi