GrzechuG Napisano 13 Stycznia 2011 Share Napisano 13 Stycznia 2011 Witam. Popełniłem właśnie kolejną "rurę". Jest to Mig-21bis z Babich Dołów ( wg. instrukcji rok 1994). Model to sławny już twór Academy według którego miał to być MF z miecznikiem. Model prosto z pudła + kalki HDL. Merytorycznie może nie jest idealny. Wykonanie może też nie powala na kolana ale sprawił mi sporo frajdy przy sklejaniu i mi to wystarczy Skala 1/48 A tutaj dwa szybkie: 1/72 i 1/48. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrPilot Napisano 13 Stycznia 2011 Share Napisano 13 Stycznia 2011 Gratuluje kolejnego ołówka w kolekcji. A przede wszystkim dlatego ,że jest w naszych "Polskich Barwach". Bardzo mi się podoba jak na model sklejony prosto z pudła. Jest wykonany naprawdę starannie co się chwali. Choć według mnie jako wielkiego miłośnika tej maszyny tak na szybko razi kilka błędów. Takich jak np. brak przy osłonie przedniego podwozia z lewej strony czujnika PT-5. oraz ,źle spasowany garb z łączeniem przednich połówek kadłuba. Ale za to są plusy takie jak bardzo ładnie dobrany kolor dural-aluminium oraz kolor stożka wlotowego. Jeśli możesz podać numery i firmę farb to będę wdzięczny. Pozdrawiam i życzę kolejnych sukcesów podczas budowy kolejnego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzechuG Napisano 13 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2011 brak przy osłonie przedniego podwozia z lewej strony czujnika PT-5. Dobrze że zwróciłeś uwagę na ten szczegół. Ten element był tylko musiał odpaść podczas ewolucji przy robieniu zdjęć (ach te moje niezdarne łapy ). Jeśli możesz podać numery i firmę farb to będę wdzięczny. Aluminium to emalia Model Master 1781, zielony to emalia Model Master "Flat Green" 1571. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrekM Napisano 13 Stycznia 2011 Share Napisano 13 Stycznia 2011 Piękny ołówek, starannie wykonany. Bardzo ładnie pomalowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz.tur Napisano 14 Stycznia 2011 Share Napisano 14 Stycznia 2011 Dołączam się do uwag i pochwał PiotraPilota! Bardzo ładny ołóweczek! A czemu nie miecznik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 14 Stycznia 2011 Share Napisano 14 Stycznia 2011 Ładny ołówek. Estetycznie zrobiony i przyozdobiony naszymi barwami. Za to wielkie Osobiście brakuje mi na skrzydłach obu modeli odrobinę zieleni ;) oraz ,źle spasowany garb z łączeniem przednich połówek kadłuba. Z tym garbem i ogólnie łączeniem kadłuba to wybaczam GrzechuG bo wiem jak jest. Moim zdaniem spasowanie tych czterech (!) części kadłuba jest pomysłem dość nietrafionym i bardzo trudno zrobić to tak aby nie było widać żadnego śladu. Tak to jest jak Academy chciało mieć uniwersalny model... Mam wrażenie, że ten duży jest nie tylko większy, ale i grubszy. Słuszne wrażenie. MiG w 1/48 nie leży za dobrze w planach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zepot Napisano 15 Stycznia 2011 Share Napisano 15 Stycznia 2011 Wspaniały "miguś" z 34plm-u.Wielki plus za tematyke!!! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 15 Stycznia 2011 Share Napisano 15 Stycznia 2011 Każdy Miguś jest wspaniały. Zawsze z podziwem i sentymentem patrzę na prace Kolegów na Forum, i raczej staram się nie rzucać krytycznych uwag .Ale ...choć trudno dorównać w wyszukiwaniu szczegółów Piotrowi Pilotowi, to po pierwsze; - jak na przednim kole jest dajnik bezwładnościowy [ taki Migowy -ABS] to i powinny być na głównych kołach [ bo na zdj. ich nie widzę ] -to jest przednie koło oryginalne z dajnikiem -masz na swoim modelu Uploaded with ImageShack.us -to jest koło główne -i na modelu chyba tego elementu na kole nie ma -ta siwa puszka z żółtym przewodem Uploaded with ImageShack.us -i na miłość boską -popraw te uszczelnienia oszklenia kabiny [ tak trochę wyrównaj bo wyglądają jak pasy na jezdni malowane przez pijaną eipę Uploaded with ImageShack.us Sorry za te uwagi , ale to takie skrzywienie zawodowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turecki Napisano 15 Stycznia 2011 Share Napisano 15 Stycznia 2011 GrzechuG piekny model i czeka mnie w podobnym zestawieniu jak u kolegi z tym że te same kalki aczkolwiek model z OEZu ...i automatycznie wszystkie uwagi specjalistów od ołówków zanotowane...dziękuje za dodatkowe informacje co trzeba dorobić, poprawić, przerobić...GrzechuG rzeczywiście kolorystyka bardzo dobrana...zanotuje sobie na przyszłość i dodatkowe pytanko do specjalistów...do jakich planów najlepiej model przykładać w ramach nanoszenia korekt...4+ czy coś innego polecacie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 25 Stycznia 2011 Share Napisano 25 Stycznia 2011 Twój model bardzo mi przypomina mojego bisa z fujimi w dokładnie takim samym malowaniu. Też jest taki napompowany. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi