Przemek - MaXus Napisano 15 Stycznia 2011 Share Napisano 15 Stycznia 2011 Jest to mój trzeci model, więc żarty się kończą i wypada powoli czynić jakieś tam postępy ;) Tak więc na początek pierwsze wnętrze w miarę przedstawiające faktyczny stan rzeczy: [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 15 Stycznia 2011 Share Napisano 15 Stycznia 2011 (edytowane) W tej skali, takie drobiazgi, no, no, no i to już w trzecim modelu Mam tą pchłę w wypuście Revell'a sprzed chyba dwudziestu lat i dużo w nim przerabiałem, ale wnętrze zostało praktycznie nietknięte. Życzę powodzenie przy budowie! Sprawdź, czy typ 24 miał klapy ułatwiające wejście do kabiny z dwóch stron, czy może tylko z lewej, nie mam pewności, a pierwsze co, o o tym pomyślałem. Edytowane 15 Stycznia 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 15 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2011 Dzięki. Poszukam o tych klapach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 15 Stycznia 2011 Share Napisano 15 Stycznia 2011 Czesc Przemek - MaXus, wstaw fotki zgodnie z regulaminem forum. Dzieki. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ireneusz Napisano 15 Stycznia 2011 Share Napisano 15 Stycznia 2011 Witam,I-16typ24 miał drzwiczki po obu stronach kabiny http://img651.imageshack.us/img651/5886/i16armadatype28.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 16 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2011 Zdjęcia mam nadzieję już poprawione, ewentualnie wcisnąć F5 dla odświeżenia itp. ireneusz, co prawda sama nazwa podlinkowanego pliku to ...type28 ;), ale w sumie 28 od 24 różniły się z grubsza widocznymi różnicami w km'ach na skrzydłach więc zrobię z obu stron. Zresztą to chyba potwierdzenie: http://www.cybermodeler.com/aircraft/i-16/i-16_walk.shtml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 18 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2011 Niestety w ogólnym na-biurkowym bałaganie zagubiło się tylne kółko. Pożyczenie od znajomego drugiego i nieudana szybka próba zrobienia żywicznego odlewu pchnęły mnie do manufaktury. Efekt jak na znikome rozmiary oraz mało eksponowane umieszczenie dla mnie wystarczający. Przypomniałem sobie o nieśmiertelnym groszu, więc ... : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 20 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2011 Stan na dziś: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 21 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 21 Stycznia 2011 Share Napisano 21 Stycznia 2011 Sympatycznie to wygląda. Łoze silnika robiłeś sam, czy było w modelu? Odkrywasz silnik, czy będzie zamknięty? Mam sugestię, skoro tak fajnie bawisz się modelem, to może byś dorobił rury wydechu i dopasował tak boczne osłony, by można było je zdejmować i eksponować tę pracę, którą już włożyłeś i pewnie jeszcze włożysz w komorę silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 21 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2011 Wszystko, co widać na ostatnim zdjęciu to elementy zestawowe, na marginesie to jak na taki modelik, to imho ICM bardzo ładnie to zdetalował. Co do odkrywania, to przyznam, że pierwotnie miało być wszystko zaklejone na stałe, ale faktycznie teraz szkoda wszystko to zakryć i spróbuję jakoś dopasować osłony do możliwości zdejmowania. Sam silnik jeszcze czekają niewielkie doróbki acz czasochłonne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek172 Napisano 21 Stycznia 2011 Share Napisano 21 Stycznia 2011 Maleństwo prezentuje się naprawdę ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 21 Stycznia 2011 Share Napisano 21 Stycznia 2011 Podrzucę zdjęcia mojego iszaka, myślę że się nie pogniewasz, nie patrz na wykonanie - model z bodaj '90 roku - spójrz na to, że jest to możliwe, nawet w 1/72. Przyjemnej i owocnej pracy twórczej życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 21 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2011 To chyba nie ICM'owski, bo inaczej nie pytałbyś o łoże silnika - Hasegawa? O osłonach to, że możliwe wiedziałem, tyle tylko, że chciałbym uzyskać jak najmniejsze szczeliny po zamknięciu i to będzie największe wyzwanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 21 Stycznia 2011 Share Napisano 21 Stycznia 2011 Mam tą pchłę w wypuście Revell'a I wszystko jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 21 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2011 Mam tą pchłę w wypuście Revell'a I wszystko jasne Cóż, na usprawiedliwienie mam tylko, że to prawie tydzień temu było - dla mej pamięci to prawie jak miesiąc ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 23 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2011 Pozostało najgorsze - pasowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 23 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2011 Do tych, co już po przejściach z modelem - jak sobie radziliście ze spasowaniem końcówek wydechów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 23 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2011 Temat wydechów zdezaktualizowany: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 23 Stycznia 2011 Share Napisano 23 Stycznia 2011 Wygląda to coraz lepiej, co ja gadam, jest ok! Rury wydechu są bardzo dobre, przynajmniej wg mnie. Będzie iszak pierwyj sort Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 24 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2011 Dziękuję Jarek, też chciałbym, żeby fajnie wyszedł - bardzo mi się ta sylwetka podoba. Tymczasem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 29 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2011 Ponieważ szkoda mi było zasłaniać całości pracy wykonanej przy silniku, postanowiłem umożliwić jego oglądanie - na swoją zgubę :( Niestety zajęło mi to stanowczo dużo za dużo czasu, na dodatek efekt jest powiedzmy delikatnie taki sobie. Widocznych szczelin nie da się już w obecnej formie zlikwidować. Decyduję się na pozostawienie w tej formie bo dalsza zabawa z tą materią przestała już dawno bawić Ewentualnie może trochę malowaniem oszukać? - jeśli ma ktoś na takowe sposób, chętnie posłucham/poczytam. Oczywiście będą jeszcze korekty wytartego podczas dziesiątek przymiarek malowania. Efekt zarwanych kilku nocek - wszystkie elementy są montowane bez użycia kleju, ważna jest tylko kolejność (de)montażu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 29 Stycznia 2011 Share Napisano 29 Stycznia 2011 Fajnie to wygląda ale dałbym washa na te błękitne elementy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SOPOL73 Napisano 29 Stycznia 2011 Share Napisano 29 Stycznia 2011 Podoba mi się ta robota. Ekstra pomysł z działkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 30 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2011 Konrad, jak już wcześniej wspominałem, będą jeszcze korekty malowania, będzie i wash . Dziękuję Sopol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi