mackozbogdanca Napisano 27 Stycznia 2011 Share Napisano 27 Stycznia 2011 Witam wszystkich forumowiczów . Jest to mój pierwszy post na tym forum i zarazem chciał bym zaprezentować owoc mojej ostatnio- miesięcznej pracy. Jest nim foczka od Eduarda . Jest to mój pierwszy w życiu model zrobiony "na poważnie", pierwszy raz stosowałem cały szereg chemii począwszy od szpachlówki przez podkład , płyny do kalek lakiery i tym podobne sprawy. Modele sklejałem dawno temu jak byłem młody ostatnio do tego wróciłem i się bardzo wciągnąłem. Model malowany głównie aerografem (pierwszy raz miałem z nim styczność) użyłem farbek pactry ze względu na niewysoką cenę (dla studenta jest to naprawdę ważne). Po dogłębnym przeczytaniu bardzo dużej ilości postów oraz obejrzeniu wielu warsztatów starałem się zastosować jakieś tam techniki (wasch i preshading-mało widoczny ale jednak jest) generalnie z modelu jestem zadowolony biorąc pod uwagę moje wyczyny z przed lat... No to tyle. Proszę o jakieś konstruktywne komentarze. Wiem że jest dość dużo "baboli" dlatego krytyki również się nie boje. [url=http://www.picasa2html.com]http://www.picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrPilot Napisano 27 Stycznia 2011 Share Napisano 27 Stycznia 2011 Model bardzo ładnie się prezentuje. Jak na pierwszy "NA POWAŻNIE" To dość ciekawie wygląda. Miło ,że próbujesz zastosować różnego rodzaju chemię a także techniki. Chodź według mnie troszkę razi w oczy chropowatość powierzchni malowanej aerografem. A także mało przejrzysty wiatrochron. Pozdrawiam i trzymam kciuki za kolejny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzbanek Napisano 27 Stycznia 2011 Share Napisano 27 Stycznia 2011 Witam na forum Model jak dla mnie jest bardzo ładny, ale rzuciły mi się w oko 2 rzeczy. Po pierwsze oszklenie psuje efekt, pasowało by je zdjąć, wyczyścić z kleju, i pomalować na nowo, bo farba jest poodrywana. Druga rzecz to albo mnie wzrok myli, albo pomalowałeś wnęki podwozia na Interior Green, a powinien być Gray Green. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mackozbogdanca Napisano 27 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2011 No niestety , jeśli chodzi o chropowatość to stało to się już na sam koniec przy malowaniu matowym lakierem wydaje mi się ze za słabo go rozcieńczyłem i zanim doleciał do modelu po prostu wysechł. Mam nauczkę na przyszłość, będę się starał żeby więcej się to nie stało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mackozbogdanca Napisano 27 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2011 Wnęki malowane RLM 02 Pactry wg instrukcji. Mam kiepski aparat może to jego wina, a co do oszklenia to chyba rzeczywiście sprawie mu kąpiel w jakimś cleanluksie czy innym specyfiku i postaram się nad nim jeszcze popracować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 27 Stycznia 2011 Share Napisano 27 Stycznia 2011 Wnęki malowane RLM 02 Pactry wg instrukcji. Mam kiepski aparat może to jego wina, a co do oszklenia to chyba rzeczywiście sprawie mu kąpiel w jakimś cleanluksie czy innym specyfiku i postaram się nad nim jeszcze popracować. popracuj popracuj, bo model prezentuje się b dobrze! mam paletę RLMów z Pactry i tam 02 faktycznie tak wychodzi - i jest szaro zielony jak należy więc wszystko ok pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 9 Lutego 2011 Share Napisano 9 Lutego 2011 Mój pierwszy model malowany aerografem to również była Eduardowska Foka. Tylko, że A-8/R2. Fajnie, że próbowałeś pokazać silnik - szkoda, że otworzyłeś cały panel. Eduard nie przewidział takiej możliwości - trzeba rozciąć tę część i odchylić jedynie górną pokrywę. Tak na szybko: Fotografia modelu, ale widać o co chodzi. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 9 Lutego 2011 Share Napisano 9 Lutego 2011 Wszystko fajnie, tylko te szkłooooooooooooooo.... :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 9 Lutego 2011 Share Napisano 9 Lutego 2011 Dokładnie szkło psuje efekt, wygląda jakbyś na koniec prysnąc je razem z całym modelem matem. Plus za nieźle położone kalki:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mackozbogdanca Napisano 9 Lutego 2011 Autor Share Napisano 9 Lutego 2011 Zgadza się Timi szkło tak jak i cały model na koniec zostało pryśnięte matem. Szczerze mówiąc nie wiedziałem, że będzie taki efekt. Na szczęście, wbrew swoim chęcią zdecydowałem się na poprawę tego elementu, chwali się to, że Eduardowski zestaw oferuje dwa komplety oszklenia. Owiewki już oklejone, czekają na farbę, po zamontowaniu postaram się wstawić jakieś uzupełniające zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 10 Lutego 2011 Share Napisano 10 Lutego 2011 Model prezentuje się fajnie. Dorzucę tylko swoje małe 3 grosze - skrzywienie zawodowe Postaraj się prezentować model na jakimś neutralnym tle. To wiele daje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mackozbogdanca Napisano 11 Lutego 2011 Autor Share Napisano 11 Lutego 2011 Wielkie dzięki za pozytywne opinie, następnym razem postaram się powalczyć również ze zdjęciami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 11 Lutego 2011 Share Napisano 11 Lutego 2011 Nad ranem był przymrozek to i szkło tak wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi