donalyah00 Posted January 31, 2011 Share Posted January 31, 2011 (edited) Witam ponownie w galerii. Oto efekt moich zmagań z wytworem Mirage'a. Przyznam, że nie jestem do końca zadowolony z osiągniętego efektu (źle usytuowane działko oraz problemy lakiernicze), ale udało mi się dobrnąć do końca. Odkryciem są dla mnie farby i Tensochromy Lifecolora. Mam tylko nadzieję, że w kolejnych modelach nie będę musiał ich używać tak obficie... Zapraszam do komentowania! Pozdrawiam, Marek Edited December 20, 2019 by donalyah00 ponowne podlinkowanie zdjęć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jędrek Posted February 1, 2011 Share Posted February 1, 2011 Twoje prace Marku niezmiennie mi się podobają. Delikatność i dopracowanie szczegółów jest godne zauważenia. Dobrze sobie poradziłeś jak to ująłeś z problemami lakierniczymi. Świetna praca Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtek B. Posted February 1, 2011 Share Posted February 1, 2011 Jak wyżej, gratulacje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
donalyah00 Posted February 1, 2011 Author Share Posted February 1, 2011 Dzięki Panowie! Zmęczyła mnie trochę mała "ostrość" części Mirage'a. Podejrzewam, że dobra chwila upłynie zanim znowu zerknę do któregoś z ich pudeł... Pozdrawiam, Marek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Posted February 1, 2011 Super Moderator Share Posted February 1, 2011 Ładny - odwiedzi Bytom ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Macisso Posted February 1, 2011 Share Posted February 1, 2011 Ładny A ja dopowiem że bardzo ładny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rercz Posted February 1, 2011 Share Posted February 1, 2011 Wnętrze kiosku, peryskopy i ogólna szczegółowość wykonania w tej skali powalająca. Olbrzymie brawa. Malowania mimo przeszkód, też niejeden model by się nie powstydził. Gratulacje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rhayader Posted February 1, 2011 Share Posted February 1, 2011 O rany ! dopiero przy tych zapałkach widać wyraźnie jakie to maleństwo. Tym większe brawa dla Ciebie ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
donalyah00 Posted February 2, 2011 Author Share Posted February 2, 2011 Dziękuję za miłe słowa. Marcinie, U-boot będzie do wglądu w Bytomiu. Bierzemy sprzęt do focenia - może uda się wreszcie z Twoją Mikasą Pozdrawiam, Marek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wallace Posted February 2, 2011 Share Posted February 2, 2011 donalyah00, Ja zawsze podziwiam Twoje "oko" do takiej drobnicy. A do tego oryginalny pomysł na "podstawkę". Może czas ją obudować dokiem ? ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robo Posted February 2, 2011 Share Posted February 2, 2011 .....znaczy sie on jest taki mały, czy te pudełko takie duze ? - ...ładny "wielkolud", troszke sie nadłubałes nalezy sie duzy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wielkamucha Posted February 2, 2011 Share Posted February 2, 2011 Heh... można powiedzieć, że swego rodzaju standard Wiadomo, bardzo wysoki Pewno się powtórzę, ale w Twoich pracach nie widać tej skali, dla mnie wygląda równie dobrze (a chyba i lepiej - także detal) niż w "72". Marku, a nie pokusiłbyś się na trochę większą skalę - np. 1/144? Takie ładne uboociki... Pewno się powtórzę, ale w Twoich "400" nie widać tej skali, dla mnie wygląda równie dobrze (a chyba i lepiej - także detal) niż w "72". Dlatego trochę szkoda, żebyś się tak "rozdrabniał"... bzzz-bzzz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adizxr Posted February 2, 2011 Share Posted February 2, 2011 donalyah00 powaliłeś mnie, rewelacja.Kurcze chciałem jechać do Bytomia z modelem Orła w 400tce ale sie nie wyrobie, a z chęcią bym obejrzał tą IIjke na żywo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
donalyah00 Posted February 3, 2011 Author Share Posted February 3, 2011 Dziękuję bardzo Panowie! ... A do tego oryginalny pomysł na "podstawkę". Może czas ją obudować dokiem ? Myślałem o tym, ale trochę mi szkoda zasłaniać modelu. Może kiedyś w większej skali... Marku, a nie pokusiłbyś się na trochę większą skalę - np. 1/144? Takie ładne uboociki... Pewno się powtórzę, ale w Twoich "400" nie widać tej skali, dla mnie wygląda równie dobrze (a chyba i lepiej - także detal) niż w "72". Dlatego trochę szkoda, żebyś się tak "rozdrabniał"... Przyznam, że obie "siódemki" Rhyadera oraz Twój Gato dały mi trochę do myślenia. Może kiedyś faktycznie sięgnę po 144-kę i pokuszę się o coś na kształt dioramy z fragmentem doku. Jeżeli tak się stanie to będzie to raczej jednorazowa akcja. Nie mam specjalnie miejsca aby trzymać większe modele - tą odrobinę przestrzeni na dłuższe kadłuby chcę zachować dla ciężkich krążowników IJN. Kurcze chciałem jechać do Bytomia z modelem Orła w 400tce ale sie nie wyrobie, a z chęcią bym obejrzał tą IIjke na żywo. Może jednak uda się dotrzeć? Jestem bardzo ciekaw Orła. Jeżeli jednak się nie uda - czy mógłbyś wrzucić fotki modelu na forum? Pozdrawiam, Marek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adizxr Posted February 3, 2011 Share Posted February 3, 2011 Fotki będą obowiązkowo, ale tak na prawdę jeszcze dużo pracy przede mną, mijają już chyba dwa miesiące a ja jeszcze nie skończyłem kadłuba, kilogram szpachli, z kadłuba Mirage malo już co zostało.W zeszłym tygodniu udało mi się zakupić książkę Ajpressu "Stalowe Drapieżniki" i tam uzyskałem sporo informacji i mogę ruszać dalej. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rercz Posted February 5, 2011 Share Posted February 5, 2011 Jeśli możesz to zdradź jeszcze tajemnicę wykonania tak efektownych drewnianych siedzeń wokół działka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
donalyah00 Posted February 5, 2011 Author Share Posted February 5, 2011 Cieszę się, że efekt się spodobał. Użyłem kilku farb z "drewnianego" zestawu Lifecolora. Najpierw pomalowałem ławki jednolitym kolorem a później zróżnicowałem je suchym pędzlem. adizxr -> trzymam kciuki za kontynuację budowy! Pozdrawiam, Marek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kpt.Tygrysek Posted October 12, 2013 Share Posted October 12, 2013 Efekt bardzo mi się podoba! Kupiłem kilka takich modeli i bardzo bałem się, że wyjdzie z tego "kicha"! Myliłem się: wszystko zależy od cierpliwości i umiejętności sklejającego. Gratuluję! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ostach Posted October 24, 2013 Share Posted October 24, 2013 Słodziutki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Forest Posted October 24, 2013 Share Posted October 24, 2013 Aż chciało by się schrupać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
donalyah00 Posted October 24, 2013 Author Share Posted October 24, 2013 Smacznego! To miłe, że model nadal się podoba. Pozdrawiam, Marek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondibakugan Posted October 27, 2013 Share Posted October 27, 2013 Zastanawiałem się kupnem tego u-boota ale bardziej zainteresował mnie z hooby bosa typ IIa.Co do tego modelu bardzo mi sie podoba ale podstawka troche źle dobrana ale oczywiście to mój gust.Pozdrawiam(kondibakuga) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts