donalyah00 Napisano 31 Stycznia 2011 Share Napisano 31 Stycznia 2011 (edytowane) Witam ponownie w galerii. Oto efekt moich zmagań z wytworem Mirage'a. Przyznam, że nie jestem do końca zadowolony z osiągniętego efektu (źle usytuowane działko oraz problemy lakiernicze), ale udało mi się dobrnąć do końca. Odkryciem są dla mnie farby i Tensochromy Lifecolora. Mam tylko nadzieję, że w kolejnych modelach nie będę musiał ich używać tak obficie... Zapraszam do komentowania! Pozdrawiam, Marek Edytowane 20 Grudnia 2019 przez donalyah00 ponowne podlinkowanie zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 1 Lutego 2011 Share Napisano 1 Lutego 2011 Twoje prace Marku niezmiennie mi się podobają. Delikatność i dopracowanie szczegółów jest godne zauważenia. Dobrze sobie poradziłeś jak to ująłeś z problemami lakierniczymi. Świetna praca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 1 Lutego 2011 Share Napisano 1 Lutego 2011 Jak wyżej, gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 1 Lutego 2011 Autor Share Napisano 1 Lutego 2011 Dzięki Panowie! Zmęczyła mnie trochę mała "ostrość" części Mirage'a. Podejrzewam, że dobra chwila upłynie zanim znowu zerknę do któregoś z ich pudeł... Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 1 Lutego 2011 Super Moderator Share Napisano 1 Lutego 2011 Ładny - odwiedzi Bytom ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 1 Lutego 2011 Share Napisano 1 Lutego 2011 Ładny A ja dopowiem że bardzo ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rercz Napisano 1 Lutego 2011 Share Napisano 1 Lutego 2011 Wnętrze kiosku, peryskopy i ogólna szczegółowość wykonania w tej skali powalająca. Olbrzymie brawa. Malowania mimo przeszkód, też niejeden model by się nie powstydził. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 1 Lutego 2011 Share Napisano 1 Lutego 2011 O rany ! dopiero przy tych zapałkach widać wyraźnie jakie to maleństwo. Tym większe brawa dla Ciebie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 2 Lutego 2011 Autor Share Napisano 2 Lutego 2011 Dziękuję za miłe słowa. Marcinie, U-boot będzie do wglądu w Bytomiu. Bierzemy sprzęt do focenia - może uda się wreszcie z Twoją Mikasą Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 2 Lutego 2011 Share Napisano 2 Lutego 2011 donalyah00, Ja zawsze podziwiam Twoje "oko" do takiej drobnicy. A do tego oryginalny pomysł na "podstawkę". Może czas ją obudować dokiem ? ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robo Napisano 2 Lutego 2011 Share Napisano 2 Lutego 2011 .....znaczy sie on jest taki mały, czy te pudełko takie duze ? - ...ładny "wielkolud", troszke sie nadłubałes nalezy sie duzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 2 Lutego 2011 Share Napisano 2 Lutego 2011 Heh... można powiedzieć, że swego rodzaju standard Wiadomo, bardzo wysoki Pewno się powtórzę, ale w Twoich pracach nie widać tej skali, dla mnie wygląda równie dobrze (a chyba i lepiej - także detal) niż w "72". Marku, a nie pokusiłbyś się na trochę większą skalę - np. 1/144? Takie ładne uboociki... Pewno się powtórzę, ale w Twoich "400" nie widać tej skali, dla mnie wygląda równie dobrze (a chyba i lepiej - także detal) niż w "72". Dlatego trochę szkoda, żebyś się tak "rozdrabniał"... bzzz-bzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adizxr Napisano 2 Lutego 2011 Share Napisano 2 Lutego 2011 donalyah00 powaliłeś mnie, rewelacja.Kurcze chciałem jechać do Bytomia z modelem Orła w 400tce ale sie nie wyrobie, a z chęcią bym obejrzał tą IIjke na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 3 Lutego 2011 Autor Share Napisano 3 Lutego 2011 Dziękuję bardzo Panowie! ... A do tego oryginalny pomysł na "podstawkę". Może czas ją obudować dokiem ? Myślałem o tym, ale trochę mi szkoda zasłaniać modelu. Może kiedyś w większej skali... Marku, a nie pokusiłbyś się na trochę większą skalę - np. 1/144? Takie ładne uboociki... Pewno się powtórzę, ale w Twoich "400" nie widać tej skali, dla mnie wygląda równie dobrze (a chyba i lepiej - także detal) niż w "72". Dlatego trochę szkoda, żebyś się tak "rozdrabniał"... Przyznam, że obie "siódemki" Rhyadera oraz Twój Gato dały mi trochę do myślenia. Może kiedyś faktycznie sięgnę po 144-kę i pokuszę się o coś na kształt dioramy z fragmentem doku. Jeżeli tak się stanie to będzie to raczej jednorazowa akcja. Nie mam specjalnie miejsca aby trzymać większe modele - tą odrobinę przestrzeni na dłuższe kadłuby chcę zachować dla ciężkich krążowników IJN. Kurcze chciałem jechać do Bytomia z modelem Orła w 400tce ale sie nie wyrobie, a z chęcią bym obejrzał tą IIjke na żywo. Może jednak uda się dotrzeć? Jestem bardzo ciekaw Orła. Jeżeli jednak się nie uda - czy mógłbyś wrzucić fotki modelu na forum? Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adizxr Napisano 3 Lutego 2011 Share Napisano 3 Lutego 2011 Fotki będą obowiązkowo, ale tak na prawdę jeszcze dużo pracy przede mną, mijają już chyba dwa miesiące a ja jeszcze nie skończyłem kadłuba, kilogram szpachli, z kadłuba Mirage malo już co zostało.W zeszłym tygodniu udało mi się zakupić książkę Ajpressu "Stalowe Drapieżniki" i tam uzyskałem sporo informacji i mogę ruszać dalej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rercz Napisano 5 Lutego 2011 Share Napisano 5 Lutego 2011 Jeśli możesz to zdradź jeszcze tajemnicę wykonania tak efektownych drewnianych siedzeń wokół działka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 5 Lutego 2011 Autor Share Napisano 5 Lutego 2011 Cieszę się, że efekt się spodobał. Użyłem kilku farb z "drewnianego" zestawu Lifecolora. Najpierw pomalowałem ławki jednolitym kolorem a później zróżnicowałem je suchym pędzlem. adizxr -> trzymam kciuki za kontynuację budowy! Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kpt.Tygrysek Napisano 12 Października 2013 Share Napisano 12 Października 2013 Efekt bardzo mi się podoba! Kupiłem kilka takich modeli i bardzo bałem się, że wyjdzie z tego "kicha"! Myliłem się: wszystko zależy od cierpliwości i umiejętności sklejającego. Gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 24 Października 2013 Share Napisano 24 Października 2013 Słodziutki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 24 Października 2013 Share Napisano 24 Października 2013 Aż chciało by się schrupać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 24 Października 2013 Autor Share Napisano 24 Października 2013 Smacznego! To miłe, że model nadal się podoba. Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondibakugan Napisano 27 Października 2013 Share Napisano 27 Października 2013 Zastanawiałem się kupnem tego u-boota ale bardziej zainteresował mnie z hooby bosa typ IIa.Co do tego modelu bardzo mi sie podoba ale podstawka troche źle dobrana ale oczywiście to mój gust.Pozdrawiam(kondibakuga) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi