Akryl Napisano 14 Lutego 2011 Share Napisano 14 Lutego 2011 cały czas pracuję nad tzw. śniegiem próbując stworzyć go bardziej realistycznym. Jest bardzo realistyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 15 Lutego 2011 Share Napisano 15 Lutego 2011 Żeby zrobić topniejący stary i brzydki śnieg ja robiłem tak. Brałem farbę plakatową na palete. Mieszałem ją z wodą, tak żeby wyszła brązowa woda. Wtedy na śnieg na brzegach wylewałem troszeczkę tej mikstury. Efekt końcowy bardzo fajny. Polecam, tylko nie należy z tym przesadzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebaTDS Napisano 15 Lutego 2011 Share Napisano 15 Lutego 2011 Z czego ta trawa i roślinnośc, bo wygląda super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 15 Lutego 2011 Super Moderator Share Napisano 15 Lutego 2011 Nie wiem czy nie warto by jeszcze tego śniegu zapakować w szczeliny pomiędzy płytami... Wydaje mi się, że całość wyglądała by jeszcze realniej, no ale to już sam musisz ocenić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uczesany Napisano 16 Lutego 2011 Autor Share Napisano 16 Lutego 2011 Z czego ta trawa i roślinnośc, bo wygląda super. Trawka i inne to posypki oraz kępki trawy to produkty Gale Force. Nie wiem czy nie warto by jeszcze tego śniegu zapakować w szczeliny pomiędzy płytami... Wydaje mi się, że całość wyglądała by jeszcze realniej, no ale to już sam musisz ocenić. Rzeczywiście, odrobina między płyty chodnika poprawi efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uczesany Napisano 17 Lutego 2011 Autor Share Napisano 17 Lutego 2011 Dzisiaj rano wziąłem się za figurki. Nie mam pomysłu na pasy do broni i pasy oporządzenia. Taśma magnetofonowa? Paski papieru? MG42 Pomalowałem także element zwany ruiną klasztoru/kościoła. Ostro oberwał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAMSON Napisano 18 Lutego 2011 Share Napisano 18 Lutego 2011 Ten mur to mi się podoba! Ale mam nadzieją że jeszcze zrobisz oczki figurkom? Chyba że już zrobiłeś (może jestem ślepy) to przepraszam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uczesany Napisano 18 Lutego 2011 Autor Share Napisano 18 Lutego 2011 Mam obawy, że jak zrobię oczy, będą nienaturalne. Tryb makro uwidacznia ich brak, lecz patrząc na figurkę z odległości 20-30cm cienie sprawiają wrażenie, iż te oczy są na miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polch Napisano 18 Lutego 2011 Share Napisano 18 Lutego 2011 Dobra teoria: "jakości wykonania modelu wzrasta wprost proporcjonalnie do odległości z której się go obserwuje"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spawacz Napisano 18 Lutego 2011 Share Napisano 18 Lutego 2011 http://www.scalemodeladdict.com/tips/how-to-paint-flesh-on-miniatures Od kolegi z innego forum dostalem bardzo ciekawy link do tutoriala malowania skory i figurek. Moze sie przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uczesany Napisano 19 Lutego 2011 Autor Share Napisano 19 Lutego 2011 Dobra teoria: "jakości wykonania modelu wzrasta wprost proporcjonalnie do odległości z której się go obserwuje"... Mierzę swoje siły na zamiary. Nie mam doświadczenia w malowaniu figur stąd pozwalam sobie pewne ograniczenia. A jeśli wynik mnie zadowala - na tym poprzestaję, mając świadomość, iż upubliczniając swoją pracę będzie to dla niektórych "nieprofesjonalne" podejście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polch Napisano 19 Lutego 2011 Share Napisano 19 Lutego 2011 I wszystko ok. Ja też nie potrafię dobrze figurek zmalować, ale nie tłumaczę tego tym, że i tak widać nie będzie - bo wtedy po co robić cokolwiek. Walcz dalej. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uczesany Napisano 19 Lutego 2011 Autor Share Napisano 19 Lutego 2011 Link Spawacza jest bardzo pomocnym materiałem. Może zaryzykuję poprawić oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 19 Lutego 2011 Share Napisano 19 Lutego 2011 Bardzo, bardzo fajnie mi się to podoba, co zmalowałeś z tymi figurkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spawacz Napisano 19 Lutego 2011 Share Napisano 19 Lutego 2011 Uzyłem tej techniki z linku i efekty są naprawde widoczne moze cos niedlugo zamieszcze z moich zmagac z twarza i rekami . A jak narazie sledze dokladnie prace Uczesanego:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uczesany Napisano 19 Lutego 2011 Autor Share Napisano 19 Lutego 2011 Wykonałem z masy milliput coś, co ma być workiem pełnym piachu. "Układają" się o wiele lepiej niż gotowe wory Italeri. Myślę, że po pomalowaniu będą wyglądały jak prawdziwe. PS. Podmalowałem także fragment budowli rdzawym washem MIG-a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 19 Lutego 2011 Share Napisano 19 Lutego 2011 Nabiera kształtów i kolorów. Te worki wyglądają bardzo przyzwoicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter Napisano 19 Lutego 2011 Share Napisano 19 Lutego 2011 Świetnie Ci idzie. Popracuj troszkę nad śladami po pociskach w ścianie. To odpryski po niedawnych postrzałach, powinny uwidaczniać to, co kryje wieloletni mur budynku. Rozjaśnij je, dodaj im nowości. Nie rób przy nich zacieków, dziury nie widznieją tam latami i o dziwo nie zaciekają. Podmaluj ślady po kulach szarym i lekko je podcieniuj by wyglądały na nowe na starym murze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uczesany Napisano 22 Lutego 2011 Autor Share Napisano 22 Lutego 2011 Figurka rosyjskiego piechociarza zmalowana. "Sfora" niemiaszków. Fragment z lotu ptaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spawacz Napisano 22 Lutego 2011 Share Napisano 22 Lutego 2011 No no bardzo ładnie , Rosjanin ma bardzo ładną buźkę . Nawet nie wie co go czeka . Nie wiem jaka jest koncepcja tego ruska , ale moze dorób mu petka między palcami i jaki dymek z roztopionej i rozciągniętej ramki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAMSON Napisano 23 Lutego 2011 Share Napisano 23 Lutego 2011 Bardzo fajnie te figurki wychodzą! Ale pokombinuj z tymi oczyma, nie myśl że się uczepiłem, tylko uważam że oczy na figurkach najlepiej oddają sytuację, uczucia. Choć może to co piszę jest nieco śmieszne. Ale wracając do twojej dioramy, bardzo mi się podobają te worki co żeś je zrobił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uczesany Napisano 23 Lutego 2011 Autor Share Napisano 23 Lutego 2011 Wiesz, spróbuję domalować te oczy. Jestem po Waszych namowach na tyle ciekawy efektu, że zaryzykuję zrobienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi