pan_piotrek Napisano 6 Lutego 2011 Share Napisano 6 Lutego 2011 Witam, Miałem popracować przy T-72, ale brak natchnienia ;). Za to z czeluści magazynu wygrzebałem koreańskie cudeńko. Model bardzo przyjemny w sklejaniu, brak nadlewek, bardzo delikatne szwy, ślady po wypychaczach też minimalne. Jedynie w paru miejscach jamki skurczowe, ale ogólnie obyło się bez większych ilości szpachli. Spasowanie bardzo dobre. Jedynie kosz na wieży wymaga sporo uwagi. Mój jeszcze wymaga paru poprawek. Model w takim malowaniu z chorągiewkami (bajer ) I efekty mojej dzisiejszej pracy: I tyle. Chętnie wymieniłbym lufę na RB Model ale nie wiem czy nie będzię problemu z wpasowaniem jej w jarzmo. (klik) Myślę jeszcze nad zestawem akcesorii Legend.(klik2) Ożywiłoby model znacznie, ale i podniosło koszta :/ Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 7 Lutego 2011 Share Napisano 7 Lutego 2011 Witam! Ładny model się zapowiada. Kiedyś chciałem go kupić. Poczekam aż będziesz go malował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaszekpoz Napisano 8 Lutego 2011 Share Napisano 8 Lutego 2011 Pokazuj efekty sklejania, Ja dziś odbieram swojego K1A1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 8 Lutego 2011 Autor Share Napisano 8 Lutego 2011 Sklejanie zakończone zostało kilka pierdółek. Jutro odbieram jeszcze zestaw legenda i liny do abramsa(powinny pasować). Co myślicie o fladze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BearM Napisano 9 Lutego 2011 Share Napisano 9 Lutego 2011 Cześć, Co myślicie o fladze? Wiem że na pewno są mądrzejsi ode mnie- natomiast napiszę jak ja bym to zrobił. Jeżeli ma być jak na zdjęciu stojącego K1A1 po prostu namoczyłbym tą bibułę w kleju do tapet i ją ułożył tak by zwisała do dołu. Dokładnie tak na zdjęciu. Oczywiście trzeba byłoby również wyprostować antenę. Natomiast podejrzewam że wygięcie anteny do tyłu sugeruje że flaga ma wyglądać jak w pojeździe w czasie szybkiej jazdy- wtedy bym już nie ruszał anteny tylko uformował flagę bardziej do poziomu. Chociaż można też przyjąć że czołg stoi- tylko wieje mocny wiatr Ale to tylko moja sugestia Michał[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 11 Lutego 2011 Autor Share Napisano 11 Lutego 2011 Klamoty, nie dałem wszystkich bo rozmieszczenie zaproponowane przez Legenda wydaje mi się mało rozsądne. Przy pierwszym ruchu wszystko by z czołgu pospadało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 2 Lipca 2011 Autor Share Napisano 2 Lipca 2011 Ależ sobie te Koreańczyki kamo umyślili. Brakuję jeszcze czarnych esów floresów + wieża. Oczywiście parę miejsc do poprawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Lipca 2011 Share Napisano 2 Lipca 2011 Kamo w niektórych miejscach wygląda jakby element maskujący lekko odstawał (widać smużenie farby), ale ogólnie mi sie podoba. Czym maskowałeś, bo wygląda jakby coś w rodzaju plasteliny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 2 Lipca 2011 Autor Share Napisano 2 Lipca 2011 Bluetack. Czyli właśnie coś w rodzaju plasteliny tylko nie tłuste. Zawszę przy maskowaniu bluetackiem, gdzieś farba poleci nie tam gdzie trzeba. Potem się poprawia. Ogólnie to tak średnio jestem zadowolony z kształtu tych piaskowych plam. Ale z ręki bym tego nie namalował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudi Napisano 2 Lipca 2011 Share Napisano 2 Lipca 2011 A gdzie można kupić ten Bluetack? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 2 Lipca 2011 Autor Share Napisano 2 Lipca 2011 Na przykład tutaj : http://www.solokolos.pl/p,4860,Masa-mocujaca-Blue-Tack-Bostik.html Czasami też na allegro jest. Formujesz z niego wałeczki, i kształtujesz układ plam. Potem wolne przestrzenie pomiędzy plamami wypełniasz, ja polecam do wypełniania folię aluminiową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 2 Lipca 2011 Share Napisano 2 Lipca 2011 We wszystkich papierniczych :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 16 Lipca 2011 Autor Share Napisano 16 Lipca 2011 Zdecydowałem się namalować czarne paski z ręki. Efekt taki sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 16 Lipca 2011 Share Napisano 16 Lipca 2011 A mnie się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 16 Lipca 2011 Share Napisano 16 Lipca 2011 Prawy tył troszkę nie wyszedł. Lewa strona jest całkiem fajna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 18 Lipca 2011 Autor Share Napisano 18 Lipca 2011 Delikatny wash, wstępnie pomalowane klamoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 20 Lipca 2011 Autor Share Napisano 20 Lipca 2011 A tak z chorągiewkami: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 20 Lipca 2011 Share Napisano 20 Lipca 2011 Ależ sobie te Koreańczyki kamo umyślili. Nie Koreańczcy tylko Amerykanie. Kamo nazwało się MERDC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 20 Lipca 2011 Autor Share Napisano 20 Lipca 2011 Faktycznie, szkoda że wcześniej o tym nie wiedziałem. Dobrałbym lepiej kolory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 23 Lipca 2011 Autor Share Napisano 23 Lipca 2011 Brudzenie, nie mam zamiaru strasznie go paćkać. Delikatne przykurzenie, wykonane przy użyciu pigmentów i specyfiku AK interactive. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Lipca 2011 Share Napisano 23 Lipca 2011 A jaki to specyfik jeżeli można wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 23 Lipca 2011 Autor Share Napisano 23 Lipca 2011 Dust Effect. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 23 Lipca 2011 Share Napisano 23 Lipca 2011 Podoba mi się . Szczególnie boczne fartuchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 22 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2011 Galeria: viewtopic.php?f=68&t=30413 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi