kubisz Napisano 28 Kwietnia 2011 Share Napisano 28 Kwietnia 2011 Jeśli macie jeszcze jakieś sugestie, uwagi itp. to napiszcie teraz, lub zamilczcie na wieki No to piszę - pomaluj kable na czarno, będzie lepiej wyglądać. No i dlaczego antena nie wychodzi ze środka przegubu? Ogólnie model bardzo mi się podoba. Lekko tylko odbiór psuje kilka drobnych baboli (kalki, niedomalowane siedzenia, ślady po wypychaczach). Na plus przeróbki i doróbki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 28 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2011 Antena niestety ciągle opadała i w końcu po 30 - którymś razie na CA jak nie chciało trzymać wreszcie się udało i antena stała jak trzeba... problem w tym, że po czasie sam zauważyłem, że jest z boku... Postaram się coś jeszcze przy tym zrobić, ale nie obiecuję. Co do kalek, to tak jak pisałem, nie wiem, czemu numery boczne na masce się świecą... straszna kaszana z tymi kalkami, a przecież zarówno płyn do kalek i sido był stosowany. Dzięki Kubisz za okazaną pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 28 Kwietnia 2011 Share Napisano 28 Kwietnia 2011 Na anteny mam sposób taki, że rozwiercam końcówkę plastikowego elementu cieniutkim wiertłem. Wtedy na kleju CA ładnie się w tej dziurce antena trzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 28 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2011 Musze sobie sprawić takie wiertła, warsztat nie kompletny jeszcze, ale wciąż coś dodaje no i myślę, że wąsy kota na anteny to dość unikatowy patent. Na drugi raz chyba kupię anteny od RB Model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filon Napisano 29 Kwietnia 2011 Share Napisano 29 Kwietnia 2011 ... no i myślę, że wąsy kota na anteny to dość unikatowy patent. ... Nie tak unikalny jakby się mogło wydawać. Stosuję je od bardzo dawna, nawet kiedyś coś tu o tym napisałem. A mutt bardzo ładny (mój ciągle w kolejce ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 29 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2011 No to czekam na kolejnego mutka na forum. Dzisiaj kupiłem antenę 2 m z RB model, będzie do kolejnego modelu. Szykuje się do nawiercania nasady anteny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.Durant Napisano 29 Kwietnia 2011 Share Napisano 29 Kwietnia 2011 No to czekam na kolejnego mutka na forum. Że tak powiem... jestem w trakcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 29 Kwietnia 2011 Share Napisano 29 Kwietnia 2011 Cześć! I pamiętajcie, że pojazd w ruchu musi mieć "uwiązane" anteny, inaczej ktoś może poważnie ucierpieć! Anteny też dobrze wychodzą z rozciągniętej ramki, wyprostowanej żyłki wędkarskiej, albo ze struny od gitary. Ciężko jest dobrze zrobić cewkę w dolnej części anteny, te plastikowe zwykle się nie sprawdzają tak dobrze. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.Durant Napisano 29 Kwietnia 2011 Share Napisano 29 Kwietnia 2011 Cześć!Anteny też dobrze wychodzą z ,.... wyprostowanej żyłki . Paweł Też o tym pomyślałem,to też żyłkę już przygotowałem wcześniej. A to z racji tego że wykorzystałem ją też jako przewody przy silniku...troszkę nie wdzięczny materiał.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.Durant Napisano 1 Maja 2011 Share Napisano 1 Maja 2011 (edytowane) Nieśmiało i ja pokażę swoje wypociny.. Moje skromne początki. Jest to zestaw Academy 1:35+blaszki eduard. Model przedstawia wersję M151A1 wyposażoną w karabin M60 na podstawie słupkowej. Edytowane 1 Maja 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 1 Maja 2011 Autor Share Napisano 1 Maja 2011 No i bardzo ładnie. Czy możesz napisać coś więcej dot. modelu który kleisz? Silnik jak najbardziej pozytywnie, ale myślę że znawcy tacy jak Moses, czy Paweł Mroczkowski dostrzegą dużo więcej. Dzięki ich pomocy i innych w tym temacie się wypowiadających mój model jako tako jest udany. Generalnie uważam, że pojazdy z "Nam Ery" są pasjonujące i bardzo przyjemnie jest zobaczyć na forum coś innego niż pancerkę II wś. Sam jestem pasjonatem Vietnamskich klimatów, choć nie za dużo o sprzęcie wiem z tego okresu codziennie starając się tę wiedzę pogłębić. Powodzenia w budowie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 1 Maja 2011 Share Napisano 1 Maja 2011 M.Durant - czemu od razu nieśmiało, załóż nowy wątek to się chętnie poznęcamy Stojkovic - dzięki za słowa uznania! Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi